Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έχασε με 3-0 σετ από τον ΠΑΟΚ ο Φίλιππος

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Κόντρα σε έναν αντίπαλο εκ των φαβορί του τίτλου, πάλεψε την Κυριακή 17/1 ο Φίλιππος Βέροιας, διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν και έφτασε σε απόσταση αναπνοής στην διεκδίκηση δύο σετ, δεν κατάφερε, στο πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία του Volleyleague, να κάμψει την αντίσταση του αήττητου ΠΑΟΚ. Έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» για ένα ακόμη ματς έφυγε νικητής από το ΔΑΚ Βικέλας της Βέροιας με 3 - 0 (25-19, 25-23, 27-25) σετ. Με την ήττα αυτή, στο ματς που έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι της Βέροιας», που στερήθηκαν τη βοήθεια του βασικού ακραίου Στέλιου Τζιουμάκα (ενοχλήσεις στον ώμο), παρέμειναν χωρίς πόντο για 3ο φετινό ματς, ωστόσο με την μαχητικότητα και το πάθος που έδειξαν σε κάθε πόντο, οι παίκτες του Σωκράτη Τζιουμάκα κέρδισαν τις εντυπώσεις, απέναντι στον πανίσχυρο αντίπαλό τους και σκόρπισαν αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι στη Βέροια, ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Αντωνίου, εξελίχθηκε από την αρχή σε μία κόντρα των διαγώνιων, με τον Βέλγο Βαν ντε Ντρις να κερδίζει στα… σημεία τον «δικό μας» Γιώργο Τζιουμάκα. Ωστόσο η αντικατάσταση του αδελφού του Στέλιου από τον Μπίσετ, που ως φύσει και θέση κεντρικός δεν άντεξε την πίεση στην υποδοχή, αποδείχθηκαν μαζί με τα πολλά αβίαστα λάθη, καθοριστικά στην εξέλιξη του ματς, από το οποίο ο Φίλιππος Βέροιας δικαιούνταν τουλάχιστον ένα σετ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βένος, Λαναράς, Γραμματεία: Ψάρρα.
Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 13-16, 15-21, 19-25
2ο σετ: 8-7, 15-16, 18-21, 23-25
3ο σετ: 8-7, 11-16, 17-21, 25-27

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 6 άσσους, 39 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 6 άσσους, 39 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (19-25, 23-25, 25-27) σε 78'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μπίσετ 7 (6/16 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. - 33% άριστες), Προύσαλης 1 (1 άσσος), Γάτσης 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 22 (17/33 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Στουντζίνσκι 7 (6/16 επ., 1 άσσος, 57% υπ. - 14% άριστες), Φερέλ 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 50% υπ. - 36% άριστες), Μπότσης, Γραμμενούδης, Μιχελάκης, Αρτακιανός, Βαρβεσιώτης.

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Άγκανιτς (3/5 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 7 (6/13 επ., 1 άσσος, 29% υπ. - 12% άριστες), Σωτηρίου 5 (5/16 επ., 42% υπ. - 21% άριστες), Τακουρίδης 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Ντεσποτόφσκι 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Βαν Ντε Ντρις 30 (24/44 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 71% υπ. - 41% άριστες).

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε έστω ένα σετ έτσι όπως πήγε το παιχνίδι. Φάνηκε η μεγάλη αποχή από το γήπεδο και ειδικά από την στιγμή που δεν μας επιτρεπόταν να δώσουμε φιλικά παιχνίδια. Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και έτσι θα κάνουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα 4 πρώτα παιχνίδια ήταν με τις θεωρητικά καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας και τα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια είναι μπροστά μας. Αρκεί να έχουμε υγεία».

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών της ομάδας του δήλωσε και ο πρόεδρος της ομάδας μας, Δημήτρης Πιτούλιας, που σε ένα ακόμη ματς δεν στάθηκε στην ήττα από μία ομάδα με διαφορετικούς στόχους: «Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών μας. Στο επόμενο ματς αντιμετωπίζουμε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και σε ενδεχόμενο νέο αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει απογοήτευση».

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Κώστας Δεληκώστας τόνισε: «Ήμασταν καλύτεροι σήμερα από την Βέροια. Τα σερβίς του Τζιουμάκα και του Στουντζίνσκι μας δυσκόλεψαν και με δικά μς λάθη και κενά ο Φίλιππος Βέροιας μπήκε πάλι στο παιχνίδι. Στα σερβίς του Προύσαλη δεν έπρεπε να κολλήσουμε. Είμαστε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές αλλά θέλουμε ακόμα χρόνο. Πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου, ένα ντέρμπι που θέλουμε να νικήσουμε. Η Σύρος έδειξε την δυναμική της απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχω δουλέψει σε αρκετές επαρχιακές ομάδες και το βόλεϊ χρειάζεται ομάδες όπω ο Φίλιππος Βέροιας, μία πολύ καλή ομάδα με καλή οργάνωση».

3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ