Quantcast

http://picasion.com/

Χαρδαλιάς: Στην Ημαθία τα ενεργά κρούσματα είναι 486, νοσηλεύονται 103

Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού αυτή τη στιγμή εντοπίζονται σε πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας, το 66,4% είναι στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, έκανε γνωστά δύο πρόσθετα μέτρα, που θα ισχύσουν από τις 06:00 της Δευτέρας:

1) Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στον κορωνοϊό στα χερσαία σύνορα της χώρας, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

2) Δεν θα επιτρέπεται η επίσκεψη σε μονές του Αγίου Όρους, σε αυτές θα μπορούν να μεταβαίνουν μόνον όσοι εγκαταβιούν μόνιμα εκεί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η απόφαση για συνέχιση των περιοριστικών μέτρων έως τουλάχιστον τις 14 Δεκεμβρίου βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, καθώς τα ενεργά κρούσματα, που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει πλήρως την καραντίνα, είναι τώρα 16.617 πανελλαδικά. Το 42,3% (7.031) είναι στην Κεντρική Μακεδονία, το 19,7% στην Αττική (3.267), το 10,7% στη Θεσσαλία (1.777), το 9,6% (1.590) στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το 3,8% (632) στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη στιγμή που σε όλη τη χώρα ισχύουν τα ίδια μέτρα, η διαφοροποίηση των περιοχών αυτών δείχνει πως εκεί δεν τηρούνται πιστά τα υγειονομικά μέτρα, διαπίστωσε ο υφυπουργός, προαναγγέλοντας επιπλέον μέτρα στις συγκεκριμένες περιφέρειες αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ονομαστικά σε έξι περιοχές, Ξάνθη, Δράμα, Πιερία, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία, οι οποίες τις τελευταίες επτά ημέρες το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί, αντιθέτως εμφανίζουν σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων:

- Στην Πιερία τα ενεργά κρούσματα είναι 587, νοσηλεύονται τώρα 80.

- Στην Πέλλα τα ενεργά κρούσματα είναι 548, νοσηλεύονται τώρα 84.

- Στην Ημαθία τα ενεργά κρούσματα είναι 486, νοσηλεύονται τώρα 103.

- Στη Δράμα τα ενεργά κρούσματα είναι 454, νοσηλεύονται τώρα 83.

- Στην Ξάνθη τα ενεργά κρούσματα είναι 376, νοσηλεύονται τώρα 38.

- Στη Φλώρινα τα ενεργά κρούσματα είναι 172, νοσηλεύονται τώρα 26.

Στις περιοχές αυτές παρατηρείται μετατόπιση του ιού από τις πόλεις προς τα χωριά, σημείωσε ο υφυπουργός, απευθύνοντας έκκλησ για πιστή τήρηση των μέτρων κι αποφυγή κάθε περιτής μετακίνησης. Όπως τόνισε, τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά στις συγκεκριμένες περιοχές, για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ονομάτισε και άλλες περιοχές, και συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη (4.375/1.297), Γρεβενά (123/42), Λάρισα (873/111), Μαγνησία (402/36), Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα (253/44), Σέρρες (572/152), Τρίκαλα (249/39) και Καβάλα (338/52), απαριθμώντας τα αυξημένα ενεργά κρούσματα και τον αριθμό των νοσηλευομένων ασθενών (σε παρένθεση, αντίστοιχα). Όπως είπε, και αυτές οι περιοχές είναι σε υψηλό κίνδυνο, παρά τη μικρή επιπέδωση της καμπύλης-υποχώρηση κρουσμάτων που εμφανίζουν τώρα.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως από τις 7 Νοεμβρίου οι έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων ανά τη χώρα φθάνουν σε 1.783.429 και οι βεβαιωμένες παραβάσεις τις 46.383. Τα πρόστιμα στο διάστημα αυτό είναι 9.485.677 και οι διοικητικές κυρώσεις φθάνουν σε αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων για συνολικά 1.426 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως οι έλεγχοι θα ενταθούν περαιτέρω, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

9 σχόλια:

  1. ΑΜ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΕΞΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΗΓΑΝ ΦΙΛΕ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΡΩΤΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΦΑΡΜΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τις 20 αυγουστου το 95% αυτων ειχαν φυγει. εδω κατι συμβαινει, μεταξυ, μας οπως και σ' ολη την κ.μακεδονια.

      Διαγραφή
  2. Εμεινε να δουμε να μας σταματανε και εκτος από τον έλεγχο το γιατί κυκλοφορεις να σου κανουνε και ενα rapit επιτόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ρακοκάζανα, σταματήστε τα ρακοκάζανα. Τα πιτάνουμε ούλοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα ειναι που διαπιστώθηκαν. Επί πόσο να πολλαπλασιάσουμε για να δουμε περίπου τον αριθμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκεκριμένα,τα δικά σου σχόλια,θα έπρεπε να αφαιρούνται αυτόματα και χωρίς κανέναν έλεγχο.

      Διαγραφή
    2. θα επρεπε ο συντακτης βεροιωτης να σε δωσει στον χαρδαλια , και χρυσοχοιδη να δουμε ποσα κιλα μαγκια κουβαλας μετα

      Διαγραφή
  6. Λογικό αφού όλοι δουλεύουν στα κρυφά. Μαλλιά και νυχια είναι φρεσκοφτιαγμενα. Έλεος πια. Ας υπάρξει κάποιος έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ