Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη Παπαστεργίου στην Ημαθία - Συναντήθηκε με τους Εμπορικούς Συλλόγους

Συνάντηση ενημέρωσης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Ημαθίας που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, είχε η περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο επικεφαλής της Χρήστος Παπαστεργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Κούτρας και τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, Χρήστος Πριονίδης και Φώτης Φωτιάδης. Αναλύθηκαν οι επιπτώσεις του προγράμματος «διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα στελέχη της παράταξης συναντήθηκαν με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων: Αλεξάνδρειας, Γιώργο Δημητριάδη, Βέροιας, Αθηνά Τσιπουρίδου και Νάουσας, Άγγελο Κάλλη.
Μετά τις συναντήσεις και την ανταλλαγή απόψεων σε δηλώσεις του ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι: «Είναι κοινή διαπίστωση ότι το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας απέτυχε. Αδικήθηκαν όσοι είχαν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Δεν έγινε δίκαιη κατανομή των χρημάτων. Οι όροι και οι προϋποθέσεις, που καθόρισε ο κ. Τζιτζικώστας, ευνόησαν λίγους. Το είχαμε επισημάνει από τον Σεπτέμβριο».

Πρόσθεσε, επίσης ότι: «Η αγορά στενάζει. Έρχεται «πανδημία» λουκέτων. Το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά. Η Περιφέρεια αδρανεί και «σχεδιάζει» με κλειστές πόρτες. Οι πλητόμενες επιχειρήσεις και οι ελευθεροεπαγγελματίες αγωνιούν. Η Κεντρική Μακεδονία δεν αντέχει άλλη μια χαμένη ευκαιρία χάριν της επικοινωνίας και εξ’ αιτίας της αλαζονείας». «Ζητούμε, εδώ και μήνες, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και περιεκτικό, αποτελεσματικό διάλογο με τους παραγωγικούς και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς» κατέληξε.

2 σχόλια:

  1. Τώρα σώθηκε η Αγορά αυτούς περιμέναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικό γιατί είναι αξιοκρατικά για αυτό έχουν το πρόβλημα η παράγοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ