Τριών Ιεραρχών: Πώς θα γιορταστεί φέτος στα σχολεία

Οδηγίες για τον τρόπο που θα τιμηθεί φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωή Μακρή, οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής, θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας αντιπροσωπείας μαθητών στον εκκλησιασμό, ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

4 σχόλια:

 1. Πριν 2 βδομαδες κολλουσε στις εκκλησιες. Τωρα δεν κολλαει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἦταν τό Ἅγιο Δωδεκαήμερο, γι' αὐτό «κολλοῦσε» ὁ κοροϊδοϊός. Τό κλείσιμο τῶν ἐκκλησιῶν κατά τάς μεγάλας ἑορτάς τῆς Χριστιανωσύνης εἶναι δέσμευσι τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως τοῦ Κούλη καί τῆς θεοστυγοῦς σπείρας Μπίλντερμπεργκ._

   Διαγραφή
 2. Η εορτή των Προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών κατήντησε υπόθεση 2 διδακτικών σαρανταπενταλέπτων. Στο όνομα της Δημοκρατικής Ισοπολιτείας ελπίζουμε ότι αυτό αντιστοίχως θα εφαρμοσθεί και στις 17 Νοέμβρη. Αυτό είναι Δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ε ίχι και προστατών της παιδείας!Λίγη ιστορία, δεν θα έβλαπτε. Ακριβώς το αντίθετο, ναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ