Quantcast

http://picasion.com/

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο της Πλατείας Ωρολογίου

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας, το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου κατέθεσε λουλούδια στην Πλατεία Ωρολογίου για να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και τους αγώνες του λαού ενάντια στη δικτατορία. Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει πάντα επίκαιρο και ακόμα περισσότερο στην περίοδο που διανύουμε: «ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έλεγαν οι φοιτητές τότε, «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ζητάμε κι εμείς σήμερα».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, ο συντονιστής της Ν.Ε. Τάσος Κωστόπουλος, η υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας Βαρβάρα Σαράντη και ο γραμματέας της Νεολαίας της Ν.Ε. Παντελής Μαρκούλης.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο:






12 σχόλια:

  1. αν ηταν τοσο πετυχυμενα τα αφηγηματα και η πολιτευτικη και αντιπολιτευτικη δραση σας τοτε γιατι ηρθε ο βιβλιοπωλης και ο τσεκουρας αυτοδυναμοι εν μεσω μνημονιων? θα μας απαντησει κανεις?

    ΥΓ αφηστε το παιδι εξω απο το κωμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατριχιάσαμαν. Πέιτε ενα συγγνώμη επιτέλους. Ολοι οι αριστεροθολωμένοι ανεξαιρέτως. Απέτυχε το πείραμα, με εκατομμύρια θύματα. Πίσω του άφησε ερείπια. Και απέτυχε γιατί η εξουσία πέρασε σε απαίδευτους, στερημένους απο πολλά, σε εγκληματικά μυαλά, σε απάνθρωπους, σε υποτακτικούς , σε μια κλίκα πραιτοριανών που καλοπερνούσαν, σε, σε, σε. Εδω, βρίσκουν και κάνουν. Θα εβλεπα τι θα τολμούσαν , εάν ο Ζίβκοβ, ο Τσαουσέσκου, ο Στάλιν, ελεγε απαγορεύεται και αυτοι να λέγανε τα περι Δημοκρατίας και φασισμού. Μν τους πιστεύετε σε τίποτε φίλοι μου. Απλά, την αποτυχία τους, την πλήρωσαν πολύ ακριβά, άλλοι. Ευτυχώς για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ.

      Διαγραφή
  3. Η υποκρισία και το ψέμα σε όλο το μεγαλείο της.
    Ένας ακομμάτιστος αγώνας που ξεκίνησε από τους φοιτητές με αγνές αγωνιστικές προθέσεις, και στο τέλος οικειοποιήθηκε το γεγονός το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πόσο αδίστακτοι είναι όλοι οι αριστερόστροφοι , χρησιμοποιώντας σπουδαίες έννοιες για να φας το τυρί, φαίνεται και από την ιστορία μιας κάποιας Ηλένιας , που θέλουν να ξεχάσουμε. Θέλουν να ξεχάσουμε τι ελεγε το ΚΚΕ για την ιστορία του Πολυτεχνείου όταν άρχισε; Ότι ηταν προβοκάτσια των Αμερικάνων και των εδώ μυστικών υπηρεσιών. Μόλις ειδε την συνέχεια όμως, ειδε φως και μπήκε. Τι όχι; Λοιπόν. Στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου, (17-11-1974), ανάμεσα στα λουλούδια, κάποιος άφησε ένα σκίτσο μια φωτογραφία ίσως, μιας πιτσιρίκας κούκλας και ένα σημείωμα που ελεγε « Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει». Αυτος που το εκανε, βρέθηκε. Ηταν ο Γιάννης Ηλιόπουλος στη σχολή ηλεκτρονικών. Λοιπόν. Αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία ή σκίτσο, ήταν από μια διαφήμιση για σαμπουάν, της Αγγλικής εταιρίας ΜΠΡΕΚ. Η κοπελιά λεγόταν Νάνσυ Κρίντλαντ και ηταν από τη Νεα Ζηλανδία. Μοντέλο ηταν. Τελικά ο Ηλιόπουλος, καταδικάστηκε στις 18-2-1975, για απάτη, σε οχτάμηνη φυλάκιση. Ναι αλλά ξέρετε πόσοι μέσα στο μαύρο δάκρυ, κατέθεσαν σταφάνια και λουλούδια για την αδικοχαμένη κοπελιά; Κι αν δεν έψαχνε κάποιος την αλήθεια, ακόμη θα αφήναμε λουλούδια στην αδικοχαμένη Ηλένια. Ειμαι απόλυτα πεπεισμένος πλέον ότι, στο μυαλό τους εχουν το μαλί της γριάς. Από μισή κουταλίτσα ζάχαρη, βγάζουν ένα σκασμό μισό κυβικό μαλί και θελουν να μας το πουλήσουν για βαριά ιδεολογία. Ελαφρότητες συνειδητές, χωρίς συγγνώμη για τις αρρωστημένες τακτικές, όπως της Ηλένιας. Μη τρωτε το τυρί φίλοι μου. Διαβάστε, ψάξτε, σκεφτείτε, αξιολογείστε ελεύθερα. Δεν εχουμε την πολυτέλεια πλέον για χαζά χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ξεφύγει τελείως. Σε λίγο θα μας πεις ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο, ότι δεν συνελήφθη κανενας,ότι δεν βασανίστηκε κανένας και στο τέλος -τελος ποιο Πολυτεχνείο. Μάλλον φέρεις βαρέως παλιές σου αμαρτίες Δεξιότατες (ίσως προγονικές) που θέλεις να τις ντύσεις με πέπλο δήθεν ουδετερότητας.

      Διαγραφή
  5. Οχι δεν θα πω ποιο Πολυτεχνείο. Δεν αμφισβητώ το ξύλο σε διάφορα κελια, ουτε και νεκρούς σε μια τετοια κατάσταση κρίσης. Ειμαι ο τελευταίος που θα πει οτι δεν ειμαι σχετικά ακραίος σε καποια θέματα που αξιολογω ως σπουδαία και κρίσιμα για την υπόστασή μας. Ομως έντιμα σου λέω οτι το οικογενειακό παρελθόν, ειναι λευκό. Απολιτίκ πλήρως. Οπότε , εμεινε η προσωπική μου διαδρομή, εμπειρίες, βιώματα κλπ. Ε λοιπόν, δεν αντέχω πλέον το αριστερό παραμύθι που εμφίλιο κάθε μορφής, δεν προσέφερε απολύτως τίποτε. Μεχρι και σήμερα. Οπως παλιά, ετσι και στο Πολυτεχνείο, πάντα τρέχουν για την σπουδαία ιδέα, ο δίκιο ας πούμε, πολλοί αγνοί φοιτητες. Ελα όμως που μέσα στην αθωότητά τους και την ανιδιοτέλεια, δεν βλέπουν τους λύκους στη γωνία , που τους φοράνε το καπέλο μεχρι τον αφαλό. Βεβαια, θα ειναι απολύτως αφελές, ιδιαίτερα εκείνα τα χρόνια, να αμφισβητούμε το γεγονός οτι πίσω απο καθε πολιτική αναταραχή, δεν ηταν οι Αμερικάνοι απο πίσω. Εκαναν κατα πως τους βόλευα, με κάθε τρόπο, παντού στον κόσμο. Το ιδιο γινεται και τωρα βεβαια και με καινούριους τρόπους. Τελος, μου φαίνεται ακατανόητο, να μην απορρίπτεις , επιτέλους, τα αριστερά φληναφήματα, δεδομένης της πλήρους κατάρρευσης, όπου στήθηκε με απόλυτη βία ανάλογο "μαγαζί". Αλήθεια, δε σου λέει τιποτε το γεγονός οτι όλοι θέλανε να φύγουν και κανένας να πάει κατα κει; Οτι με συρματοπλέγματα, φύλαγαν τον "παράδεισό " τους; Ναι. Να διορθώσουμε την κοινωνία μας. Να βρουμε τρόπους. Πάντως οι δικοί τους τρόποι, ειναι καταστροφή, απόλυτη αποτυχία, αποδεδειγμένα πλέον, εγκληματικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητώντας συγγνώμη που κάποιους κουράζω, να σε ρωτήσω. Σου φαίνομαι για ουδέτερος; Με τιποτε. Ειμαι νευρικά απένατι στο ....πλάτεμα και βάθεμα της Δημοκρατίας, οπως το εννοούν και το εφάρμοσαν οι αριστερόστροφοι. Πές μου εσυ. Τι δυνατότητες εχει κάποιος σε αριστερό καθεστώς; Τι δικαιώματα; Τι ελευθερίες. ή μαζί τους ή τέλος. Διαφωνείς οτι οι καταδότες και οι ρουφιάνοι μεγαλούργησαν και στήριξαν τα καθεστώτα αυτα; Οτι ρήμαξαν αθώο κόσμο επειδή και μόνον, έκριναν οτι κατι δεν πάει καλά; Σήμερα, εχουμε πολύ σοβαρά εξωτερικά προβλήματα. Ε λοιπόν , αυτοι ακόμα ειναι στον διεθνισμό, στο προλετάριοι ολων των χωρων ενωθείτε και σπάσιμο των κεφαλιών όσων δεν συμφωνούν. Ομως πριν δεις τους εξω, πρπει να κοιτάξεις τους μέσα, λένε οι αρχαίοι μας. Που οτι ειπανε, το διδάσκονται σε όλον τον κόσμο, εκτός απο εμάς. Πές μου λοιπον τον ορισμό του Λολοστεφανή και του Φασισμού. Μάλλον αμφισβητείς και την ιστορια της Ηλένιας που ανέφερα. Τελος πάντων. Οπως βλέπεις, δεν απαντω με πολιτικούς όρους αλλά, με απλά καθημερινά λόγια. Σου προτείνω να αξιολογήσεις ελεύθερα τα παλια και τα καινούρια. Χωρις τον φόβο πως θα σε βαφτίσουν κάποιοι. Σε κάθε περίπτωση , όταν και εάν συμβούν ακραία απο τους έξω και σε μένα θα απλώσεις το χέρι για να πάμε παρακάτω. Και θα στο δώσω, οτι και να πρεσβεύεις, γιατι εισαι της οικογένειάς μας. Ελληνας. Ευχομαι να μου το δωσεις κι εσυ αν απλώσω το δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έγινε... Κατά πως λέει το γνωστό ποίημα,κάτσε φάε και πιες στο αδειανό σου πιάτο.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νασαι καλά για τα επιχειρήματα. Γεμάτο πλήρως ειναι. Και οχι πιάτο. Σουπιέρα. Και οχι απο ρουφιανιά, ουτε απο καποιο πραιτόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα περίμενα ελάχιστο αντίλογο σε οτιδήποτε. Ωστόσο, μάλλον δεν δοκίμασες σούπες που ζητάς τρείς μαζί. Με μαλί της γριάς αν καλύπτεσαι, μπράβο. Εισαι ολιγαρκής, πράγμα σπάνιο γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ