Quantcast

http://picasion.com/

Τι θα πούνε οι άλλοι...

Του Τάσου Τασιόπουλου
-Πέρασαν δυο χιλιάδες χρόνια από την γέννηση του Χριστού και δεν υπάρχει σπιθαμή γης που να κατοικείται από απολίτιστους ανθρώπους. -Σήμερα, τα πάντα περνούν μέσα από τον νου του ανθρώπου και ούτε οι αιώνες, ούτε οι αλλαγές που φέρνει η ιστορία δεν έχουν τη δύναμη να σβήσουν αυτό που έγινε πεντακόσια χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός στις παρυφές ενός βράχου -του βράχου της Ακρόπολης- με την γέννηση της Δημοκρατίας. -Ό,τι κι αν γίνει για την Δημοκρατία δεν θα υπάρξει αντίπαλος. -Γιατί αυτό που ανακαλύφθηκε τότε στο βράχο της Ακρόπολης και ο τρόπος με τον οποίο επικράτησε έφερε στο φως έναν καινούριο κόσμο που άλλαξε το φλούδι της γης.

-Πάντα όμως, υπάρχουν οι ιδιοτροπίες, μια από τις οποίες – η ΔΙΑΦΘΟΡΑ – έχει ήδη καταστεί αντίπαλος της δημοκρατίας γι’ αυτό και η δημοκρατία χρειάζεται προστασία για να λειτουργεί, όπως πρέπει και προστάτες της δημοκρατίας να είναι οι θεσμοί.

-Στη Ελλάδα σήμερα οι πολίτες ζουν μια ιδιότυπη δυστροπία, γιατί οι θεσμοί είναι σκλάβοι σε κάτι ακαθόριστο, και ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών, σιωπούν, καθώς προτιμούν να εισπράττουν παχυλούς μισθούς και προσδοκούν σε περισσότερο προσοδοφόρες θέσεις.

-Η τραγωδία συνεπώς είναι ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών μολύνουν την δημοκρατία, γιατί άλλο είναι το λουλούδι και άλλο ο σπόρος και άλλο ο θεσμός που ελέγχει και άλλο ο εκπρόσωπος που φουσκώνει τις τσέπες.

-Στη χώρα μας από τη μια οι πολιτικοί -σχεδόν όλοι- πάσχουν από χρόνια οσφυοκαμψία και ιστορική άγνοια και δυστυχώς αυτοί είναι που ορίζουν και διορίζουν τους θεσμούς και από την άλλη οι πολίτες έχουν συνήθως έλλειψη αυτόνομης επιλογής και διαλέγουν και επιβραβεύουν τα ίδια υπολείμματα πολιτικών τζακιών.

-Έτσι, η όποια κυβέρνηση των τελευταίων δεκαέξι χρόνων κυβερνάει ανερμάτιστα τους πολίτες σύμφωνα με τα κέφια της, τα κρυφά της πάθη και τα ανομολόγητα προσωπικά συμφέροντα∙ ο δε λαός κατατρεγμένος και υποταγμένος καταντάει εξαθλιωμένος χωρίς την υπεράσπιση των ανυπόληπτων θεσμών που ως πρότυπα παρακμιακής ζωής δεν υπερασπίζονται την δημοκρατία.

-Δημοκρατία και θεσμοί οφείλουν να υπάρχουν και στους δήμους οι οποίοι λειτουργούν ως τοπικές κυβερνήσεις.

-Αλήθεια, ποιος θεσμός λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο, αφού με περισσή αφέλεια και παιδαριώδεις δικαιολογίες ακυρώνονται ακόμα και νομοθετικά;

-Δημοκρατία σημαίνει έλεγχος και οι θεσμοί θεσμοθετούνται για να ελέγχουν και όχι για να κουκουλώνουν, και οι πολίτες εργάζονται συλλογικά, γιατί όποιος έχει τη γνώση δεν δειλιάζει, αφού ως άνθρωποι είμαστε σύνθετα όντα και δεν πρέπει να προτάσσεται σε ό,τι κάνουμε το «τι θα πουν οι άλλοι», αλλά η συνείδηση που βγάζει τις παρωπίδες.

-Αλήθεια, ποιος θεσμός λειτουργεί ανεξάρτητα στην Ελλάδα; Και ποιος παραμένει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

ΥΓ1. Το προαναγγελθέν ως εικασία επερχόμενο τρίτο κύμα κορονοϊού, παραπέμπει σε καλοστημένο σενάριο κακοστημένης εκδοχής.

-Την άνοιξη θα είναι ακάλυπτος ο πληθυσμός από εμβόλια – με χρήση μάσκας βέβαια – αφού χρειάζονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια για τις δύο δόσεις και άρα η άνοιξη δεν ενδείκνυται για το κυβερνητικό ποθούμενο, καθώς και τα εμβόλια έρχονται με αραμπά σε χαρτοκούτια.

-Το φθινόπωρο που θα έχουν γίνει τα εμβόλια αρχίζει η περίοδος όπου το κράτος θα σταματήσει να επιδοτεί και θα αρχίσει από τους εξαθλιωμένους των λουκέτων να εισπράττει, όσα πολλά σπρώχνει τώρα, προς τα πίσω.

-Υπάρχει βέβαια και η κακοστημένη ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ φάρσα της απλής αναλογικής.

-Οπότε τα δύσκολα θα γίνουν δυσκολότερα.

-Άρα; Πέντε υπουργοί Βορειοελλαδίτες επί Αντρέα, ένας υφυπουργός επί Κούλη. Λέει κάτι αυτό;

ΥΓ2. Σπέκουλα με τα οικονομικά των φτωχών και τα επιδόματα των πάμφτωχων.

-Άχνα για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, ίσως επειδή υπήρξε επίτευγμα της προοδευτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ3. Για το «μένουμε σπίτι» πληρώθηκαν επικοινωνιακά λύτρα. Ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας, πρωτοχρονιάτικα και όχι μόνο, ούτε σπίτι έμεινε, ούτε αποστάσεις κρατούσε, ούτε μάσκα φορούσε. Έκανε ρεβεγιόν στην Τ/V.

ΥΓ4. Ποιος θεσμός έμεινε να λειτουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Ας μην μιλήσει κανένας για τα δημοσιονομικά .Έμεινε θεσμός για να ελέγξει;

ΥΓ5. Αντιδήμαρχος μακρινού δήμου που με εγκαλεί πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι το τι γράφει ο οποιοσδήποτε, αλλά αν αυτά που γράφονται αποδίδουν την πραγματικότητα, η οποία οδηγεί τον δήμο του μετεξεταστέο στην στασιμότητα της ίδιας τάξης ή ακόμα χειρότερα τον υποβιβάζει κατηγορία, όπως συμβαίνει με άλλον δικό μας δήμο.

-Έτσι είναι, γιατί ότι και αν αφήσεις στη μέση του ωκεανού στο τέλος θα βρεθεί στην άκρη του γιαλού.

ΥΓ6. Ο θυμόσοφος Έλληνας ξετρύπωσε τον τραμπουκισμό πριν τον ανακαλύψει

ο ΤΡΑΜΠ. Μεροκαματιάρηδες Αμερικανοί καθοδηγούνται εναντίον του συστήματος από τον δισεκατομμυριούχο ΤΡΑΜΠ, γιατί ποτέ δεν φταίει η ιδέα, πάντα φταίνε οι οπαδοί της.

8 σχόλια:

  1. Το μάλλον επιτηδευμένο σφάλμα, που κάνουμε όλοι μας είναι ότι θεωρούμε ότι έχουμε δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα.
    Ιδιόμορφη ολιγαρχία έχουμε.

    Ποιος βουλευτής ποιας κυβέρνησης του νόμου Ημαθίας η αλλού νομου ψήφισε κατά συνηδειση και όχι με σκληρή κομματική γραμμή;
    Ο αρχηγός της κυβέρνησης λέει τους βουλευτές του, τι θα ψηφίσουν και τι όχι.
    Ο ίδιος, η διορισμένοι από αυτόν, συντασουν τις λίστες υποψηφιων βουλευτών όλων των νομων της Ελλάδος.
    Περιμένει η Βέροια την λίστα υποψηφίων βουλευτών από τη Ρηγίλλης.
    Ψηφίζει κάποιον από τους έξι (που διάλεξε ο Μητσοτάκης) και θεωρεί ότι καθορίζει τις εξελίξεις. Ούτε την άγνοια του δε καθορίζει.

    Κανένα καινούριο κόμμα δε μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας γιατί εξοντώνεται οικονομικά νομικα, ηθικά, βιολογικά.
    Σκοτώνεται ο Σωκράτης Γκολιας από τρομοκράτες και γνωστά φερεφωνα συστήματος συνεχίζουν την προπαγάνδα από γωνιακα μαγαζιά.
    Απόπειρα δολοφονίας Στεφάνου Χίου, αφού η φωνή δε σωπαινει και υπάρχει κοσμος που ακούει ανάμεσα στις γραφικότητες και αλήθειες το σύστημα καθαρίζει την πιάτσα.
    Αν ζούσαν οι Αθηναίοι του 5 πχ αιώνα στην σημερινή Δημοκρατία θα πίνανε το κονιο σφηνάκι χωρίς να χαιρετήσουν.

    Θέατρο ζούμε και εμείς είμαστε εξώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως τα διάφορα ψεκασμένα σάιτς, μια χαρά διαγράφουν όποιο σχόλιο προσπαθεί νηφάλια και με επιχειρήματα να αντιταχθεί στη γραμμή που υπηρετούν. Ο λαϊκισμός κατά τα άλλα, ήταν πληγή της δημοκρατίας, από τη γέννησή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας μαλώσω, μου πήρατε τα πνευματικά δικαιώματα του συμβόλου.
    Πάντως, δημοκρατία δεν υπήρχε ούτε στην αρχαία Ελλάδα, μια και οι γυναίκες (μισός πληθυσμός)δεν συμμετείχε, αλλά και οι δούλοι που ήταν σημαντικός αριθμός. Το σημερινό πολίτευμα των δήθεν εκποοσώπων του λαού, είναι μόνο κατ΄όνομα δημοκρατία, καθώς προέχει η κομματική πειθαρχία από τη θέληση του εκπροσωπούμενου λαού.
    Γνώμη μου είναι, η κατάργηση του χαμαιτυπείου ή καταγώγι, που λέγετε Βουλή, ως παράγοντα ανάπτυξης διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων, υψηλού κόστους και αντιπαραγωγικής λειτουργίας. Το νομοθετικό έργο μπορεί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας να το ασκήσει άμεσα ο λαός, μέσω πιστοποιημένων σε αντίστοιχες γνώσεις πολιτών. Έτσι χιλιάδες ή και εκατομμύρια πολίτες είναι αδύνατον να δωροδοκηθούν και θα παράγονται νόμοι επωφελείς για την κοινωνία και όχι μιας μερίδας της ελίτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως, μονο στην αρχαια αθηνα υπηρξε για καποιο διαστημα ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ. οσο για το θεμα "γυναίκες" και "δουλοι" το ζητημα εχει αναλυθει και εξηγηθει απο παρα πολλους.
      ποτε αλλοτε και πουθενα στον κοσμο μεχρι και σημερα δεν υπηρξε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! τα συστηματα διακυβερνησεις των λαων μπορει να μοιαζουν με δημοκρατια, μπορει να δινουν την αισθηση της δημοκρατιας, μπορει να λενε ολοι οτι υπαρχει δημοκρατια αλλα δεν ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ειναι κατι αλλο. φυσικα και θα μπορουσαμε, εδω και χρονια, με την τεχνολογια που υπαρχει να εφαρμοστει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλα αυτο δεν το θελει κανενας... "μηχανικος" της... "γραναζομηχανης"

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ για τις σκέψεις σου. Πραγματική πρόοδος για την κοινωνία θα επέλθει μέσω εμπεριστατωμένων απόψεων.

      Διαγραφή
  4. ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΏΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΣΜΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ