Quantcast

http://picasion.com/

Αναβρασμός για νέα διόδια σε δρόμο «καρμανιόλα» έξω από Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθούν έξι νέα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα (1/2) σύμφωνα με πληροφορίες, το οποίο αναφέρεται σε απόφαση που πήρε ΦΕΚ. Ειδικότερα, πρόκειται για τους τρεις (συν τρεις) πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων: στην Α/Κ Ανατολικής Σιάτιστας, Χ.Θ. 181+100 του κύριου Άξονα που ξεκινούν να λειτουργούν από Πέμπτη - Α/Κ Ασπροβάλτας στη Χ.Θ. 394+600 του κύριου Άξονα που ξεκινούν να λειτουργούν από την Παρασκευή - στην Α/Κ Πολυκάστρου, Χ.Θ. 44+100 του κάθετου άξονα Αξιού -Εύζωνοι που ξεκινούν να λειτουργούν από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και τον μετωπικό Σταθμό Διοδίων Αρδανίου, Χ.Θ. 648+000 του κύριου Άξονα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η Φεβρουαρίου.

Μάλιστα στην ίδια απόφαση ορίζονται και οι τιμές.

Για τα πλευρικά διόδια Πολυκάστρου η βασική τιμή για ΙΧ. (κατηγ. 1) ορίστηκε στα 0.90 ευρώ και επέκεινα
Κατηγ. 2: 1,30 ευρώ
Κατηγ. 3: 3,30 ευρώ
Κατηγ. 4: 4,6 ευρώ

Τι ισχύει για Πολύκαστρο – Χαλάστρα

Η δημοσίευση της απόφασης για την άμεση λειτουργία των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις περί τουλάχιστον ταυτόχρονης λειτουργίας των διοδίων με την προκήρυξη του έργου αναβάθμισης του προβληματικού τμήματος του δρόμου στη διαδρομή Πολύκαστρο-Χαλάστρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του κ. Γεωργαντά να αποτρέψει την άμεση λειτουργία σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο να λάβει και θεσμική-νομική μορφή η παράταση λειτουργίας των πλευρικών διοδίων μέχρις ότου τελεσφορήσει η ανάθεση από την Εγνατία α.ε. του έργου της αναβάθμισης του προβληματικού τμήματος του δρόμου (βρίσκεται σχεδόν όλο στα όρια του ν. Κιλκίς) με πίστωση 12 εκατ./ ευρώ στην εταιρεία που ήδη ανέλαβε το συνολικό έργο της συντήρησης της οδού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες λόγω νομικών προσκομμάτων θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο για την ανάθεση του έργου στο τμήμα Πολύκαστρο-Χαλάστρα. Εντός των προσεχών ημερών θα αποδειχθεί αν τελεσφορήσει η προσπάθεια Γεωργαντά ή η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιβάλλει διόδια σε ένα δρόμο που έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα εξαιτίας των δεκάδων δυστυχημάτων που κόστισαν δεκάδες ζωές.

Σιωνίδης: Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον δήμο Παιονίας

Την πάγια θέση του στην οποία παραμένει και τώρα μετά τον αιφνιδιασμό που επιφύλαξε η κυβέρνηση με το άνοιγμα των πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης. «Είναι θέση και δική μου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών της Παιονίας, οι οποίοι πλήττονται από την απόφαση αυτή. Η κυβέρνηση οφείλει να κατασκευάσει πρώτα τον δρόμο κι ύστερα να θέσει σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια, τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

«Σήμερα κιόλας έδωσα εντολή στη δικηγόρο του δήμου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή εφαρμογής της άδικης αυτής και παράνομης απόφασης. Επιμένουμε στο παράνομο της απόφασης λειτουργίας διοδίων σε δρόμο που στιγματίζεται κάθε χρόνο από δυστυχήματα, σε δρόμο που δεν πληρεί καμιά από τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι απολύτως αναγκαία καθόσον μάλιστα στις 9 Φεβρουαρίου πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας η αίτηση του δήμου Παιονίας για την ακύρωση της απόφασης λειτουργίας διοδίων στο δρόμο με τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε» τόνισε ο κ. Σιωνίδης.

4 σχόλια:

  1. Βδέλλες.
    Σε άψυχο κορμί.
    Η κοινωνία παρατηρητης.
    Η εξουσία συνεργάτης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Καποτε οι πολιτες πρεπει να αντιδρασουν γιαυτη την αφαιμαξη του κρατους ρουφηχτρα την στιγμη που ολα εχουν μεινει στασιμα απο βιοτικο επιπεδο. Ειναι απαραδεκτο να στεκομαστε απαθεις ειτε λογω κομματικων αρεσκειων ειτε απο φοβο προς τους κυβερνωντες και ακομα μην θιξουμε τους επιφανεις αλοβητους της κοινωνιας μας λογω γλυψιματος....Ας γινουμε καποτε κυριοι των σκεψεων-αποψεων μας και του κοινωνικου συνολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιδράσαμε κάποιοι από Ημαθία και Κοζάνη στην έναρξη λειτουργίας των διοδίων του Πολυμύλου το 2011, σε συνεννόηση και συνεργασία με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ των Αθηνών, αλλά η κοινωνία κοιμόταν τον Ύπνο του δικαίου, όταν εμείς τρώγαμε το κρύο της αρκούδας στον Πολύμυλο και είχαμε απέναντί μας και τα ΜΑΤ. Τώρα περαστικά μας. και καλά μας κάνουν. Και για να προλάβω κάποιους καναπεδάτους ενημερώνω καμμία σχέση με Σύριζα.

      Διαγραφή
  3. Έρχονται και τα διόδια στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (είναι θέμα παλιό που υλοποιείται μέχρι τέλος χρόνου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ