Υλικά
300γρ ρύζι αρμπόριο
200γρ κάστανα (βρασμένα)
200γρ μανιτάρια (ότι ποικιλία επιθυμούμε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1/ 2 γλ. Κονιάκ ή μπράντι
100γρ βούτυρο φρέσκο
¼ φλ ελαιόλαδο
Ζωμός κότας (σχεδόν 1 λίτρο)
100γρ παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με μπράντι ή κονιάκ, αφήνουμε να ρεντουίρει (εξατμιστεί) και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας (ζεστό), τα κάστανα, αλάτι και πιπέρι. (θα πίνει τορύζι το νερό και θα προσθέτουμε). Συνεχίζουμε τη διαδικασία για 20΄ περίπου. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί πουδράρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα και σερβίρουμε.
Tips:στη συνταγή προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες, κουκουνάρι…
Tips:στη συνταγή προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες, κουκουνάρι…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.