Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

SOS από ΠΟΕΔΗΝ : Τέλος οι ΜΕΘ στην Kεντρική Μακεδονία

Διασωληνώνονται ασθενείς σε κοινούς θαλάμους
Γέμισαν οι ΜΕΘ που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας στην Κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκο, τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού στο νοσοκομείο Κατερίνης και δύο στο Πολύγυρο Χαλκιδικής εξαιτίας γεμάτων ΜΕΘ. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι περισσότεροι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό καθημερινά είναι σε κλινικές νοσοκομείων εκτός ΜΕΘ.

«Όταν ένας ασθενής μπαίνει στη ΜΕΘ αντέχει και δίνει τη μάχη για τη ζωή με καλύτερους όρους», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος ο οποίος παρέθεσε και περιστατικά κορωνοϊού με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύονται εκτός ΜΕθ και όταν επιδεινώνεται η υγεία τους είναι αδύνατη η διακομιδή τους.

Χθες εφημέρευε το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Έγιναν πάνω από 100 εισαγωγές θετικών περιστατικών κορωνοϊού στο νοσοκομείο. Γεμάτες οι 10 κλίνες ΜΕΘ και αμέσως γέμισαν οι 4 νέες κλίνες που δημιουργήθηκαν στις χειρουργικές αίθουσες. «Δεν υπάρχει προσωπικό για άνοιγμα νέων. Δύο ακόμη διασωληνωμένοι ασθενείς χθες διακοσμίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, που επίσης γέμισε».

«Στο Γεννηματάς άνοιξαν οι 6 κλίνες στις χειρουργικές αίθουσες και γέμισαν αμέσως. Καμία κλίνη ΜΕΘ δεν διαθέτουμε πια στη Κεντρική Μακεδονία και έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους. Θα λογίζονται κλίνες ΜΕΘ πια οι θάλαμοι με έναν φορητό αναπνευστήρα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. 

Όπως για παράδειγμα οι θάλαμοι στην ουρολογική κλινική του Γενικό Νοσοκομείο Λάρισσας. Τώρα πια προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νέοι άνθρωποι με κορωνοϊό που προσέρχονται στο νοσοκομείο όταν είναι αργά και αμέσως διασωληνώνονται. Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Η μάχη είναι άνιση καθ’ ότι εξαντλούνται ταχέως και οι εφεδρείες του συστήματος», καταλήγει η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

2 σχόλια:

  1. λοιπον τερμα τα κρουσματα μην αρρωστησει κανεις το ακουσατε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι έκανε η Κυβέρνησή μας για το δεύτερο κύμα που περιμέναμε ; Προσλήψεις γιατρών έκανε ; Προσλήψεις νοσηλευτών έκανε ; εντατικές μονάδες έκανε ; επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων έκανε ; ή απλά μας αφήνει να (απολαμβάνουμε) την αρρώστια ; μέχρι να διαλύσει το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτών ;
    Ντροπή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ