Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκρίθηκε για πρώτη φορά η πώληση κρέατος κοτόπουλου φτιαγμένου σε εργαστήριο

Πράσινο φως από τη Σιγκαπούρη
Για πρώτη φορά παγκοσμίως δόθηκε από τη Σιγκαπούρη το πράσινο φως στην αμερικανική start-up εταιρεία Eat Just για την πώληση πώληση κρέατος κοτόπουλου που έχει παρασκευασθεί σε εργαστήριο και δεν προέρχεται από σφαγμένα ζώα. Η Eat Just, η οποία εργάζεται πάνω στο σχέδιο αυτό για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος από ζωϊκά κύτταρα, ανακοίνωσε ότι το τεχνητό κρέας κοτόπουλου που παρασκευάζει έλαβε άδεια για πώληση από την υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης.

Το κρέας αυτό, το οποίο θα πωλείται σε μορφή κοτομπουκιών, θα κοστολογηθεί σε τιμές κοτόπουλου υψηλής ποιότητας όταν θα πρωτοκυκλοφορήσει σε κάποιο εστιατόριο της Σιγκαπούρης στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζος Τέτρικ όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Πρόκειται για «μια πρόοδο για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων», υπογραμμίζει η Eat Just σε σημερινή ανακοίνωσή της, καθώς πολλές εταιρείες αναζητούν τρόπους παραγωγής κρέατος με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

«Η Eat Just είχε υποβάλει αίτημα έγκρισης», επιβεβαίωσε σήμερα η υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης, σημειώνοντας ότι το προϊόν της αμερικανικής εταιρείας «κρίθηκε κατάλληλο για κατανάλωση στις προβλεπόμενες ποσότητες και εγκρίθηκε η πώλησή του στην Σιγκαπούρη ως συστατικό των κοτομπουκιών Eat Just».

Η κατανάλωση κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά 70% ως το 2050, σύμφωνα με την νεοφυή εταιρεία, την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η τάση αυτή αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κλιματικής αλλαγής.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το κρέας που παρασκευάζουμε εργαστηριακά θα είναι η πρώτη από μια σειρά στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες στον κόσμο» πρόσθεσε ο Τέτρικ, σημειώνοντας ότι η Eat Just, η οποία έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, έχει επίσης συνομιλίες με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο εργάζονται πάνω σε σχέδια για τη δημιουργία τεχνητού κρέατος, αλλά η παραγωγή είχε μείνει μέχρι στιγμής στο πειραματικό στάδιο.

«Σε συνεργασία με τον αγροτικό τομέα στο σύνολό του και με μακρόπνοες πολιτικές, εταιρείες όπως η δική μας μπορούν να βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ζωϊκές πρωτεΐνες ενός πληθυσμού που θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ως το 2050» υπογράμμισε ο Τέτρικ.

6 σχόλια:

  1. Είναι πιο λογικό ο άνθρωπος να τρέφεται με χυλό σε κονσέρβα σαν τα σκυλιά. Η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων ας στρέψει εκεί την επιστημονική έρευνα και κάποια τριτοκοσμικά χώρα θα δώσει έγκριση να ξεκινήσει το τεστ στους πολίτες της. Για το καλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι παράξενο που η εταιρεία ενώ έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο δοκιμάζει και κοικλοφορεί το παράξενο αν όχι επικίνδυνο αυτό κρέας στην Ασία στη Σιγκαπούρη; χρησιμοποιεί δηλ. τους Ασιάτες ως πειραματόζωα για να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Η δικαιολογία φυσικά ειναι και πάλι η προστασία του περιβάλλοντος. Με αυτή τι δικαιολογία θα γίνουν οι μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή μας. Και βέβαια όχι απαραίτητα για το καλό μας αλλά σίγουρα για το οικονομικό καλό των εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γύρο θέλω εγώ...Μπορείτε????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κρέας εργαστηρίου ή η παραγωγή κρετομάζας, σε αντίθεση με το κοτόπουλο και την αγελάδα, δεν κλανουν, δεν χέζουν, άρα δεν μολύνουν το περιβάλλον, ενώ με τα πούπουλα και τις τρίχες μεταδίδεται και ο άσωτος ιός. Άρα, να περιμένουμε το επόμενο διάστημα και απαγόρευση των οικόσιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά όλα αυτά που λένε οι Ανώνυμοι αλλά ποιος φταίει; θα είναι παράλογο να πούμε ο Καπιταλισμός με τα υπέρ κέρδη του; και φυσικά εμείς οι ψηφοφόροι που τον διατηρούμε ως το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα; νομίζουμε ότι γινόμαστε ευτυχισμένοι με την υπέρ κατανάλωση αλλά στο τέλος την ξεπληρώνουμε τις περισσότερες φορές πολύ ακριβά στη ζωή μας και συχνά με το θάνατό μας.
    Και δεν εννοώ ότι ο κάποιος Κομμουνισμός είναι καλύτερος αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι καλύτερο και από τα δύο πολιτικά συστήματα.
    Τελικά μας αρέσουν οι ψευδαισθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ λέω να επιτραπεί η ανθρωποφαγεία κ εκτός καναλιών όποτε θα αραιώσουμε κ λιγουλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ