Quantcast

http://picasion.com/

Κολχικίνη: Νέο «όπλο» κατά του κορωνϊού - Ξεκινά η χορήγηση στην Ελλάδα

Υπό ποιες προϋποθέσεις, σε ποιους και πότε θα χορηγείται
Τις προϋποθέσεις χορήγησης της Κολχικίνης ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησε λεπτομερώς και επισταμένα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν. Το Σάββατο η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εντάξει την Κολχικίνη στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Πρόκειται για ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, που εντάσσεται στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με covid - 19 μετά από αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης. Πρόκειται για ένα ασφαλές και δοκιμασμένο σε αρκετές παθήσεις φάρμακο, το οποίο μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, όπως αναφέρει σε σημείωμα του το υπουργείο Υγείας.

Στην απόφαση της έγκρισης της Κολχικίνης συνετέλεσαν τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης για τη χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19, η οποία ανακοινώθηκε χθες Σάββατο, και υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, με τη μελέτη GRECO-19, ήταν πρωτοπόρα στη μελέτη της δράσης της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα χορηγείται:

- Η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και, φυσικά, έπειτα από θετικό μοριακό τεστ.

- Θεραπεία με κολχικίνη θα λαμβάνουν ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα, και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.

- Η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση και απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση ερυθρομυκίνης, κλαριθρομυκίνης, αζιθρομυκίνης, κυκλοσπορίνης και βεραπαμίλης.

Η κολχικίνη μειώνει τη θνητότητα, αλλά δεν είναι πανάκεια, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

8 σχόλια:

  1. Ἡ κολχικίνη χρησιμοποιεῖται κατά τοῦ κοροϊδοϊοῦ ἀπό τῆς ἐμφανίσεώς του γιά τίς ἐλάχιστες, στατιστικῶς ἀμελητέες περιπτώσεις πού εἶναι ἐπικίνδυνος. Τό ἐρώτημα εἶναι: οἰ ἀρνητές τῆς λογικῆς καί τῶν φαρμάκων ψευδο-ἐμβολιαστές, κατά συρροήν διασωληνωτές - ψεκασμένοι καραντινάκηδες γιατί ἐστέρησαν τήν ἄμεσα διαθέσιμη κολχικίνη τόσον καιρό ἀπό τούς ἀσθενεῖς καί ἀπό τήν φαρέτρα τῶν πραγματικῶν ἰατρῶν, κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑΤΙ . ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ( ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ κ.λ.π.) ΦΩΝΑΖΑΝ ΔΩΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ( ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ) ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ.
      ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗ.
      ΓΙΑΥΤΟ.
      ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ; ΝΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Ρώτα τη ΝΔουλα που ψήφισες για να κανει μπιζνα με τις φαρμακευτικές παλι

      Διαγραφή
  2. Έχεις ειδικότητα γιατρού,ή τώρα την παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδαμε και τους δικούς σου ,,γιατρούς,, με τα πολλά πτυχία, πόσο τιμούν τον όρκο τους. Όπως φαίνεται για άλλη μιά φορά, είνα άσχετοι και παπαγαλίζουν ότι τους λένε οι ,,άνωθεν,,. Εσύ που τους εμπιστεύεσαι όλα αυτά τα χρόνια, αν έχεις το στοιχειώδες μυαλό, θα έβλεπες πως οι πιο πολλοί τως είναι μαριονέτες των φαρμακευτικών εταιριών. Καλά ξυπνητούρια.

      Διαγραφή
  3. Καλα, οταν ,που δεν το ευχομαι,θα εχεις καποιο προβλημα υγειας παρε τηλ. Τον Δημητριος. Αν ειναι και σοβαρο παρε τηλεφωνο την ξεματιαστρα. Αν ειναι πολυ σοβσρο μην παιρνεις κανενα. Με λιγη προσευχη ,θα σωθεις. Ρε πατε καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, πάλι σας έβαλε το troll και μαλώνετε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ