Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σχέδιο να ανοίξει η εστίαση και το λιανικό εμπόριο από 1η Δεκεμβρίου

Για το σενάριο να ανοίξει η εστίαση και το λιανεμπόριο από την 1η Δεκεμβρίου μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, εν μέσω lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο πότε και στο πώς θα ανοίξει ξανά η αγορά μετά το lockdown, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε πως από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά πρώτα με το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά χωρίς μέτρα

Ο κ. Παπαθανάσης, πάντως, εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο κ. Παπαθανάσης, ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν τρεις εβδομάδες, τρεις εβδομάδες εφαρμόζουμε, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Η επανεκκίνηση της αγοράς θα γίνει με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι. Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Ανοιχτά καταστήματα και SMS

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα. 

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Υπουργού:

6 σχόλια:

  1. Σήμερα το Υπουργείο υγείας ανακοίνωσε πως οι ΜΕΘ που εξυπηρετούν Θεσσαλονίκη (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι 192. Από αυτές, 182 είναι κατειλημμένες και 10 κενές (ποσοστό 5%).
    Κατά τα άλλα θα ανοίξει η εστίαση 1η του Δεκέμβρη. Ότι να'ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που πιστεύουν πως η καραντίνα θα λήξει 30 Νοέμβρη... Σίγουρα πιστεύουν πως 1 σταγόνα Fairy καθαρίζει 10.000 πιάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ;;;
    ΟΛΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΓΙΝΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Totalitariarism is back!

    Υ.Γ. sms θα στελνετε για να πιασετε το Μάι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΓΟΝΟΣ: Ἀπό τότε πού ἔκλεισαν οἱ ἐκκλησίες καί ἐπεβλήθησαν τά φίμωτρα - μάσκες, αὐξήθηκαν τά «κρούσματα» καί οἱ θάνατοι οἱ ἀποδιδόμενοι μέ τά κριτήρια τοῦ ΠΕΟΔΥ στόν κοροϊδοϊό._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι του φανεί, του λωλοστεφανή!Αποδεδειγμένα επιστημονικά συμπεράσματα, από δίποδα με νοημοσύνη της γλουτιαίας χώρας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ