Quantcast

http://picasion.com/

Παραγνωριστήκαμε...

Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της Βέροιας, πολλά μπορεί να συναντήσει κανείς στα πεζοδρόμια ή δίπλα σε κάδους ανακύκλωσης και σκουπιδιών. Περπατώντας την Παρασκευή στην οδό Δαβάκη στο κέντρο της Βέροιας, «πέσαμε» πάνω σε τρεις τόμους μιας παλιάς εγκυκλοπαίδειας, ακουμπισμένους στην κολόνα της ΔΕΗ δίπλα στον κάδο απορριμάτων. Τρεις τόμους από το 8τομο έργο του Γερμανού Εκπαιδευτικού σεξ Όσβαλντ Κόλε που κοσμούσε ή απλά διακοσμούσε τα ράφια των βιβλιοθηκών πολλών σπιτικών στα τέλη '60 αρχές '70. Μια ομολογουμένως αβάν-γκαρντ επιλογή... διακόσμησης την εποχή εκείνη στη μικρή κοινωνία της Βέροιας, καθώς τα βιβλία εκτός από τις σχέσεις μεταξύ συζύγων ή μεταξύ γονιών - παιδιών, είχαν και σαν θέμα τον έρωτα και το σεξ, που μάλιστα περιείχε «ερμηνείες και συμβουλές στα καυτά προβλήματα της εποχής μας», όπως αναγραφόταν στο εξώφυλλο!

Τρία από αυτά τα βιβλία και συγκεκριμένα τα «Γνώρισε το παιδί σου: Το παιδί σας αυτό το άγνωστο πλάσμα», «Γνωρίστε τον άντρα σας: Ο άντρας σας αυτός ο άγνωστος» και «Γνωρίστε την γυναίκα σας: Η γυναίκα σας αυτή η άγνωστη», κατέληξαν, από κάποια βιβλιοθήκη σπιτιού της Βέροιας, στα σκουπίδια. Ε, μα. Καραντίνα στην καραντίνα... μάλλον κάποιοι... παραγνωριστήκαμε!



2 σχόλια:

  1. το να καις, η ακομα και να πετας ενα βιβλιο, η ακομα ακομα και το βιβλιο που περιγραφει πως να καις βιβλια ειναι μια βαρβαρη πραξη (σαν φονος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Απλα σωστα σε καποιο φορεα - ιδρυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ