Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μητροπολίτης Κίτρους: «Πρέπει να απομονώσουμε τους αρνητές και τους συνομωσιολόγους»

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιος, μίλησε για τη λειτουργία των εκκλησιών, σε εποχή κορωνοϊού. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για την πρόσφατη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό, για το πόσο ύπουλη και μοναχική ασθένεια είναι που απαιτεί μεγάλες ψυχικές αντοχές, αλλά και για το πόσο άλλαξε την προσωπική του οπτική η μάχη με την νόσο covid–19. Ο Μητροπολίτης Κίτρους, προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Ολύμπιο Βήμα

«Πρέπει να απομονώσουμε τους αρνητές και τους συνομωσιολόγους. Ο κορωνοϊός δεν μοιάζει με καμία άλλη ασθένεια. Είναι η ασθένεια της μοναξιάς. Είσαι μόνος μέσα σε ένα δωμάτιο, πάνω σε ένα κρεβάτι. Οι μοναδικοί άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνείς είναι οι άλλοι ασθενείς, οι νοσηλευτές και οι γιατροί, οι οποίοι γίνονται οι άνθρωποι σου.

Τα διδάγματα που αποκόμισα είναι πραγματικά πολύ ισχυρά διότι θεωρώ ότι ωφελήθηκα ως άνθρωπος και από πνευματικής πλευράς, αλλά και σαν επίσκοπος από ποιμαντικής πλευράς. Παρόλο που τα δικά μου συμπτώματα δεν ήταν πολύ σοβαρά, είδα άλλους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φάνε χωρίς τον αναπνευστήρα, ή να μετακινηθούν από το κρεβάτι τους, κάτι το οποίο εγώ δεν βίωσα μεν, αλλά το είδα σε άλλους ανθρώπους με μια τραγική μορφή.

Γενικά πρέπει να απομονώσουμε τους αρνητές και τους συνομωσιολόγους, διότι αυτοί κάνουν πάρα πολύ κακό όχι μόνο στην εκκλησία αλλά και στην κοινωνία, διότι ο κόσμος μπερδεύεται. Δυστυχώς σε αυτούς συγκαταλέγονται και κληρικοί και γιατροί και άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι πιο θετική η στάση τους. Αυτό είναι ένα θέμα ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό. Αν θα πάρει κανείς ένα παυσίπονο δεν ρωτάει των πάπα της ενορίας του ρωτάει τον γιατρό του. Ο κάθε άνθρωπος έχει την αρμοδιότητα του και την ευθύνη αυτού που κάνει και λέει. Υπό την έννοια αυτή ούτε όλοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ούτε όλοι δεν πρέπει να το κάνουν».

3 σχόλια:

  1. Χ"Νικολάου πες αλεύρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράλληλον χωρίον ἀπό τήν ὑμνολογίαν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος:

    Σήμερον Καϊάφας ἄκων προφητεύει, συμφέρει, λέγων, ὑπέρ τοῦ λαοῦ ἕνα ἀπολέσθαι._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέσποτα, και Θεός υπάρχει αλλά από τα 7 δις που ζουν τώρα στον πλανητη γη και καμιά 700 δις ψυχών που αποδημησαν εις Κύριον ούτε το 1/10 δεν υμνουσε τον Κύριο σου, λάθος ήταν όλοι αυτοί;
    Επειδή εμείς βιώσαμε η βιώνουμε μια πραγματικότητα όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος;
    Η, έχει η προσωπική μας πραγματικότητα μεγαλύτερη βαρύτητα η αλήθεια από του γενικότερο συνόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ