Quantcast

http://picasion.com/

Λάτρης του ποδηλάτου και καλός φίλος της Βέροιας ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος

Ένα νέο πρόσωπο που έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη Βέροια εισήλθε στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Γιώργο Αμυρά στην θέση του υφυπουργού, αρμόδιου για τα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο 53χρονος πολιτικός είναι γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες και είναι από τους πιο γνωστούς λάτρεις του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή», «Εξπρές» και «Κέρδος» αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, STAR και ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

Το 2010 συμμετείχε με τις ιδέες του για την πόλη, στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων και με ποσοστό 7,3%, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Στις ευρωεκλογές έχασε την τελευταία στιγμή την έδρα στις Βρυξέλλες. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Η αγαπημένη του πόλη είναι η Βέροια

Ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος δηλώνει λάτρης της φύσης, των τοπίων και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Την έχει επισκεφθεί αμέτρητες φορές και έχει πολλούς και αγαπημένους φίλους από την περιοχή μας. Μάλιστα, ο Γιάννης Αμυράς ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε τα γραφεία του veriotis.gr αποδεχόμενος την πρόσκληση - πρόκληση να σταθεί μπροστά στον «Τοίχο του Βεροιώτη». Με ευγένεια, χιούμορ και ειλικρίνεια απάντησε στις ερωτήσεις μας και τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την μακροχρόνια σχέση που έχει με την πόλη μας. 

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Υφυπουργού λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές του 2019:

9 σχόλια:

  1. Ήμουν δέκα χρονών όταν χάραξα
    μ’ ένα σουγιά σε μια πλάκα σου
    τ’ όνομά μου, μόλις βγαίνει να το
    συλλαβίζει ο ήλιος. Ήταν τότε
    που ακόμη είχα «εγώ» μα που
    αργότερα το ‘σβησα, καθώς
    η βροχή απ’ την πλάκα σου
    τ’ όνομά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί πινακιου (πολλής) φακής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού τον αρέσει το ποδήλατο να έρθει στη Βέροια!! Έχουμε και ηλεκτρικά ποδήλατα!! Αλλά Έχουμε και δρόμους!!! Έχουμε κάνει 5m πεζοδρόμια, Έχουμε στενέψει ΌΛΟΥΣ τους δρόμους μας λειπαν τα ποδήλατα! Ευτυχώς τα αποκτήσαμε! Εδώ κ υφυπουργε για ποδηλατάδα στη πόλη μας!!τι πειράζει που δεν έχουμε ποδήλατοδρόμους !! Έχουμε και πάρκινγκ ποδηλάτου στο πάρκο της Ελίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΛΗ ΩΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικα εισαι κουλης κριμα που νομιζα οτι ησουν Κυριακος. Τετοια ξεφτιλα ουτε με τους Ζαιους. Τσαμπα οι ψηφοι μας πηγαν. Θα τριζουν τα κοκαλα του πατερα σου με αυτα που εχεις κανει. Ξεςφτυλισες ολη την ΝΔ με τα καραγκιοζιλικια σου κουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ....ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΘΛΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ . ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο που ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι φτάνει, κόμματα πυροτεχνήματα κατασκευασμένα με συγκεκριμένη αποστολή, κάνουν τη βρώμικη δουλειά (για το Μακεδονικό μιλάω) κι εξαφανίζονται. Ναι στη συμφωνία ψήφισαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς, για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ρε Σταύρο,τον έκανες Υπουργό. Αλλά θα μου πεις,έχουμε Υπουργό τον Άδωνη ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολιτικος γυρολογος που εξαργυρωνει την " ευελιξια" του και τη μη πολιτικη του σταθεροτητα..οικολογος της αστικης οικολογιας..των ασχετων δηλαδη που ασχολουνται επικοινωνιακα με το περιβαλλον για ιδιον οφελος..αλλη μια κατρακυλα αυτης της τραγικης και εγκληματικης κυβερνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ