Quantcast

http://picasion.com/

Αυτό ήταν το 1ο μπουζουξίδικο της Βέροιας

Ένα υπόγειο στην Πλατεία Ωρολογίου

Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο της νυχτερινής διασκέδασης στη Βέροια. Πρόκειται για το πρώτο μπουζουξίδικο που άνοιξε στη πόλη μας και μάλιστα γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς εκατοντάδες Βεροιώτες το επισκεπτόντουσαν καθημερινά. Το όνομά του ήταν «Ρίο» και βρισκόταν σ' ένα υπόγειο κατάστημα, δίπλα από την σημερινή Πλατεία Ωρολογίου. Ήταν ανοιχτό τέσσερις φορές την εβδομάδα και συμμετείχαν τοπικοί καλλιτέχνες. Για όσους θυμούνται εκείνες τις αλησμόνητες εποχές, το συγκεκριμένο μαγαζί πήγαινε η λεγόμενη «αριστοκρατία» και για να κλείσεις τραπέζι έπρεπε να κάνεις κράτηση μια εβδομάδα πριν. 

Ξεκίνησε την λειτουργία του στις αρχές του 1958. Στην ορχήστρα, όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, από αριστερά διακρίνεται ο Βασίλης Σωζερίδης (σπουδαίος μουσικός εκείνης της εποχής), ο Πέτρος Καρανίκας, ο Γιώργος Παπανόπουλος και στο τραγούδι ο Κατσιμίχας.

6 σχόλια:

  1. Πανανόπουλος Γιώργος λέγεται ο μουσικός με το ακορντεόν και είναι ο Παπούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανανόπουλος Γιώργος λέγεται ο μουσικός με το ακορντεόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι ηταν εξαιρετικοί μουσικοί της Βέροιας, μάλιστα ο Πανανόπουλος Γιώργος είχε ωδείο απέναντι από την μητρόπολη, όπου δίδασκε μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΖΕΡΙΖΗΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ιδιοκτήτης του Ρίου ο Στράτος Πετρακόπουλος , πατέρας του Νίκου (Τσίφτη) , ωραίος και κεμπάρης μερακλής τύπος !

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ