Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκίνησε στη Βέροια το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων μέσω διαδικτύου

Τη δυνατότητα να υιοθετήσουν έναν αδέσποτο σκύλο συντροφιάς με ένα …κλικ από τον υπολογιστή τους δίνει στους δημότες της Βέροιας μία νέα διαδικτυακή υπηρεσία που εγκαινίασε η αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας. Η νέα ιστοσελίδα του δήμου Βέροιας ονομάζεται «Περίτας» και πήρε το όνομα της από το αγαπημένο και πιστό σκυλί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος λέγεται πως ήταν ο πρώτος που θέσπισε ειδικό νόμο για την προστασία των ζώων. Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημοτικό Κυνοκομείο, με στόχο να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης και παράλληλα να προσφέρει καλύτερες προοπτικές διαβίωσης στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μέσα από την ασφάλεια της μόνιμης στέγης.

Μέσα από τον ιστότοπο https://peritas.veria.gr δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να γίνουν ανάδοχοι υιοθετώντας μόνιμα έναν σκύλο, εθελοντές για να φροντίζουν ένα συγκεκριμένο ζώο ή χορηγοί, να διαθέτουν δηλαδή τροφή και φάρμακα για την άμεση φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Προτείνω να υιοθετήσει ολα τα αδεσποτα σκυλια της πολης ο κ.Δημαρχος ως ενδειξη καλης θελήσεως και εξιλεασμου προς τους πολιτες για την ταλαιπωρια που υφισταμεθα (καθως και για τα αυτχηματα).
    Νομιζω οτι θα αισθανθει πολυ περιχαρής οταν θα αλυχτουν τα σκυλια στην αυλη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε απλά να αγνοήσετε το συγκεκριμένο άρθρο αν δεν σας ενδιαφέρει αυτή η ενέργεια. Οι ειρωνείες και οι εξυπνάδες περιττεύουν όταν το θέμα συζήτησης είναι ζωντανά πλάσματα.

      Διαγραφή
    2. Μα η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εχει γίνει τοσο γραφική οσο το αντιμετωπίζετε εσείς.
      Πάρε κ συ μερικά στο σπιτι σου και μην τα ταΐζετε μονο. Θέλουν σπίτι κι αυτα.
      Κ αφου είσαι τοσο ευαίσθητος μην κριτικάρεις αλλους αλλα κανε πράξεις ΑΛΛΙΩΣ εισαι κι εσυ σαν ΚΑΙ αυτον τον ανίκανο δήμαρχο που δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα.

      Διαγραφή
    3. Μαλλον ξερετε τα πάντα για ολους απ' οτι φαίνεται! Και τι ενεργειες κανουν και πως φροντίζουν και νοιάζονται για οτι τους ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  2. είναι άσχημη εικόνα παντού αδέσποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ