Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε ασφυξία το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα

Το σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλο βαθμό βασιζόταν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς σοβαρά περιστατικά από άλλες περιοχές διακομίζονταν σε αυτά, ενώ όταν τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης γέμιζαν, έστελναν ασθενείς στην πόλη. Ωστόσο, τώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται εκτός όριων με τα νοσοκομεία να είναι σχεδόν γεμάτα από ασθενείς με COVID-19, το σύστημα υγείας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ζορίζεται ακόμα περισσότερο.

Οι νέες 50 κλίνες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, στα νοσοκομεία της περιφέρειας γέμισαν μέσα σε λίγα 24ωρα, ενώ σε κάποια ακόμα δεν έχουν ετοιμαστεί. Την ίδια ώρα, ολόκληρη η δυτική Μακεδονία διαθέτει μόνο δύο κλίνες ΜΕΘ, που βρίσκονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα. Αν χρειαστεί, τρίτος ασθενής να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, αναζητούν κλίνη σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Δεν είναι λίγες οι φορές, που ασθενείς από την Καστοριά ή την Κοζάνη μεταφέρθηκαν έως και την Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ