Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το click away κράτησε... away τους πελάτες από την αγορά της Βέροιας

Πώς ανταποκρίθηκαν καταστηματάρχες και πελάτες στο νέο μέτρο;
Πρεμιέρα έκανε σήμερα για το σύνολο της αγοράς της Βέροιας ο νέος τρόπος αγοραπωλησίας click away, καθώς χθες Κυριακή, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του πανελλαδικά, ελάχιστα ήταν τα καταστήματα που λειτούργησαν, είτε γιατί δεν είχαν κάποια παραγγελία είτε γιατί παραδοσιακά δεν επιλέγουν να ανοίξουν τις Κυριακές. Έμποροι και καταναλωτές κλήθηκαν να εντάξουν πολύ γρήγορα τον πρωτόγνωρο αυτό τρόπο αγοραπωλησίας στην αγοραστική τους ρουτίνα, τουλάχιστον για τις επόμενες 25 ημέρες που το μέτρο θα είναι σε ισχύ, αλλά όπως φάνηκε δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν.


Η εικόνα το πρωί της Δευτέρας στην αγορά της Βέροιας ήταν απογοητευτική, με το ψιλόβροχο να ενισχύει την μουντή διάθεση των καταστηματαρχών, που ήλπιζαν σε μια μερική αναζωογόνηση του τζίρου τους ενόψει Χριστουγέννων
έπειτα από 5 εβδομάδες lockdown. 

Αντίθετα, η διαδικασία του click away κράτησε τους πελάτες... away από τα καταστήματα της Βέροιας, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στη νέα αυτή πραγματικότητα, όχι μόνο οι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αλλά ούτε και οι νεότεροι. Αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι καταστηματάρχες έμειναν απλώς ταμπουρωμένοι στα μαγαζιά τους περιμένοντας κάποια παραγγελία ή συνεχίζοντας να εκτελούν - όσοι έχουν την δυνατότητα- ηλεκτρονικές πωλήσεις με διανομή κατ' οίκον.


Ψώνια από φωτογραφία αλλιώς
 πελάτες... μόνο σε φωτογραφία!

Πολλοί ήταν και οι έμποροι που ήταν απροετοίμαστοι για αυτή τη νέα πραγματικότητα, καθώς δεν διαθέτουν eshop ούτε λογαριασμό του καταστήματός τους στα social media για να μπορέσουν να τους εντοπίσουν οι υποψήφιοι πελάτες. «Άλλο πράγμα η φυσική παρουσία του πελάτη στα μαγαζιά μας. Ο καταναλωτής θέλει να δοκιμάσει κάτι πριν το αγοράσει. Έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε», ανέφεραν κάποιοι έμποροι στο veriotis.gr. Άλλοι πάλι μας εξομολογήθηκαν ότι αναγκάστηκαν να στείλουν ένα - ένα όλα τα προϊόντα που ενδιέφεραν τον πελάτη, π.χ. τσάντες, είδη μακιγιάζ, ρούχα ή παπούτσια, σε φωτογραφία μέσω facebook ή instagram, προκειμένου να διαλέξει αυτό που επιθυμεί. «Τι να κάνουμε, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε και να μπορέσουμε και εμείς να πουλήσουμε κάτι, φωτογραφίζουμε ένα - ένα τα προϊόντα που μας ζητάει ο πελάτης και τα στέλνουμε σε inbox».


Ταμεία στην είσοδο

Όσοι επέλεξαν να «μπουν στο χορό» του click away, είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του καταστήματός τους ένα τραπεζάκι με το POS και αντισηπτικό υγρό και παρέδιδαν από εκεί τις παραγγελίες, άλλοι είχαν βάλει απαγορευτικές κορδέλες στην είσοδο για να μην ξεχαστεί κάποιος πελάτης και εισέλθει, ενώ κάποιοι είχαν την πόρτα τους κλειστή.


Κάποιοι μάλιστα αναγκάστηκαν να τραβήξουν μπαλαντέζες προκειμένου να φτάσουν τα μηχανήματα POS μέχρι την είσοδο του μαγαζιού τους. Όλοι όμως δήλωσαν πελαγωμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι με το νέο «ημίμετρο» όπως το χαρακτήρισαν και ελπίζουν μέχρι τελευταία στιγμή μήπως αλλάξουν τα πράγματα, ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα και μπορέσουν να σώσουν ό,τι σώζεται τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 


Click away μετά μουσικής!

Πάντως η μόνη... χαρούμενη και εορταστική νότα στην αγορά της πόλης, ήταν η χριστουγεννιάτικη μουσική που έπαιζε στον εμπορικό πεζόδρομος της Βέροιας, από τα ηχεία που «έμειναν» στον Εμπορικό Σύλλογο -δανεικά για την περίοδο των εορτών- από την έκθεση με έργα του Μάκη Βαρλάμη για τον Μίκη Θεοδωράκη που είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, αλλά ακυρώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων. Σήμερα μάλιστα αποσύρθηκαν από τις βιτρίνες των καταστημάτων και τα τελευταία έργα που είχαν τοποθετηθεί για τον σκοπό αυτό. 

Δείτε φωτογραφίες:

















9 σχόλια:

  1. Κάντε εκλογές να σας κάνοpυμε click away!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΙΣΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΄΄ΔΙΑΓΡΑΦΗ΄΄

      Διαγραφή
  2. Μέτρα που αποσκοπούν στον ευτελισμο και γελοιοποίηση του ανθρώπου! Τίποτα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικο επομενο να μην ειχε αναποκριση το click away.
    Ο κοσμος θελει να βγει,να κανει τη βολτα του δοκιμαζοντας τα προϊοντα που θελει να αγορασει, να ευχαριστηθει τα ψωνια του κ μετα να πιει κ τον καφε του..
    Πως θα γινει;
    Περιμενουμε το κανονικο ανοιγμα αγορας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ...ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ..ΠΑΕΙ ΒΑΛΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;

      Διαγραφή
  5. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το click away ευνοεί μόνο δύο πράγματα: 1) Μετάδοση κορωνοιού και 2) Το να κατατάξει η Κυβέρνηση τους ΚΑΔ των καταστημάτων σε αυτούς που λειτούργησαν ώστε να μην δώσει καμία αποζημίωση - ενίσχυση ή να την περιορίσει στο ελάχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τ' είδαν χα ματάκια μου τους ξένους πώς τους θάφτουν!
    Χωρίς λιβάνι και κερί και δίχως ψαλμωδία,
    Χωρίς παπά και κόλλυβα και δίχως μοιρολόγια
    Δεν είδα μάνα να βογγάει, γυναίκα να θρηνάει,
    Δεν είδα αδερφοξάδερφα να χύνουν μαύρα δάκρυα,
    Παπάδες κι εξαφτέρυγα και κόσμο ν' ακλουθάει.
    Είδα μονάχα τέσσερους με χάχανα και γέλια
    Να κουβαλούνε το νεκρό σαν το σκυλί στον λάκκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΦΙΑ, ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΦΟΡΑ ΛΙΓΟ ΄΄ ΑΧ ΟΧΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ΄΄ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΜΕ ΤΟ ΚΛΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;;
    ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΙΑ ΟΡΜΑ ΤΟΥΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ