Quantcast

http://picasion.com/

Παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου

Αναλυτικά η ενημέρωση Χαρδαλιά για λιανεμπόριο, κομμωτήρια, σχολεία, χώρους λατρείας, στρατεύσιμους κτλ
Παρατείνεται για ακόμα μία εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2021, το αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Στο πλαίσιο του lockdown ισχύει η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών, ενώ παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύουν στους χώρους λατρείας, στις εταιρείες, στα δικαστήρια, στους αγώνες super league 2 και volley league, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολείων από τις 11 Ιανουαρίου. Επίσης, ενημέρωσε σχετικά με την κατάταξη των υπόχρεων Στρατιωτικής Θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ, καθώς και των επιβατών που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό. Αναλυτικά η ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά περιελάμβανε τα εξής:

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, όπως γνωρίζετε ανοίγουν από τη Δευτέρα τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το τονίζουμε και οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Όπως έχει ανακοινωθεί, η έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης συνοδεύεται από επιπλέον μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των μελών της σχολικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών, καθώς και για χρήση περισσότερων της μιας εισόδου της σχολικής μονάδας όπου αυτές υπάρχουν.

Επιπλέον, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να επιβληθούν σε δωρεάν έλεγχο Covid-19 μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr, όπως ήδη ανέφερε και η Καθηγήτριά μας, η κυρία Παπαευαγγέλου, και θα ενημερώνονται για τα ραντεβού τους με sms για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τεστ σε εκπαιδευτικούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί, καθώς τα τεστ πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι δυνατότητα δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου έχουν όλοι οι πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να γίνουν υποψήφιοι για δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο στη σελίδα testing.gov.gr.

Επανέρχομαι στη λειτουργία των σχολείων και θα ήθελα να σημειωθεί ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων.

Όσον αφορά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, υπενθυμίζω ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους και προαιρετική για τους μαθητές.

Όπως γνωρίζετε, τα Δημοτικό σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, μετά τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Στις περιοχές αυτές, δηλαδή στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Κοζάνης, Βοΐου, Εορδαίας, καθώς και τις τοπικές κοινότητες Κέλλης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Σπερχειάδας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Παλαιοκάστρου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Ανθήλης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, καθώς και Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου, Ηπίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Για αυτό και καλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και να τα εφαρμόζουν με μεγάλη προσήλωση.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είμαστε όλοι μας, αλλά μια επιπρόσθετη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, την Δυτική Αττική, την Κοζάνη και την Ροδόπη και από χθες και στην Χαλκιδική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στις περιοχές αυτές.

Συμπληρωματικά, από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα, παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Επιπλέον, για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο ως σήμερα καθεστώς. Δηλαδή, τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών.

Η ατομική λατρεία είναι δυνατή παρεμπιπτόντως, δηλαδή, στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Ενώ ως προς τις κηδείες, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως εννέα άτομα.

Σχετικά με τις εταιρείες συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Ενώ όσον αφορά στη λειτουργία των δικαστηρίων, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας. Την ίδια στιγμή, παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα μέτρα που μεταξύ άλλων προβλέπουν ανώτατο όριο 15 ατόμων στην αίθουσα, καθώς και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 16-17 Ιανουαρίου, ξεκινούν αγώνες του Super League 2 και της Volley League, με όλα τα υγειονομικά αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στην Super League 1 και χωρίς παρουσία κοινού.

Τέλος, όσον αφορά στους προς κατάταξη υπόχρεους στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α΄ΕΣΣΟ, οι νεοσύλλεκτοι μπορούν κατά τη μετάβασή τους στα σημεία κατάταξης να συνοδεύονται από τους γονείς τους και μόνο. Κατά τη μετάβαση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φύλλο πορείας τους. Για την επιστροφή τους, οι γονείς πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις πύλες των κέντρων κατάταξης. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου για Covid-19, για προφανείς προληπτικούς επιδημιολογικούς λόγους.

Σχετικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου του 2021, από οποιοδήποτε Κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF για 7 ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος rapid test κατά την άφιξή τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form (PLF).

Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνονται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα, οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας, πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους και να έχουν συμπληρώσει την φόρμα PLF.

9 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΡΕ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Πάσχα τώρα με το καλό.
    Πείτε και τίποτα για την κυβέρνηση που θέλει να χτίσει ισλαμοχωριό με τζιχαντηστες στον Έβρο και μην ασχολείστε με φαιδρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σατανοκίνητος κυβέρνησι ἐμμανῶν ἀφωρισμένων ὀλετήρων. Πρωτοφανής ὁ ἄθλιος περιορισμός τῶν συνταγματικῶν ἐλευθεριῶν τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ. Συνένοχοι ὅσοι δίνουν ψευδοϋγειονομικό ἄλλοθι σέ αὐτήν τήν ἀνοσία ἐκτροπή._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μακαριστός π.Σάββας Αχιλλέως ανέφερε ότι ο ευαίσθητος τομέας της υγείας θα είναι η καθέδρα του αντιχρίστου. Έχουμε το φως της ορθοδοξίας μας και εμείς εμμένουμε στο σκότος.
      Μόνο η παρέμβαση του Τριαδικού Θεού θα μας βγάλει από το τέλμα.

      Διαγραφή
  4. Τι θα αλλάξει 19 Ιανουάριου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παράταση στην ελπίδα. Μη ξεσηκώνεσται γκοϊμ. Καθίστε αραχτοί στο σπίτι τεμπελιάζοντας και η καλή κυβέρνηση που νοιάζεται και σας αγαπά, θα σας ταΐζει με επιδόματα. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμπληρωματικά, από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα, παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος...ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ - ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΡΗ Ή ΣΤΙΣ ΕΞΩΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ? ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕ ΚΛΕΙΣΤΑ , ΑΠΛΑ ΑΣ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κούλη θέλατε. Με σύριζα τώρα όλα θα ήταν ανοιχτά και όλοι μας θα ήμασταν έξω να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. (όσοι από εμάς θα είχαμε απομείνει τελοσπάντων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ