Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρό που πήγαινε στο Νοσοκομείο Βέροιας

Το περιστατικό συνέβη στα διόδια Μαλγάρων
Για υπερβολική αυστηρότητα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης σε βάρος ενός γιατρού - μέλους τους, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στα Διόδια Μαλγάρων, όταν ο παθολόγος Αθηνόδωρος Παυλίδης κατά την μετάβασή του από την Θεσσαλονίκη όπου διαμένει, στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου εργάζεται, σε έλεγχο που δέχθηκε από τους Αστυνομικούς, του επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο γιατρός επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για τα αστυνομικά όργανα, καταγγέλλοντας παράλληλα την υπερβολική αυστηρότητα που έδειξαν σε έναν γιατρό της «πρώτης γραμμής» εν καιρώ πανδημίας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας - καταγγελίας του μέλους του, ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του - για άσκοπη μετακίνηση - από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις.

Καλή χρονιά με υγεία!

22 σχόλια:

  1. Ἀφοῦ καταδέχεσθε, ἰατροί ὄντες, νά ὑποστηρίζετε τόν μῦθο περί δῆθεν πανδημίας κοροϊδοϊοῦ, θά ὑποστῆτε καί τά συνεπείας ἀπό τούς δῆθεν σωτῆρας μας. Ἂς γεύεσθε μία στίς τόσες τό «φάρμακο» πού ποτίζετε τόν κόσμο - get a taste of your own medicine, λέγεται ἀγγλιστί, μήπως καί ἀλλάξετε τροπάριο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλαμμένος είστε κύριε; Απορώ πως σας επιτρέπουν να κάνετε τόσο επικίνδυνες δηλώσεις περί μη ύπαρξης πανδημίας. Άι σιχτιρ πια με τους ψεκασμενους. Εδώ χάνουμε κόσμο κι αυτοί το βιολί τους.

      Διαγραφή
    2. Ελα επανω να δωσεις αιμα αν δινεις δες την κατασταση και συνεχισε την κοροιδια

      Διαγραφή
    3. Τι κόσμο χάνεται και απο τι;;;
      Απο κοβιντ;
      Πηγα στο Παπανικολάου κ το νοσοκομείο ηταν αδειο κάνοντας βόλτες μέσα.
      ΑΔΕΙΟ.
      που ειναι ο χαμός απο ασθενείς ;;
      Ψεύτης ειστε κύριε.

      Διαγραφή
  2. Ρε τρελαμενε τυπε κι αυτό θα σχολιάσεις?Μην το αφήνεις άλλο. Γρήγορα σε ειδικό γιατί η περίπτωσή σου χρήζει άμεσης ψυχιατρικής υποστήριξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΒΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΤΡΟΛ

      Διαγραφή
  3. Και φετος θα μας πρηζεις ρε γραφικε χατζηνικολαλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΡΟΛ ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΚΑΤΑΔΩΤΕΣ

      Διαγραφή
  4. έλεος φίλε μου οι γιατροί και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό δεινοπαθουν τόσους μήνεσ.ασ τους αναγνωρίσουμε την προσφορά τους,είναι άδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ; ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΛΕΤΕ ;

      Διαγραφή
    2. Ὅσοι ὑποστηρίζουν τά ἀνελεύθερα, ἄθλια ἀντισυνταγματικά μέτρα μέ πρόσχημα τόν κοροϊδοϊό εἶναι ἀπαράδεκτοι. Ἂν λόγῳ ἰδιότητος δίνουν ψευδοϋγειονομικό ἄλλοθι σ' αὐτήν τήν παράκρουσι, εἶναι διπλᾶ ἀξιοκατάκριτοι. Ἂν ταλαιπωρηθοῦν λιγουλάκι ὅπως ὁ ὑπόλοιπος κόσμος, ἴσως βγοῦν ἀπό τόν γυάλινο πύργο τους καί μιλήσουν ἐπί τέλους κατά τῆς ψευτοκαραντίνας, τῶν φιμώτρων, τῶν προστίμων, τῶν ἀπαγορεύσεων μετακινήσεως καί τῶν λοιπῶν αἰσχρῶν ἀντιχριστιανικῶν καί ἀντικοινωνικῶν διωγμῶν._

      Διαγραφή
    3. Τελικά ,δεν είναι να θυμώνει κανένας μαζί σου! Είσαι απλά εμμονικος και γελωτοποιός!

      Διαγραφή
  5. εκεί στα μαλγαρα θα γινει θεσμός σίγα σιγά πριν λίγες μέρες έριξαν κλήση σε καρκινοπαθή εάν δεν είναι ίδιο το όργανο θα είναι κάποιος που μεταδίδει την εξυπνάδα του πολύ άμεσα και γρηγορότερα από τον ιο υπερβολικός ζήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ κρίμα.
    ΥΓ.Ο γιατρός έπρεπε να δηλώσει Ρομα,η ανήλικος 40αρης μετανάστης από το εμπόλεμο Μαροκο.
    Αν αυτός ο γιατρός σηκωθεί και φύγει στο εξωτερικο,όπου θα ζει σίγουρα καλύτερα...
    Ξεφτίλα χώρα.
    Παράκληση να περάσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα οργανα κολλησανε φαινεται στο γραμμα του νομου οτι δηλαδη ο ντοκτορ μαλλον δεν ειχε το αναλογο sms ή το χαρτι που δινει αδεια στον εαυτο του ( αλλο παραδοξο και μαλλον εξω απο καθε νομικη εννοια)για μετακινηση προς εργασια.
    οκ γιατρε θα κανεις τη γνωστη ένσταση και θα δικαιωθεις. αλλα αλλη φορα μην το "παιζεις" υπερ ανω και "εγω δεν ειμαι απλως λαουτζίκος" να μετακινούμαι με sms!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Στο ΦΕΚ ρητά εξαιρούνται οι ένστολοι και οι υγειονομικοί.
      2.Ο άνθρωπος δουλεύει κάθε μέρα,ενώ εσυ ξύνεις τα τέτοια σου και κοιμάσαι.παίρνοντας επιδόματα που αυτός επίσης σας πληρώνει από τον μισθό του.

      Διαγραφή
    2. τι λες βρε πυροτουβλο. Ο ανθρωπος δουλευει στο νοσοκομειο της βεροιας και τους εδειξε τα χαρτια του.Τουβλο!

      Διαγραφή
    3. ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;;; ΕΓΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ "ΠΑΙΖΕΙ". ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

      Διαγραφή
    4. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Ανώνυμε 4 Ιανουαρίου 2021 - 10:22 μ.μ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΥ .
      ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ... ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
    5. Ακριβως για αυτο να διελευκανθει το θεμα πως εγινε και τι εγινε. Αν δεν ειχε χαρτια ο γιατρος να το πληρωσει. Αλλα αν εκανε λαθος ή παιζει κατι αλλο, τοτε αυτος που εκοψε το προστιμο να πληρωσει. Εγω στην θεση του γιατρου θα το τραβουσα νομικα σε διοικητικα δικαστηρια.

      Διαγραφή
  8. O Γιατρός αυτός ειναι διαμάντι! Απο τους καλυτερους παθολογους στο νοσοκομειο με γνωσεις και αφοσιωση στον ασθενή. Θεσ/νικιος με επιπεδο και με φιλοτιμο! Εσωσε τον αδερφό μου, που νοσηλευτηκε στο νοσοκομειο. Μου φαινεται πολυ περιεργο το περιστατικο ,καθως ο γιατρος ειχε ολα τα χαρτια.....πολυ περιεργο και πρεπει να διερευνηθει περαιτερω. Ευχομαι να ειναι απλα μια ατυχη στιγμη και ο αστυνομικος να περασει απο πειθαρχικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ