Quantcast

http://picasion.com/

Μαρτυρία απόφοιτης Φιλοσοφικής: Πώς μας παρενοχλούσε ο καθηγητής

«Κλείδωσε το γραφείο - Με αγκάλιασε με αφορμή την εγκυμοσύνη μου»

«Ήμουν τελειόφοιτη στο 5ο έτος της φιλοσοφικής όταν ο καθηγητής με κάλεσε στο γραφείο του»… Η πρώην φοιτήτρια μιλά για πρώτη φορά στο makthes.gr για τις φήμες που ακολουθούσαν τον καθηγητή και το τραγικό περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως καταγγέλλει. «Ήμουν μόλις 22. Έκανε κομπλιμέντα σε όλες τις φοιτήτριες και η φήμη ήταν διάχυτη στον πανεπιστημιακό χώρο. Σε όλο το κτίριο της φιλοσοφικής ήταν γνωστό ακόμα και πριν μπούμε εμείς, το 2004. Η φήμη βασιζόταν σε πολλά περιστατικά και παρόλο που το ίντερνετ δεν ήταν τόσο διαδεδομένο ώστε να γράψει κάτι μία κοπέλα εκεί και να μαθευτεί παντού, όλο και κάποια μιλούσε στην κολλητή της και έτσι οι φήμες διαδίδονταν από στόμα σε στόμα.»

4 σχόλια:

  1. Αφου τα περασε τα μαθηματα οκ....Το θεμα σε κατι τετοιες καταστασεις, δεν ειναι αυτες που βγαινουν και καταγγελουν-παντα εκ των υστερων-ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (για να περασουν το μαθημα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα δεν ειναι πόσοι ενήλικες "συμπλέκονται". Το θέμα είναι η βία απο τη μια πλευρά. Το άλλο, ειναι η κατάχρηση εξουσίας. Οταν στη συναλλαγή ο ενας εχει βαθμούς και κρεβάτι και η άλλη καμπύλες και χαλαρότητα, ειναι κατάχρηση εξουσίας, ασχετα αν φαίνεται συναινετικό πάρε δώσε. Πτυχία πάρθηκαν, καριέρες χτίστηκαν, στην υπηρεσία βολεύτηκαν, στο κόμμα ανελήχθηκαν, ένοχοι αθωώθηκαν, χιλιάδες γύρω μας. Η μαγκιά στη γυναίκα ειναι να γουστάρει αλλά, όταν δει τέτοια συμπεριφορά, να πει δεν γουστάρω ετσι ρε κόπανε. Η άλλη βέβαια θα πει "που ζεις μωρη τριτοδεύτερηηηηη;". Τη δουλειά μας να κάνουμε. Απο την άλλη να καταγγείλεις; Αστειότητες. Σε εφαγε το σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις τωρα διαβάζω για ανάλογη περίπτωση, Δείτε τους αραχτούς Διοικούντες πως απλά αδιαφορούν. Απο τον περασμένο Οκτώβριο παρακαλώ, στον Πύργο Ηλείας. "Σημειωτέον ότι η καταγγέλλουσα κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες (έπαυσε αμέσως τον καταγγελλόμενο από τη θέση του αντιδημάρχου), ενώ οι άλλοι οκτώ φορείς δεν κινητοποιήθηκαν, τουλάχιστον όχι ως τώρα. Ούτε καν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που έχει ακριβώς την αρμοδιότητα να εποπτεύει θέμα ομαλής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Η καταγγελία έφτασε επίσης στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ