Quantcast

http://picasion.com/

Η Ημαθία στις 6 «κόκκινες» περιοχές - Μονόδρομος τα αυστηρότερα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Τι αποφασίσθηκε για Ημαθία, Ξάνθη, Δράμα, Πέλλα, Φλώρινα και Πιερία
Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.


Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές. Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.




Μονόδρομος τα αυστηρότερα μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (4/12) για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως η λήψη αυστηρότερων μέτρων σε περιοχές που τα μέτρα δεν θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα, αποτελεί μονόδρομο. 

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας, ξεκαθαρίζοντας πως σε περιπτώσεις περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

23 σχόλια:

  1. Κατι γινεται ΛΑΘΟΣ στην Ημαθια , ευχομαι και επλιζω να μαλωσαν τους τοπικους αρχοντες και να κανουν αυτο που πρεπει για τον νομο. Δεν ειναι σωστο ο νομος να εχει αυτα τα χαλια απο κρουσματα και οι αλλοι νομοι να βρισκονται σε καλυτερη κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουν οι τοπικοί άρχοντες όταν οι πολίτες είναι αδιάφοροι και ανεύθυνοι. Μετά από 20 ημέρες lockdown υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κάτσει ούτε μια ημέρα στο σπίτι. Είτε στέλνοντας sms με το 2 είτε με το 6 είναι σχεδόν όλη την ημέρα στους δρόμους. Και τις περισσότερες φορές με τη μάσκα στο πηγούνι, κάνοντας φυσικά κριτική στην Κυβέρνηση για την έξαρση της πανδημίας. Εξαιτίας αυτών των ανεύθυνων την πληρώνουν όλοι.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά και οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Εδώ έχουμε περίπτωση αιρετού που ο γάμος του γιου του έγινε εστία υπερμετάδοσης και κανένας δεν μιλάει, ενώ οι ελάχιστοι που μιλάνε οι υπόλοιποι αιρετοί τους υποδεικνύουν «να κρατήσουμε ένα επίπεδο στη συζήτηση μας». Έλεος......

      Διαγραφή
    3. H ξεφτίλα του ανθρώπινου είδους. Ενας κατηγορεί τους τοπικούς άρχοντες και ο άλλος τους πολίτες για τα χάλια που μας έφερε η κυβέρνηση και μόνο. Ποιος να μαλώσει ρε καραγκιόζη τους τοπικούς άρχοντες? Αυτοί που πάνε για μότοκρος στην Πάρνηθα και φωτογραφίζονται αγκαλιά με ξένους χωρίς μάσκες? Αυτοί που μοίρασαν τις μάσκες σωβρακοφανέλες στα παιδιά και τα παγουρίνα σφηνάκι? Αυτοί που άφησαν τα λεωφορεία και τα μετρό να κυκλοφορούν πίτα στον κόσμο και κάνουν συστάσεις να μη συνωστιζόμαστε? Αντε πια ξεφτίλες σανοφάγοι! Αμα θες να νιώσεις ενοχές νιώστε μόνοι σας. Εμείς δε μασάμε άλλο σανό!

      Διαγραφή
    4. Εσυ φιλε μου , περιμενε μεχρι να γινει ο Πολακης υπουργ υγειας ..... Θα η ταν ολα καλυτερα ...... κουνια που σε κουναγε

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 10.41 π.μ., είμαι σίγουρος ότι ο τύπος του ανθρώπου που περιγράφω παραπάνω (11.30 μ.μ.) είσαι εσύ. Βόλτες όλη μέρα και αδιαφορία για τους συνανθρώπους σου. Αντί να κοιτάξεις στον καθρέφτη για το ποιος φταίει, ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι φταίει η Κυβέρνηση. Λες και περιμένει ο καθένας από μας την Κυβέρνηση να του υποδείξει το αυτονόητο. Να τηρήσει απλώς τα μέτρα. Αλλά τέτοιος κοπρίτης που είσαι, σιγά μη σε νοιάζουν οι συμπολίτες σου. Την πάρτη σου κοιτάζεις και πώς θα περνάς εσύ καλά. Ακόμα και το επιχείρημά σου για τα λεωφορεία δεν απαντά στην ερώτηση: "γιατί τόσα κρούσματα στην Ημαθία;". Δε φταίει ο συνωστισμός στα τοπικά λεωφορεία, προφανώς, αλλά το λειψό σου το μυαλό, που νομίζεις ότι όλοι τρώμε σανό, ενώ εσύ είσαι ο έξυπνος. Αυτό που λυπάμαι περισσότερο είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι σαν εσένα, που υπονομεύουν τη ζωή των υπολοίπων. Ουστ, άχρηστοι.

      Διαγραφή
    6. Περιμένουμε εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης, που χάνει κόσμο κάθε μέρα, να καυτηριαστεί οργανωμένα και νόμιμα η κίνηση αυτή του αιρετού. Γιατί δεν παντρεύτηκαν απλώς δυο παιδιά(όπως ειπώθηκε ατυχώς) αλλά γράφτηκαν οι οδηγίες και οι απαγορεύσεις στα παλιά παπούτσια τους. Ο γάμος καλά έγινε(μυστήριο είναι), τα γλέντια όμως ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ. Περιμένουμε δικαίωση αλλά όμως οι ψυχές χάθηκαν

      Διαγραφή
  2. Πολλοι αμορφωτοι , αδιαφοροι πολιτες σκορπουν τον ιο ακομα στην ημαθια , δεν υπαρχει αλλη λογικη εξήγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό βρῆκα! Ἡ ἀπαγόρευσι κυκλοφορίας νά ξεκινάῃ ἀπό τίς 5 τό ἀπόγευμα, ὄχι ἀπό τίς 9 μ.μ.. Ἐμπρός, «εἰδικοί» καραντινάκηδες, μή διστάζετε, κάντε το καί αύτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκασε πια , φτανει δεν εχεις ζωη ?

      Διαγραφή
    2. Μεγαλος βλακας...

      Διαγραφή
    3. Αρνητή δες στο νοσοκομείο της Βέροιας τι χαμός γίνετε και πήγαινε μια βόλτα θρασυδειλε

      Διαγραφή
    4. Σύλληψη άμεσα! Εκτός από επικίνδυνος είσαι και ασεβής. Τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εσύ ειρωνεύεσαι εγωιστικά και αλαζονικά.

      Διαγραφή
    5. Αστα να παει ειναι ο τυπος .....

      Διαγραφή
  4. Τεστ στα σπίτια όλων και παντού να δούμε αντιδράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού είμαστε γελοίοι. Διαβάζεις άρθρο σε site για τον θάνατο συνανθρώπου μας απ την ασθενεια και βλέπει φατσουλες με γέλια, ειρωνείες, κοροιδεματα. Δεν σεβόμαστε ούτε το πένθος κάποιων. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι αρνητές να πάνε στα νοσοκομεία, να περιποηθουν ασθενείς για μισή μέρα και μετά να δούμε εάν έχουν τα κακαλα να το παίζουν ξερολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ demetrios μέτρα τους παπάδες σου που έφυγαν για τον άλλο κόσμο και άσε τους ειδικούς να κάνουν την δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαγόρευση κυκλοφορίας και τανκς στους δρόμους οποίος βγαίνει θα πυροβολητε !!!! Τι όχι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική ιδέα!! Μπας και γλυτώσουμε από κάτι καθυστερημένους μπετόβλακες σαν εσένα και τον χατζημπούφο!

      Διαγραφή
  8. απορω που εχετε και αποριες..κοιταξτε ποσα εργοστασια δουλευουν στην Ημαθια,πελλα,Κιλκις κ γενικα στην βορεια Ελλαδα..αλλα ποιος θα μιλησει?οι τοπικοι φορεις?τα καλα και συμφεροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επιβάλλονται κι άλλα μέτρα άμεσα, κάθε μέρα μετράμε νεκρούς συμπολίτες μας, κάθε σόι κλαίει κι έναν νεκρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΑΘΗ, ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΗΜΑΘΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΓΑΜΟΙ, ΓΛΕΝΤΙΑ,ΚΑΦΕΔΕΣ, ΞΕΜΑΣΚΩΤΟΙ. ΟΟΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ, ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙς ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΟΛΕΙΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ( ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΥΛ ΣΤΟΝ ΙΟ ) ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ. Ο ΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ