Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Να κάνουμε υπομονή για το εμβόλιο

Του Χρήστου Ζαμπούνη

«Στον 4ο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «The Crown», η οποία προβάλλεται από την 15η Νοεμβρίου στο Netflix, ακούγεται κάποια στιγμή η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ να λέει στον υιό της και διάδοχο του Θρόνου, Κάρολο, εν μέσω κρίσεως: «The less we do, the better», «Όσα λιγότερα κάνουμε, τόσο το καλύτερο». Η φράσις «ταιριάζει γάντι», εν μέσω πανδημίας, σε όσους, όπως ο πρίγκηψ της Ουαλλίας, έχουν βιάση για δράση. 

Πόσοι νέοι, άραγε, σαν και αυτόν (στο συγκεκριμένο επεισόδιο έχει συμπληρώσει τα 30 έτη) δεν ανυπομονούν να δηλώσουν την παρουσία τους στον διακομιστικό τους βίο με πράξεις που συνήθως εμπεριέχουν την έννοια της μετακινήσεως; Φευ! 

Η επέλασις της πανδημίας τούς κόβει και μας κόβει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, τα φτερά, εμποδίζοντας κάθε κίνηση, κάθε ροή προς τον εξωτερικό κόσμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Βρεττανή μονάρχι, και ο Ισπανός συγγραφεύς Λόπε ντε Βέγκα, στο θεατρικό του έργο «Φουέντε Οβεχούνα», επισημαίνει: «Δεν στεφανώνεται ο παράτολμος, αλλά ο υπομονετικός».

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ