Quantcast

http://picasion.com/

ΙΧ παρέσυρε γυναίκα στο κέντρο της Βέροιας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 20/1 στο κέντρο της Βέροιας, όταν γυναίκα 60 ετών χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Κεντρικής. Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί, λίγο πριν την πλατεία του Αγίου Αντωνίου όταν η γυναίκα επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο από σημείο που δεν υπάρχει διάβαση πεζών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του veriotis.gr, ο οδηγός που κινούνταν επί της Κεντρικής δεν την είδε, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει. Η γυναίκα έπεσε με δύναμη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και κατέληξε στο οδόστρωμα.

Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημά του και βγήκε να για να βοηθήσει την γυναίκα, το ίδιο και περαστικοί και άνθρωποι από τα διπλανά καταστήματα. Η 60χρονη είχε τις αισθήσεις της, δεν φαινόταν να είχε τραυματιστεί αλλά ήταν εμφανώς σοκαρισμένη, ωστόσο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου εξετάζεται από τους γιατρούς. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία Βέροιας. 






24 σχόλια:

  1. Οι οδηγοί της Βέροιας είναι άψογοι σ αυτά τα θέματα. Δυστυχώς όμως οι κακομαθημένοι πεζοι Βεροιωτες δεν υπολογίζουν ότι έχουν να κάνουν με αυτοκίνητα, με ξένους οδηγους άλλης νοοτροπίας και ότι πιθανόν για οποιοδήποτε λόγο να μην καταφέρει να σταματήσει εγκαίρως. Τη σωματική μας ακεραιότητα ποτε μπροστά σε όχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς..και για να είμαι ειλικρινής και γω αρχισα να συμπεριφέρομαι διαφορετικά ως πεζός από την ημέρα που έγινα οδηγός.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

      Διαγραφή
    3. ναι μπραβο σου δηλαδη εσυ δεν εισαι πεζος

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και είμαι αλλά όχι κακομαθημένος σαν κι εσένα. Και δεν μου χρειάζεται να τραυματιστώ για να πω μετά είχα προτεραιότητα. Προτεραιότητα μου είναι η σωματική μου ακεραιότητα. Εσυ ως Ρομποκοπ βάλτα με τα οχήματα. Πάρε και τον οδηγό στο λαιμό σου για λίγα δευτερόλεπτα.

      Διαγραφή
    5. Ατυχής ο διαχωρισμός ανάμεσα σε Βεροιωτες οδηγούς κ "ξένους". Ζούμε στο 2021 κ η οδηγική κουλτούρα δεν εξαρτάται από τον τόπο διαμονής αλλά από την παιδεία.
      Ούτε φταίνε πάντα οι πεζοί, ούτε οι οδηγοί. Το κακό θέλει κλάσματα δευτερολέπτου για να γίνει. Μη σου τύχει. Όσο κ να προσέχεις είναι μη σου τύχει.
      Περαστικά στην κυρια κ σιδερένια. Περαστικά κ στον οδηγό γιατί θα πήρε μεγάλη λαχτάρα.

      Διαγραφή
    6. διαφωνο, ο βεροιωτης οδηγος ειναι πολυ πιο υπευθυνος απο πολλοθς αλλους διαφορων πολεων της ελλαδας, κρητη απο τους χειροτερους

      Διαγραφή
  2. Ο χρονος αντιδρασης του οδηγου , σε ξαφνικο εμποδιο κι οταν η ταχυτητα του ειναι κατω των 50χμ , του επιτρεπει να ακινητοποιησει το οχημα σε 14μ περιπου. Γι αυτο ο καθε πεζος δεν πρεπει να κατεβαινει στο δρομο πριν τον δει ο οδηγος και ακινητοποιησει το οχημα του, αλλιως ρισκαρουμε τη ζωη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως βάλαμε όλοι οι οδηγοί μυαλό έτσι πρέπει να κάνουν και οι πεζοί και πόσο μάλλον οι ηλικιωμένοι όπου έχουν ξεφύγει τελευταία και σε συμπεριφορά και δε αγένεια. Λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα διαφωνήσω μερικώς για ορισμένους οδηγούς που την έχουν δει ραλιστες,μιλάω για την μειονότητα παντα.Αλλά Καλά θα ήταν οι πεζοί όλοι μάς να ξεχωρίζουμε το πεζοδρόμιο με τον δρόμο.πετάγονται απο παντού στον δρομο ανεξάρτητος ηλικίας..και βέβαια θα φρενάρει το αυτοκίνητο να περάσετε,αλλά να θυμόμαστε πως η λαμαρίνες δεν πονάνε και φτιάχνονται..και αν αυτά που γράφω ακούγονται αστεία,οταν ζήσετε σε καμιά Θεσσαλονίκη,Αθήνα κτλ.τολμά να κατέβεις η να πεταχτεις στον δρόμο...θα την καταλαβεις στερεοφωνικά...κα HD1080

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικα στη γυναικα ,θα πρεπει να προσεχουν και οι πεζοι ,η Βεροια εχει πολυ καλη φημη απο πλευρας οδικης συμπεριφορας ,ειναι σημαντικο ομως για να μη συμβαινουν αναλογα ατυχηματα να προσεχουν πολυ και οι πεζοι οι οποιοι εχω παρατηρησει σαν οδηγος ,οτι δεν χρησιμοποιουν τις διαβασεις και πεταγονται στο δρομο ξαφνικα ,με αποτελεσμα να δυσκολευουν τον στο να μπορεσει να ακινητοποιησει το οχημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι οδηγοι στη Βεροια τρεχουν απιστευτα μεσα στα στενα της πολης,χωρις καν να υπολογιζουν σε ενα αιφνιδιαστικο συμβαν,οπως π.χ καποια ηλικιωμενη κυρια η ενα παιδακι και αυτο δειχνει απουσια αντιληψης.
    Επιπλεον,αυτο γινεται και στη Λεωφορο Ανοιξεως και ενω γνωριζουν οτι υπαρχει η εκκλησια και η παιδικη χαρα εντουτοις τρεχουν παρα πολυ!!

    Η τροχαια να λαβει τα μετρα της!!

    Περαστικα στην κυρια και σιδερενια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς, η φιλική προς τους πεζούς νοοτροπία και κουλτούρα των Βεεοιωτών οδηγών, εχει οδηγήσει στο άλλο άκρο, στην παράλογη απαίτηση των κακομαθημένων πεζών να περνάνε από κάθε σημείο, όχι μόνο από διαβασεις, και να θυμώνουν κιόλας όταν χτυπιέσαι να σταματήσεις μόλις σου πεταχτεί ξαφνικά ή, ακόμη χειρότερα, εάν δεν κατορθώνεις να σταματήσεις όταν σου πετιούνται στο 1 μέτρο εκτός διάβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Βέροια έχει κερδίσει τον τίτλο της πόλης που σέβεται τους πεζούς. Σε ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας συμβαίνει αυτό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι πεζοί πλέον δε σέβονται τους οδηγούς. Πετάγονται στο δρόμο χωρίς καν να ελέγξουν αν οι οδηγοί προλαβαίνουν να αντιδράσουν ή όχι. Σεβασμός στον πεζό δε σημαίνει ότι ο καθένας, όποτε του καπνίσει, διασχίζει το δρόμο θεωρώντας ότι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να σταματήσουν. Ακόμα και στις διαβάσεις των μεγάλων δρόμων, που έχει περισσότερη κίνηση, ο οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να σταματάει κάθε λίγο και λιγάκι για να περνά απέναντι ένας ένας. Οι πεζοί στις διαβάσεις οφείλουν να λειτουργούν όπως όταν υπάρχουν φανάρια. Να μαζεύονται τρεις τέσσερις μαζί και ανά κάποια δευτερόλεπτα να περνούν ομαδικά, όχι να έχουν την απαίτηση, πριν ακόμα πατήσουν το πόδι τους στο οδόστρωμα, ο άλλος να κοκαλώσει το αυτοκίνητό του. Το σεβασμό που δείχνουν οι οδηγοί στη Βέροια δεν πρέπει να τον εκμεταλλεύονται οι πεζοί μόνο για δικό τους όφελος. Πρέπει να το ανταποδίδουν στους οδηγούς. Χαίρομαι όταν βλέπω πεζούς να ευχαριστούν τους οδηγούς που τους έδωσαν προτεραιότητα. Αντίθετα νευριάζω όταν κάποιοι πεζοί, ενώ βιάζονται να περάσουν απέναντι, μόλις τους δώσει ο οδηγός προτεραιότητα, περνούν με το πάσο τους τη διάβαση, χωρίς να νοιάζονται για κανέναν. Και όλα όσα γράφω προφανώς δεν έχουν καμιά σχέση με το ατύχημα που δημοσίευσε o veriotis. Γενικά μιλάω, γιατί η λέξη σεβασμός στο δρόμο δεν αφορά μόνο τους οδηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι πεζοι νομιζουν οτι μπορουν να διασχιζουν απο οπου τους καπνισει και θεωρουν οτι πρεπει να σταματανε τα οχηματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι οδηγοι της Βεροιας ειναι πανελλαδικά υπερβολικα αψογοι και ευγενικοι απεναντοι στους πεζους.Τηρουν τον νομο υπερβολικα και σωστα σε αντιθεση με την συμπεριφορα των πεζων που θα την χαρακτηριζα καπως βιαιη και επιπολαια. Η διαβαση των πεζων δεν ειναι μαξιλαρι ασφαλειας που οποτε του γουσταρει του καθενος μπουκαρει σαστην και μετα οποιον παρει ο χαρος. Ο πεζος εχει την υποχρεωση να περιμενει ατο υψος της διαβασης αλλα επανω στο πεζοδρομιο,ο οδηγος δε εχοντας τον αντιληφθει εχει με την σειρα του την υποχρεωση να σταματησει και να του παραχωρησει την προτεραιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά , καλό θα ήταν να περάσουν όλοι οι οδηγοί από το σημείο του ατυχήματος ! Πιο πάνω από το γραφείο κηδειών και στο ύψος του φούρνου , έχει στροφή και είναι δύσκολο ο οδηγός να την 'δει άμα πετάχτηκε να πάρει ψωμί , άποψη μου ......

      Διαγραφή
  11. Να απαγορευθεί η κυκλοφορία όλων των τροχοφόρων στην πόλη.
    Τα πόδια γιατί τα έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει σαν την Βέροια τόσος σεβασμός στον πεζό.. Εγω ζω εδώ και χρόνια στην Γερμανία και αυτόν τον σεβασμό που δείχνει ο Βεργιώτης δεν το Έχω συναντήσει εδώ

      Διαγραφή
  12. Κλασσική λογική. Η διάβαση 50 μέτρα πιο κάτω αλλά βαριέμαι οπότε θα περάσω απέναντι από όπου να ναι. Σίγουρα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άπειρες φορές φρεναρα απότομα γιατί ο πεζός πετάγεται χωρίς ούτε καν να δει αν έρχεται αυτοκίνητο..
    Δεν είμαι από Βέροια και πάντα όταν έρχομαι Βέροια μέχρι να προσαρμόστε στην νοοτροπία των πεζών νομίζω θα πατήσω κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ