Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τον πολιούχο της Όσιο Αντώνιο τον Νέο πανηγύρισε η Βέροια

Κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία και η λιτανεία
Κατά το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου πανηγύρισε στη Βέροια ο πολιούχος της πόλεως, Όσιος Αντώνιος ο νέος. Δυστυχώς φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού οι λατρευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την συμμετοχή του πιστού λαού τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ανήμερα της εορτής το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Μετά τη θεία Λειτουργία εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου και ακολούθησε λιτανεία του ιερού λειψάνου του Οσίου εντός του Ιερού Ναού.

Δείτε φωτογραφίες:

























11 σχόλια:

  1. Τα παλαιότερα χρόνια, τότε που πίστευε αληθινά κλήρος και λαός, σε επιδημίες και κακοκαιρίες έβγαζαν τους αγίους έξω για λιτανεία και όλα άλλαζαν προς το καλύτερο. Τώρα από τα έργα τους καταλαβαίνουμε την πίστη τους. Είναι η εποχή των πλούσιων βιογραφικών με πτυχία, γλώσσες, κομπιούτερ και μεταπτυχιακά και όχι όπως ο Άγιος Σπυρίδων που από τσοπάνης έγινε επίσκοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού το θέτεις έτσι φίλε μου, τα παιδάκια σου να μην τα στείλεις σε σχολές/πανεπιστήμια. Ας τελειώσουν το Γυμνάσιο ως υποχρεωτική εκπαίδευση και μετά ας γίνουν τσομπανοι..Τι τα θέλουν άλλωστε τα πτυχία...Τζάμπα χαρτιά.. Ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν γίνεσαι εσύ ή τα παιδιά σου Ιερείς;
      Γιατί το να κρίνουμε όλους τους άλλους και το να μας φταίνε πάντα οι άλλοι, είναι εύκολο...
      Ααα συγγνώμη...Μάλλον δεν τα λέω καλά...Μάλλον είμαι κάποιος άπατρις, άθρησκος κλπ κλπ

      Διαγραφή
    2. Η σκέψη σου κινείται στο πνεύμα της ασχετοσχύνης ή το πολύ της ημιμάθειας που είναι χειρότερη από την πρώτη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τελείωσε από σπουδές το Χάρβαρντ της εποχής του έγινε και επίσκοπος και είναι ένας από τους μεγαλύτερους Άγιους. Τι λες, φάσκω καi αντιφάσκω;
      Δυστυχώς ο λαός είναι σκοπίμως ακατήχητος, διότι αν “Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς”.

      Διαγραφή
    3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ητανε ο Αγ. Αθανάσιος, ο Μ. Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Γρηγόριος (ο Θεολόγος) κλπ Άγιοι πατέρες. Όσο για την πίστη, η δική σου η πίστη που είναι αγαπητέ μου; Γιατί αν έχεις πίστη σαν κόκκο σινάπεως ακόμη και βουνό μπορείς να μετακινήσεις. Διώξε λοιπόν τον κορονοϊό από την χώρα μας... !!!!

      Διαγραφή
    4. Ποια βουνά καλέ; Απλά πράγματα θέλω. Ειμαι ανοργασμικιά. Υπάρχει κάτι πρόχειρο; Θα αρρωστήσω στο τέλος.

      Διαγραφή
  2. τοτε δεν ειχε καθε αγιος τον προσωπικο φωτογραφο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχε ανακαλυφθεί η φωτογραφία αγαπητέ μου... έχουμε όμως φωτογραφίες του Αγ. Νεκταρίου, του Αγ. ΠΑϊσίου, του Αγίου Λουκά Κριμαίας, του Αγίου Πρφυρίου κλπ σύγρονων αγίων.... Όμως τότε οι άγιοι δεν είχαν αυτοκίνητο, κινητό, υπολογιστή και ίντερνετ. Εσύ γιατί έχεις ??? (αυτοκίνητο δεν ξέρω αν έχεις τα άλλα για να σχολιάζεις εδω έχεις)

      Διαγραφή
  3. Τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο στην κοινωνία αλλά και στους ιερείς.δυστηχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανήγυρις· ἡ λέξις προέρχεται ἐκ τοῦ πάντας ἀγείρω ( = συγκεντρώνω), ὄχι σχεδόν πάντας ἀποκλείω._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο ο Χριστός σώζει.
    Για τους άλλους δε παίρνω όρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάνατε αγίους τους δολοφόνους των προγόνων σας, μορφωθείτε επιτέλους πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ