Αλαλούμ την 1η του μήνα με τη σωστή πλευρά παρκαρίσματος στο κέντρο της Βέροιας

Πρώτη του μήνα χθες και όπως κάθε φορά, μαζί με τον καινούριο μήνα αλλάζει και η πλευρά στην οποία επιτρέπεται το παρκάρισμα σε κάποιους δρόμους στο κέντρο της Βέροιας. Παράδειγμα η οδός Ευθυμίου Βαρλάμη, που έχει την πινακίδα που ορίζει από ποια πλευρά επιτρέπεται το παρκάρισμα κατά τους μονούς και ζυγούς μήνες. Ενώ μέχρι τις 12 το βράδυ της Δευτέρας 3ο Νοεμβρίου, οι οδηγοί επιτρεπόταν να παρκάρουν στην δεξιά πλευρά, από τις 12 και μετά που ημερολογιακά και τυπικά αλλάζει ο μήνας, δηλαδή 1 Δεκεμβρίου, πρέπει να παρκάρουν αριστερά.

Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου και τους καταστηματάρχες της περιοχής που παρκάρουν καθημερινά τα αυτοκίνητά τους εκεί, αυτό είναι κάτι που έχουν πάντα κατά νου. 

Υπάρχουν όμως και οδηγοί που μη γνωρίζοντάς το και μην προσέχοντας την πινακίδα, παρασύρονται από τα παρκαρισμένα και σταθμεύουν ξένοιαστοι. 

Το πρόβλημα προκύπτει όταν τα οχήματα παραμένουν στο σημείο και το επόμενο πρωί. Τότε βρίσκονται, όχι μόνο παράνομοι, αλλά να δυσκολεύουν το παρκάρισμα των υπολοίπων που θέλουν να παρκάρουν κανονικά.

Δεν έχουν λείψει μάλιστα στο παρελθόν και κάποιοι «σπιρτόζοι» οδηγοί, που με την αλλαγή της ώρας ή πρωί πρωί της επομένης, πάρκαραν από άλλη πλευρά κλείνοντας εντελώς την κυκλοφορία... και νόμιμα! 

Συνήθως, όπως και χθες (βλέπε φωτογραφία), μέχρι να αδειάσει εντελώς η μια πλευρά, οι οδηγοί που παρκάρουν, προσπαθούν τουλάχιστον να αφήνουν δίοδο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

5 σχόλια:

 1. Η Τρύφωνος είναι το πιο προβληματικό και ταυτόχρονα "άχρηστο" στενό που συνδέει Κεντρικής με Μητροπόλεως. Μόνο προβλήματα δημιουργεί η ύπαρξη της στην κίνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού έχει διαπιστωθεί ότι η εναλλάξ στάθμευση κάθε μήνα δημιουργεί πρόβλημα, γιατί δεν αποφασίζουν οι υπεύθυνοι να είναι σταθερή, για όλο τον χρόνο, η λωρίδα στάθμευσης. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι και η "Ερμού της Βέροιας", ώστε να διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες ότι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους κλείνουν τη βιτρίνα του μαγαζιού τους. Σιγά πόσα καταστήματα υπάρχουν στην οδό αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από την φωτογραφία φαίνεται πόσο λάθος είναι τοποθετημένες και οι πινακίδες στην έξοδο προς Μητροπόλεως. Κρυμμένες πίσω από τέντες, τουλάχιστον 4 μέτρα μέσα από την διασταύρωση της με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να μπαίνουν ανάποδα στο μονόδρομο γιατί δεν υπάρχει απαγορευτικό για στροφή στην κάθοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πεζοδρομήστε την, να ησυχάσουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ