Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πιάσιμο» στον αυχένα: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες

Ο πόνος στον αυχένα τις περισσότερες φορές δεν κρύβει κάτι που πρέπει να εμπνέει ανησυχία. Το γεγονός ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για πόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι περισσότερο προϊόν του σύγχρονου τρόπου ζωής παρά κάποιας παθολογικής κατάστασης. Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τη βαρύτητα του αυχενικού συνδρόμου. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα εξής:

- Πόνος στην περιοχή του αυχένα
- Δυσκαμψία
- Πονοκέφαλος
- Πόνος που επεκτείνεται από τον αυχένα στους ώμους και το χέρι
- Μούδιασμα στο χέρι

Άλλες αιτίες που πιθανώς προκαλούν πόνο στον αυχένα είναι οι εξής:


Σπονδυλοαθρίτιδα: Με την πάροδο της ηλικίας, οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης σταδιακά εκφυλίζονται (τα λεγόμενα αρθριτικά).

Αυχενική δισκοπάθεια: Όταν οι δίσκοι δέχονται υπερβολική φόρτιση, πιέζονται πολύ, φθείρονται και προκαλούν πόνο. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακής στάσης στον ύπνο, λάθος στάσης σώματος κλπ.

Οστεόφυτα:
Πρόκειται για τα άλατα στον αυχένα, που ερεθίζουν τα νεύρα, προκαλώντας πόνο.

Τραυματισμοί: Οι επαναλαμβανόμενοι μικροτραυματισμοί από κακή στάση, γυμναστική, απότομες κινήσεις ή τραυματισμό μπορεί επίσης να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο.

Στρες: Το στρες δημιουργεί ένταση και η ένταση δεν αφήνει το σώμα μας να χαλαρώσει με αποτέλεσμα να πιάνεται ο αυχένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ