Από το Μεξικό... στο πιάτο σου! Φτιάξτε γευστικά fajitas με κοτόπουλο

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Το πιο γνωστό μεξικανικό πιάτο. Φτιάχνεται στο πι και φι, συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι κρύα μπύρα και αποτελεί ιδανικό πιάτο για μια βραδιά στο σπίτι με φίλους. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς αυτή την εβδομάδα μας προτείνει γευστικά φαχίτας με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές για όσους θέλουν να γευτούν την μεξικάνικη εκδοχή του... πιτόγυρου! Σημειώστε τα υλικά και... buen apetito!

Υλικά

• 500γρ. κοτόπουλο στήθος, σε λωρίδες
• 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
• 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
• 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
• 1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
• 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
• λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
• 6 τορτίγιες
• 200ml sour cream (ή τυρί κρέμα + λίγο lime + λίγη κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι, ή και αριάνι ακόμη)
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

• 250ml μπίρα
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. μέλι
• χυμό από 1 lime

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε πρώτα το κοτόπουλο. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κοτόπουλο σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Κατόπιν σουρώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και τις γεμίζουμε με το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τη ντομάτα και το αγγούρι. Τέλος, προσθέτουμε λίγη (τυρί κρέμα) και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ