Επικοινωνία Μπαρτζώκα με τον Κικίλια για ζητήματα των Υγειονομικών Δομών Ημαθίας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για θέματα που αφορούν συνολικά τις υγειονομικές δομές της Ημαθίας, όπως την στελέχωση των νοσοκομείων και τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας), ζητήματα υγειονομικού εξοπλισμού, καθώς και την εξέλιξης της πανδημικής κρίσης στο νομό. Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε στον Υπουργό ότι οι Ημαθιώτες πολίτες επιδεικνύουν στάση ωριμότητας και ευθύνης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την υφεσιακή πορεία που καταγράφουν τα κρούσματα στην Ημαθία. Ωστόσο, τόνισε στον Υπουργό ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, καθώς οι υγειονομικές δομές της Ημαθίας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού με νέες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της Ημαθίας, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι η Ημαθία θα στελεχωθεί με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, αναγνωρίζοντας και ο ίδιος ότι υπάρχουν ελλείψεις.

Με αφορμή το ζήτημα της υποστελέχωσης, ο Τάσος Μπαρτζώκας εστίασε ιδιαίτερα στις μονάδες Πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς όπως είπε, ενώ η ευκολία πρόσβασης του ασθενούς σε αυτές τις δομές είναι αδιαμφισβήτητη, η έλλειψη απαραίτητων ειδικοτήτων ιατρών την καθιστά δυσχερή. Αποτέλεσμα της άνω κατάστασης είναι πολλοί πολίτες, ιδίως μεγάλης ηλικίας, να μένουν χωρίς επαρκή περίθαλψη. Αναφέροντας ενδεικτικά το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, για το οποίο ο Υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί κατόπιν επιστολής του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού. Από την πλευρά του ο Υπουργός εγγυήθηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα συνολικά για την Πρωτοβάθμια Υγεία.

2 σχόλια:

  1. ΟΥΦ ΥΣΗΧΑΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τηλεφωνησέεεε μου ίσως νιώθω έτσι και εγώωω. Αλήθεια πιστεύω ότι το BIG BROTHER και την BACHELOR έχουν πιο πολύ σοβαρότητα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες τέτοιους τύπου. Δηλαδή το σημαντικό της είδησης είναι ότι τα στελέχη της ΝΔ μιλάνε μεταξύ τους; Αν θέλατε κύριε Μπαρτζώκα πραγματικά να απαιτήσετε κάτι από τον Υπουργό για την Ημαθία έπρεπε να το κάνετε εγγράφως και να το δημοσιεύσετε ώστε να μπορεί και ο κόσμος να μάθει και να αξιολογήσει τι ακριβώς αναφέρατε, τι ζητήσατε και πόσο επιτακτικά το ζητήσατε καθώς επίσης να φαινόταν και η απάντηση του Υπουργού. Αυτό που κάνετε μοιάζει με το σπασμένο τηλέφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ