Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παράταση ρωσικού εμπάργκο στην ΕΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021

Παρατείνει για ακόμα ένα χρόνο την διάρκεια των κυρώσεων σε ευρωπαϊκά προϊόντα αγροδιατροφής η Μόσχα, με αρκετές οργανώσεις παραγωγών στην Ευρώπη και ιδίως στην Ισπανία, να κάνουν πλέον λόγο για πολιτική προστατευτισμού, όχι για αντικυρώσεις. Απόφαση για την παράταση των αντι- κυρώσεων προς χώρες που έχουν εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλατίμιρ Πούτιν. Ως γνωστόν, οι συγκεκριμένες κυρώσεις που εφαρμόστηκαν πρώτη φορά το 2014, περιορίζουν τις εισαγωγές από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή την υπόθεση της Ουκρανίας και την διαμάχη επί της Κριμαίας. Μετά από τη νέα παράταση, τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2021.

Το πακέτο απαγορεύει την εισαγωγή ορισμένων αγαθών, όπως γεωργικών προϊόντων, κρέατος και ψαριών, από χώρες που υιοθέτησαν περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο κυρώσεων αρχικά εισήχθη τον Αύγουστο του 2014 ως απάντηση σε ένα πλήγμα κυρώσεων που αντιμετώπισε η Μόσχα από τις χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ωστόσο η επιμονή της Μόσχας στην απαγόρευση εισαγωγών φρούτων και λαχανικών, γίνεται πλέον αντιληπτή ως ένα προστατευτικό μέτρο, στο πλαίσιο μιας επανεκκίνησης και ενίσχυσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ρωσίας σε προϊόντα αγροδιατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ