Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεκλεισμένων των θυρών η εορτή του Αγίου Αντωνίου

Χωρίς την παρουσία πιστών και χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου της Βέροιας. Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, τόσο ο πανηγυρικός εσπερινός την παραμονή, όσο και η θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής, θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου κεκλεισμένων των θυρών, όπως ανακοινώθηκε και από το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Το απόγευμα της Κυριακής, ο πραγματοποιήσει ομιλία με την ευκαιρία της εορτής. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

• Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας (κεκλεισμένων των θυρών).

• Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας (κεκλεισμένων των θυρών).

• Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας, στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών «Αγιολογία και ζωή», μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος» στους 90.2 FM.

13 σχόλια:

  1. Λυπούμαστε πολύ με την απόφαση ούτε 25, ούτε 50; Μέσα στο ναό δεν υπάρχει ιός αλλά ΜΟΝΟΝ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ θΕΟΎ... Παύλος - Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στην Εκκλησία μπορούμε όλοι να κολλήσουμε το οτιδήποτε! Το έχει τονίσει πάλιν και πολλάκις η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ή μονη "κόκκινη γραμμή" της Εκκλησίας είναι το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού...Οι πραγματικοί χριστιανοί κάνουν υπακοή στις αποφάσεις της Εκκλησίας και δεν κάνουν αντίλογο σε οτιδήποτε θεωρούν συνομωσία ... Υπακοή και προσευχή λοιπόν...

      Διαγραφή
    2. Εσυ μουσουλμάνος είσαι μην μιλάς.

      Διαγραφή
  2. Μήπως αντι για τον Υιό του Θεού υπάρχουν απλά οι ειδωλολατρίες σας και ο Υιός λείπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εκκλησία έχει γίνει ρεζίλι με αυτές τις αναχρονιστικές απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς υπακούει το άθλιο κράτος.
      Εσείς είστε οι γραφικοί οι αριστεροί άπιστοι.
      Δεν σας ενοχλούμε. Μην μας ενοχλείτε γκε γκε τσατσακια;

      Διαγραφή
  4. Πάλι καλά που η ιερά σύνοδος παραδέχεται ότι ο ιός κολλάει και στις εκκλησίες διότι με την αμορφωσιά και τη δεισιδαιμονία των χατζηρωμιων θα γέμιζε πάλι ο νομός κρούσματα και νεκρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξερω αν υπαρχει μεσα στο ναο ο ιός, για κάποιους όμως ο ιός κολλάει μόνο μέσα στην εκκλησία ή και στον περίβολο. Όχι στα μαγαζιά και τις πλατείες, ούτε στην ουρά του ταχυδρομείου. Με θαυματουργικό τρόπο θα έλεγα, παρά τις μασκες και τις αποστάσεις. Και μόνο την ώρα της ακολουθίας. Κι ας ελεγε ο πρωθυπουργός οτι η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀφοῦ δέν εἴχαμε τό θάρρος ν' ἀποτειχιστοῦμε ἀπό τήν οἰκουμενιστική, δίκην δουρείου ἵππου ἐνεργοῦσα φατρία καί την σεργιανίζουσα, ἄπιστο καί βλάσφημο ἱεραρχία, μᾶς ἀποτειχίζει ὁ Κύριος de facto.

    Τοῦτο δέν ἀναιρεῖ τό ἀντιχριστιανικό μένος τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως τοῦ Κούλη καί τῶν ἐμμονικῶν Μέγγελε, πού ψάχνουν τό συνάχι κοροϊδοϊοῦ μέσα στούς Ἱερούς Ναούς.

    Ὅσοι ἀποκλείουν τούς (δυνητικῶς) ἀσθενεῖς διά τόν φόβον μεταδόσεως νοσήματος κατά την Θεία Λειτουργία δέν εἶναι Χριστιανοί, ἂς εἶναι καί κληρικοί. Ὑπακούουν στόν διάβολο, ὄχι στόν Χριστό._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΕ ΑΦΟΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡ DEMETRIE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους (των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου». (Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)



    Εδώ πως μας βίασαν πνευματικά οι εβραιοχριστιανοί και γίναμε γενίστσαροι.

    «Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτόν τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό«. (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11 : αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α’ προς Ταύρο. Έπαρχον του Πραιτωρίου, Δεκέμβριος 534 μ.Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μιλάς για μια νομοθεσία που δεν ξέρουμε καν αν εφαρμόστηκε στην πράξη και πόσοι τελικά θανατώθηκαν. Γιατί δεν αναφέρεις τους διωγμούς των χριστιανών που προηγήθηκαν,για 300 χρόνια, από την ανάσταση του Χριστού ως το διάταγμα των Μεδιολάνων; Εκεί έχουμε συγκεκριμένα πρόσωπα, ονόματα μαρτυρων, και ξέρουμε ότι ήταν χιλιάδες. Και δεν μιλάμε για απλό θάνατο, αλλά με φρικτά βασανιστήρια. Γιατί τα αποσιωπείς αυτα; Να μη λέμε μόνο ό,τι μας βολεύει!

      Διαγραφή
  9. Εγω σταματω στο γεγονός οτι οι θρησκείες, ειναι βουτηγμένες στο αίμα. Αναφερόμενος στη δική μας, είναι αποδεδειγμένο ιστορικά ότι βούτηξε το χέρι της βαθιά στο αίμα για να πει μετά, συν τοις άλλοις, ου φονεύσεις. Άβυσσος τα ανθρώπινα πεπραγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ