Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κάποιος κάνει πλάκα στο ΣΥΡΙΖΑ

Του Σταύρου Γιανναβαρτζή

«Κείμενο υπέρ του αρχιεκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσαν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας σε πολλούς σοκ! «Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επανέλθουμε το 3%». Η δήλωση του Βουλευτή, νυν τομεάρχη και πρώην Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ράδιο του North εκφράζει αυτούς ακριβώς τους φόβους που υπάρχουν. Η κατεύθυνση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρη.

«ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυτασικό κόμμα, που έχει την ανάγκη να κάνει έναν σοβαρό αναστοχασμό, να αποτιμήσει την κυβερνητική του πορεία και να παρουσιάσει ένα ελκυστικό πολιτικό αφήγημα. Το 31,53% θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου».

Το "νέο πολιτικό αφήγημα" η κεντροδεξιά το βρήκε στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ήταν πολύ επιτυχημένο, όπως άλλωστε όλα δείχνουν.

Ήρθε ο καιρός της κεντροαριστεράς να βρει το νέο της αφήγημα. Η κατάσταση έχει φτάσει μάλλον κοντά στο αδιέξοδο. Ο κόσμος, οι ψηφοφόροι, θα είναι όμως αυτός που τελικά θα επιβάλλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις εξελίξεις στον χώρο. Όπως έγινε και με την ΝΔ, την κεντροδεξιά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο χώρος δεν καλύπτεται μόνο από ένα κόμμα. Ίσως ακούγεται μελοδραματικό το «οι εξελίξεις στο χώρο έχουν εξαιρετική σημασία για την ίδια την χώρα», αλλά αποδίδει πλήρως την αλήθεια. Το πολιτικό σύστημα, η λειτουργία της δημοκρατίας, άρα και η χώρα, βασίζεται σε δύο πόλους που χρειάζεται να είναι δυνατοί και φερέγγυοι.

Η δημιουργία μιας ισχυρής αντιπολίτευσης που πιέζει την κυβέρνηση να παρουσιάσει έργο είναι ζωτική. Ενδεχόμενα ίσως ο κλήρος να πέφτει στο ΚΙΝΑΛ. Ένα νέο και ισχυρό ΚΙΝΑΛ θα άλλαζε πλήρως το πολιτικό σκηνικό στην χώρα. Στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα επίπεδα, ίσως τα πραγματικά που αντιπροσωπεύει και θα είναι αυτό που τελικά θα επιβάλλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Χρειάζεται όμως κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Ένα άλλο αφήγημα. Κάτι «νέο» να έρθει και στην κεντροαριστερά, όπως ήρθε και στην κεντροδεξιά! Ο χρόνος τελειώνει όμως τελειώνει και όλοι το ξέρουν».

8 σχόλια:

  1. Προτιμάτε το ΚΙΝΑΛ για Κυβερνητική συνεργασία .
    Το καταλάβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αλέξι κάνει κρα να απορροφήσει το ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ έρχεται αυτοδύναμη σε κάθε δημοσκόπηση. Και πως να μην είναι αυτοδύναμη όταν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνουν δημόσια και προσπαθούν να ξεπλύνουν εκτελεστές και δολοφόνους. όχι 3%, ούτε 0.003% δεν θα πάρουν.

      Μέγα σφάλμα του Κυριάκου που δεν πήγε σε εκλογές το καλοκαίρι του 2020. Τώρα θα είχε 180 βουλευτές και στον Σύριζα θα έψαχναν νέο αρχηγό μεταξύ Φώφης και Τσακαλώτου.

      Διαγραφή
    2. Οχι το Κιναλ. Οτι περισσεψει απ'αυτο.

      Διαγραφή
    3. Πάντως ο Κουλης έχει τουλάχιστον 2 προβεβλημένα και ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνησή του... (και μετά τον ανασχηματισμό) . Αυτό λέει πολλά κύριοι άσχετοι και ας λέτε ότι η ΝΔ (έρχεται αυτοδύναμη σε κάθε δημοσκόπηση) και (το Κιναλ. Οτι περισσεψει απ'αυτο). Η ΝΔ έχει περισσότερο ανάγκη το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ από κάθε άλλη φορά και από κάθε άλλο κόμμα. Για αυτό και τους έχει ξανά υπουργούς, αλλά τόσα ξέρετε τόσα λέτε.

      Διαγραφή
  2. Αν και η τοποθετηση ειναι ασχετη με την εισαγωγη του κειμενου πρεπει να ξερουμε οτι ο νομος πρεπει να ειναι ιδιος για ολους. Στην εφαρμογη του! Ρωτηστε την κοινωνια αν πιστευει οτι συμβαινει αυτο στη μικρη καθημετινοτητα μας και φυσικα στο μεγαλυτερο καδρο της πολιτικης ζωης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά δεν ντρέπονται λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Από όλα τα προβλήματα της κοινωνίας αυτοί ασχολούνται με το να υπερασπίζονται έναν αλήτη δολοφόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιές οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ;
    Ούτε 1
    Ολόιδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την στιγμή, ο μόνος που κάνει πλάκα είναι το πιο σοβαρό δεξιό μέσο διαμόρφωσης γνώμης για τον χρόνο παραμονής/στήριξης του "επιτυχημένου" Μητσοτάκη. Όσο πιο πολλές και μεγάλες οι επιτυχίες, τόσο πιο σύντομη η αναρρίχηση του Βορίδη στο υπουργικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ