Οι οριστικές ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των Χριστουγέννων θα γίνουν την Παρασκευή, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, και θα αφορούν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS, το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η εστίαση θα μείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας ότι αυτό περιλαμβάνει τα καφέ και τα εστιατόρια. «Μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού», σημείωσε ο κ. Πέτσας και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει χρόνος να προετοιμαστεί το άνοιγμα της αγοράς.
Ποιοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η αποστολή SMS θα εξακολουθήσει να είναι σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και τόνισε ότι θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους. Αυτό που δεν θα επιτραπεί, όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.
Αλλαγή και στο ωράριο της νυχτερινής κυκλοφορίας
Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι αυξημένη κατά 20%. «Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας. Πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, όταν θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.
Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Πέτσας.
Ειδικά για τις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής - Έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο
-
Σταμάτησε για καφέ στην Ελιά, πριν πάει για γυρίσματα στη Φλώρινα - H συνάντηση με τον Βασίλη Σαρηγιαννίδη και τον
-
Με μισθό γύρω στα 24.000 ευρώ Ένα πάρα πολύ γνωστός Βεροιώτης, λάτρης της γυμναστικής και της
-
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας 54 ετών από το όχημά του μετά από εκτροπή το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου, σύμφωνα με
-
Το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (Σάββατο του Λαζάρου), θα τελεστεί η κηδεία του 7χρονου Αχιλλέα Πασχαλίδη, που έχασε την ζωή του λίγες
-
Νέα ενημέρωση: Έχει καλυφθεί η ανάγκη για αίμα - Καλέστε στο τηλ. 2331351173 για μελλοντικές ανάγκες
-
Ένα νέο, ισχυρό επενδυτικό σενάριο φαίνεται να διαμορφώνεται έξω από τη Βέροια, φέρνοντας στο προσκήνιο τα παραποτάμια οικόπεδα της ΔΕΗ
-
Ήταν το πρώτο τους ραντεβού Με την αγωνία να κυριεύει τους συγγενείς για την κατάσταση της
-
Σε κατάσταση προβληματισμού βρίσκονται οι αγρότες σε Ημαθία και Πέλλα, μετά το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες και προκάλεσε ζημιές
-
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του veriotis.gr Για 8η χρονιά το Μακροχώρι τίμησε τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.