Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα σκουπίδια της καραντίνας «πνίγουν» το Άλσος

Καλές οι βόλτες με το «6» αλλά χωρίς... ίχνη!

Διανύουμε την περίοδο του δεύτερου lockdown, με καφετέριες και μαγαζιά και πάλι κλειστά και τους πολίτες να βρίσκουν και πάλι διέξοδο στη μετακίνηση «6». Η οποία για πολλούς Βεροιώτες περιλαμβάνει στάση στο Άλσος, το οποίο για ακόμα μια φορά καλείται να... «πληρώσει το μάρμαρο» της ασυνειδησίας κάποιων. Δημοφιλής επιλογή την περίοδο της καραντίνας, πολλές είναι οι παρέες που επιλέγουν τα πεζούλια και τα παγκάκια του Άλσους για να απολαύσουν, ενδεχομένως μακρυά από το βλέμμα της Αστυνομίας, καφέ και take away φαγητό. Τις άδειες συσκευασίες των οποίων φυσικά δεν κάνουν τον κόπο να πετάξουν. Απορίας άξιο, στην επόμενη επίσκεψη ψάχνουν καθαρό μέρος ή κάθονται πάνω στα παλιά τους σκουπίδια ή σκουπίδια άλλων; Τι να πεις, όπως έχει μάθει να ζει κανείς.

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι, που σέβονται τη φύση και το περιβάλλον που περπατούν και κάθονται. Στα «6» του Απριλίου ακόμα, είχαμε δει και μήνυμα που φρόντισαν να αφήσουν σε ένα δέντρο στο Άλσος, μπας και φιλοτιμηθούν κάποιοι και πετάξουν τα σκουπίδια τους στους κάδους. Και αν είναι γεμάτοι, στον κοντινότερο άδειο κάδο.








11 σχόλια:

  1. Η δημ. αστυνομια να κανει καμια βολτα απο εκει και να κοψει κανενα προστιμο, αλλιως Ελληνας μυαλο δε βαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε μετα της 4μμ το απόγευμα και στις 8το βράδυ χαμός απο παιδί χωρίς μάσκες και ιχ με μουσική.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει και ένα 10% που είναι ζώα.
    Πετάνε σκουπίδια όπου να ναι αλλά θεωρούν ότι ως ομοείδη δεν βρωμίζουν το περιβάλλον όπου διαβιουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε νομίζω οτι ειναι μονον 10%. Εκτος και αν μαζεύτηκαν σε σύλλογο και γυρνάνε όπου εχει στέκι και καταθέτουν το καταστατικό του συλλόγου τους. Ας πουμε ειναι παρέα δυο τρεις και ενας πετάει οτι εχει στα χέρια του. Οι άλλοι δεν τον αρπάζουν " τι κάνεις ρε ζώο"; Το πόσοι ειναι, φαίνεται στις τότε απεργίες των υπαλλήλων καθαριότητας. Ολόκληροι λόφοι τα σκουπίδια στους δρόμους. Η λογική τους εφτανε μόνο στο να ειναι "καθαρό" το σπίτι τους και η γειτονια στα τέτοια τους. Κοινη λογική θα ελεγα. Ουτε καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί; Εκεί υπάρχει κάδος νομίζετε; Ο δήμαρχος φταίει που δεν έχει βάλει σε εκείνο το ωραίο τοπίο κάδους! Όπως και τουαλέτα δεν υπάρχει επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαστε τόσο χαζοί που ούτε να κρυφτουμε δεν ξέρουμε αφήνουμε ίχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή εσυ , προσωπικά, όπου δεν υπάρχει κάδος, τα πετάς οπου νάναι; Πές μου αλήθεια, σε πόση απόσταση θέλεις να ειναι ο κάδος; Γιατι κάποιοι μου ειπανε, στους τριάντα πόντους. Αλλοι στο ενα μέτρο και τρίτοι στα πέντε. Σκέψου το λίγο. Βάλε τη λογική σου μόνον. Δεν φταίνε πάντα και μόνον κάποιοι άλλοι. Ολόκληρη ειναι δική μας η ευθύνη. Εάν ο άλλος ειναι κοπριά, αδιάφορος, κάποιοι απο εμάς, δεν ειμαστε. Τι οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο το μνμ εγω το ειχα αφησει στο δεντρο, αλλα δυστυχως η δυσαρεστη αυτη κατασταση συνεχιζεται διχως κανενα σεβασμο στη φυση! Ντροπη λοιπον σε οσους νεους καταφευγουν σε τετοιες ασυνειδητες πραξεις!!
    Καλα τα παιρνετε να πιειτε τα ροφηματα σας κ τα φαγητα, αλλα για να τα παρετε πισω σας ειναι βαρος! Ντροπη λοιπον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν το εκανες εσυ Unknown, σου σφίγκω το χερι. Αν και εκανες το αυτονόητο, μεσα στην τόση απέχθεια για τον τόπο μας, , εισαι η εξαίρεση. Εσυ εκανες κατι λίγο, εγω κατι άλλο, ο τρίτος κατι άλλο. Ε λοιπόν, βλέπεις οτι καποιοι διπλανοί μας, θελουν εναν κάδο στο ενα μετρο απο εκει που βρίσκονται. Ξαναγυρνάμε ομως στην παιδεία μας. Στα σχολεία, στους δασκάλους. Βέβαια, κυρια στην οικογενεια.

      Διαγραφή
    2. Απο Unknown παμε καλυτερα στο Χαρατσίδου Ελίνα..
      Ναι εγω το εκανα κ μαλιστα ποσες φορες πηρα μαυρες σακουλες σκουπιδιων μονη να παω να μασω σκουπιδια κ με κοιτουσαν σαν να ημουνα εξωγιηνη, για το αυτονοητο δηλ κ στο φραγμα το ιδιο, αλλα που;; σε μια εβδομαδα το πολυ παλι τα ιδια..
      Βαλτε ρε προστιμο σε οποιον πεταει το παραμικρο!!
      Ντροπη λοιπον κ παλι..
      Εχεις δικιο ομως φιλε μου που λες, πως θελουν εναν καδο κοντα τους γιατι βαριουντε κ δε θελουν να τα πεταξουν στον κοντινοτερο. Γι αυτο κουβαλατε σακουλες!!

      Διαγραφή
    3. Απο την οικογένεια ξεκινά η παιδεία μας,των παιδιών μας,των εγγονιών μας,αρα ποιός φταίει η δημοτική αρχη ,εξουσία ΟΧΙ, το σπίτι του καθενός μας και βασικα οι γονεις.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ