«Το νομοσχέδιο για την περιστολή του λαθρεμπορίου δεν αποτελεί μία ακόμα θεσμική παρέμβαση που θα ηττηθεί στο πεδίο της εφαρμογής και της λειτουργικότητας των διατάξεων που περιέχει. Στην πολιτική κρίνεται η αποτελεσματικότητα. Η στρατηγική στόχευση αυτού του νομοσχεδίου είναι να αυξηθεί ο δείκτης αποτελεσματικότητας της προσπάθειας για την περιστολή του λαθρεμπορίου», επισήμανε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε χθες.
Αναφερόμενος στα νέα στοιχεία που φέρνει το νομοσχέδιο για την περιστολή του λαθρεμπορίου, ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε:
-Στην ανάπτυξη κεντρικού πληροφοριακού συστήματος ελέγχου και διασταύρωσης των δεδομένων που αποστέλλονται από το σύστημα εισροών-εκροών των πρατηρίων και των λοιπών εταιρειών εμπορίας καυσίμων.
-Στη σφράγιση για διάστημα έως 3 μήνες πρατηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων εμπορίας καυσίμων καθώς και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών σε περίπτωση που διαπιστώνεται νοθεία.
-Στην αυστηροποίηση του πλαισίου εγκατάστασης συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) σε βυτιοφόρα και πλωτά εφοδιαστικά μέσα.
-Στην ένταξη των μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου στο σύστημα εισροών-εκροών.
-Στη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για την απογραφή των δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων.
-Στην ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος ταυτοποίησης αλκοολούχων ποτών και ηλεκτρονικού μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων που παράγουν, μεταποιούν, αποκτούν από το εξωτερικό ή κάνουν χονδρική πώληση αλκοολούχων ποτών.
-Στο νέο πλαίσιο ελέγχου καπνικών προϊόντων με το οποίο παρακολουθείται όλη η πορεία ενός πακέτου τσιγάρων, μέχρι να φτάσει στο πρώτο σημείο λιανικής πώλησης.
Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και στις άλλες διατάξεις που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνουν μέτρα με αναπτυξιακό και θετικό κοινωνικό πρόσημο, όπως:
-Την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος για 7 χρόνια, για μισθωτούς και επιχειρηματίες που θα μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα.
-Τη δυνατότητα σε όσους επλήγησαν από την πανδημία και έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων για οποιονδήποτε λόγο, να επανενταχθούν με την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου στις ρυθμίσεις αυτές, με όλα τα ευεργετήματά τους.
-Τη θέσπιση ακατάσχετου, ανεκχώρητου και αφορολόγητου για το 50% της μείωσης του μισθώματος που επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια.
-Την επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου για ποσό μέχρι 100 ευρώ ανά θερμαντικό σώμα και μέχρι 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση.
-Την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αλιείς των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, όπου δεν διατίθεται αφορολόγητο καύσιμο ναυτιλίας.
-Την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος και κατάθεσης πινακίδων, ώστε να μην απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία του πολίτη στις Δ.Ο.Υ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Η δυνατή και συνεχόμενη βροχόπτωση που έπληξε το Ξηρολίβαδο άφησε έντονα σημάδια, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος του χωριού, στο σημείο
-
Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες Τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στη
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
-
Ονόματα και θέματα εμπνευσμένα από παιδικά, γλυκά, παραμύθια, μιούζικαλ και βραδιές όσκαρ!
-
Το πρώτο μυθιστόρημα του, με τίτλο «Οι λέξεις που δεν χόρτασα», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2025 στη Βέροια
-
Οι οικογένειες των κεκοιμημένων, παρακαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, όπως προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να
-
Η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης χτυπούσε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον πεζόδρομο της Έλλης
-
Στα αγροτικά μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε το Σάββατο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τους




Λαθρεμπόριο δέν γίνεται μόνο στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Κε ΥΠΟΥΡΓΕ.Το μεγαλύτερο πάρτυ γίνεται στήν εμπορία καύσιμου ΞΥΛΟΥ.Γιά ψάξτετο λίγο, οχι πολύ, καί θά δείτε τα΄αποτελέσματα, αν πραγματικά θέλετε την πάταξη της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ......
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ;; ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΑΔΟΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΗ. ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΤΡΕΜΕ...
Esi kirie Tha KANIS to emwoleo?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρέμετε εφοπλιστές και βιομήχανοι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως να δείτε και την πολύ ζέστα τον Αυγουστο; Και το ημιμόνιμο στο μακιγιάζζζζ, μηπως να το γυρίσουμε στο μόνιμο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;