Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους Αστυνομικούς ζητάει ο Τσαβδαρίδης

Να εξεταστεί η δυνατότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων Αστυνομικών της χώρας εν μέσω Πανδημίας ζητάει ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Με Ερώτηση που κατέθεσε χθες (4 Δεκεμβρίου) στη Βουλή ο κ. Τσαβδαρίδης τονίζει ότι 9 μήνες μετά και την απαρχή της Εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας οι Αστυνομικοί της χώρας μας, παρότι διαρκώς στην πρώτη γραμμή το αγώνα για τη διασφάλιση της νομιμότητας σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αποτελούν μία κατηγορία λειτουργών για την οποία – δυστυχώς – δεν έχει υπάρξει η αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής Ημαθίας, θα αποτελούσε μέγιστη πράξη αναγνώρισης του πολύπλευρου και εξαιρετικά δύσκολου έργου των Αστυνομικών εν μέσω υγειονομικής κρίσης εάν η Πολιτεία εξετάσει και προχωρήσει σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους. Και αυτό διότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί μας, μαζί με τους υγειονομικούς, δίνουν καθημερινά το υστέρημα της ψυχής τους για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και αυτήν των οικογενειών τους και προσφιλών προσώπων.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση του κ. Τσαβδαρίδη είναι η εξής:

Προς τους Υπουργούς:

• Οικονομικών
• Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Να εξεταστεί η δυνατότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων Αστυνομικών της χώρας εν μέσω Πανδημίας»

Κύριοι Υπουργοί, 9 μήνες μετά και την απαρχή της Εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της συνεπαγόμενης υγειονομικής κρίσης οι Αστυνομικοί της χώρας μας, παρότι διαρκώς στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διασφάλιση της νομιμότητας σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αποτελούν μία κατηγορία λειτουργών για την οποία – δυστυχώς – δεν έχει υπάρξει η αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί μας, μαζί με τους υγειονομικούς, δίνουν καθημερινά το υστέρημα της ψυχής τους για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και αυτήν των οικογενειών τους και προσφιλών προσώπων.

Θα αποτελούσε ως εκ τούτου μέγιστη πράξη αναγνώρισης του πολύπλευρου και εξαιρετικά δύσκολου έργου των Αστυνομικών εν μέσω πανδημίας εάν η Πολιτεία εξετάσει και προχωρήσει σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους κατά τα πρότυπα άλλων επαγγελματικών κλάδων πρώτης γραμμής.

Μία τέτοια απόφαση, πέραν του συμβολικού της χαρακτήρα, θα σήμαινε και την έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών ενός κλάδου, στην αξιοσύνη, στην επάρκεια και στην αίσθηση του καθήκοντος του οποίου η χώρα μας βασίζει πολλά προκειμένου να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από την υγειονομική κρίση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να εξετάσετε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων αστυνομικών της χώρας μας και αν ναι, πότε υπολογίζετε να υλοποιηθεί;

12 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΓΑ ΤΙΠΟΤΑ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την πανδημία,κάτι θα γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους εργαζομενους στην συλλογη απορριμμάτων; αυτοι δε μαζευουν τα σκουπιδια (με ιους ασθενειες κλπ);
    Ας το δουν οι τοπικοι βουλευτες και οι τοπικοι αρχοντες...Δεν ειναι αστεια τα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Poli plaka exis kirie wolefta. Kathe 3 meres Kati zitas apo to afentiko su. Pula ta iparxonta su dosta stus ftoxus.ke awe tis filosofies esi k oi oloi pu dukewete to taleporo kosmakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός τόπου (κυρίως) και χρόνου. Η Ημαθία έχει βασικά ΑΓΡΟΤΕΣ οι οποίοι ενώ χάνουν συνέχεια και φέτος παραπάνω και οι οποίοι εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο, δεν έχουν αντιπρόσωπο. Στις εκλογές όμως θα σε θυμηθούμε και εσένα. Να πας στα ΑΤ να μάσεις ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μισθος σας δε σας φτανει; Αλλοι δεν εχουν δουλεια ενω τελειωσαν σχολες κυρους. Λιγη ντροπη επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκλογές μυρίζει.Πολύ σύντομα.Τό ΤΥΡΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ Κοι ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε ΒΟΥΛΕΥΤΆ,καλά τι ζητάς. Τόν ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ως αρμόδιο αναπλ. υπουργό οικονομίας τόν ρώτησες??Διότι στίς 29/11/20 στό MEGA TV καί περί ώρα 08.42 είπε τά εξής.ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑ. ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ.....ΑΡΑ.....Κοι της ΕΛ.ΑΣ ,ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΤΑΝΟΥΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ.
    ΠΥΡΟΤΈΧΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΨΥΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι καλά που υπάρχει Και ο Λάζαρος και τους πρήζει στην κυβέρνηση και ζητάει αυτά που οι άλλοι 3 ούτε καν ανοίγουν το στόμα τους.εννωειτα πως πρέπει να πάρουν κάτι και αστυνομικοί που ακόμη και τίποτα να μην κάνουν βρίσκονται συνεχώς ανάμεσα σε πολύ κόσμο.μονο αυτο τους κάνει να βρίσκονται σε μονιμη εκθεση οσον αφορά τον ιό.εγω φαντάζομαι πόσο περισσότερα θα έκανε αν ήταν απλά υφυπουργός.δεν λέω καν υπουργός.αυτο πιστεύω φαίνεται αν και δεν ψηφίζω στην Ελλάδα μπορώ να καταλάβω το τι γίνεται στον νομό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ