Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, ο Σύλλογος προστασίας παιδιού «Βενιαμίν» της Κατερίνης και ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» της Βέροιας, υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας. Οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας προς τούτο όλα τα διαθέσιμα μέσα τους με σκοπό να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες επίτευξης του κοινού τους στόχου, που είναι η φροντίδα και η προστασία παιδιών, εφήβων και νέων που βρίσκονται σε ανάγκη ή και σε κίνδυνο, καθώς και η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που πλήττουν ευάλωτα άτομα και ευπαθείς οικογένειες, στις περιοχές Πιερίας και Ημαθίας.
Οι δύο φορείς συμφώνησαν να αναπτύξουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε τομείς του έργου τους, κάνοντας χρήση των δικτύων που έχουν αναπτύξει και συμμετέχοντας αμοιβαία στις εκδηλώσεις και δράσεις τους. Συμφωνούν επίσης να αναπτύξουν διαδικασίες προαγωγής της επιστημονικής έρευνας και γνώσης, με σκοπό την εμβάθυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.
Οι δύο φορείς αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ανάδειξη από την συνεργασία αυτήν, της λειτουργίας προωθημένων και εναλλακτικών δομών παιδικής προστασίας και της χρήσης νεωτερικών και πρωτοπόρων επιστημονικά μεθόδων και εργαλείων δουλειάς. Για τον σκοπό αυτόν ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» θα ιδρύσει στην Κατερίνη Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών σε κίνδυνο και η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» θα συνδράμει προσφέροντας όλες τις δυνατότητές της.
Οι δύο φορείς αποδίδουν μεγάλη σημασία σε δράσεις πρόληψης, ιδίως σε τομείς και προβλήματα μεγάλης έντασης, όπως η παραβατικότητα ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή και ενδοσχολική βία, η χρήση ουσιών, η κακή χρήση του διαδικτύου κλπ. τις οποίες θα αναπτύξουν από κοινού και συστηματικά.
Οι δύο φορείς θα αναλαμβάνουν ιδιαίτερες και κοινές δράσεις προώθησης του εθελοντισμού και θα επιδιώξουν την επέκταση της δικτύωσης των φορέων παιδικής προστασίας που δρουν στην ελληνική περιφέρεια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Αναστάτωση προκλήθηκε στη Σκύδρα από ένα απίστευτο περιστατικό που συνδυάζει πάθος, παρεξήγηση και τελικά μπλεξίματα με τον νόμο.
-
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα από το οποίο τραυματίστηκε μια γυναίκα σημειώθηκε νωρίς σήμερα λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα,
-
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ημαθία μετά την είδηση του θανάτου του Γιώργου Παράνομου. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά των
-
Ακυρώθηκε το ελαφρυντικό για το δυστύχημα που συγκλόνισε όχι μόνο την Παλαιόχωρα, αλλά και όλη την Ελλάδα
-
Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Κυριώτισσας, στο κέντρο της Βέροιας, έπειτα από την κατάρρευση τμήματος παλαιού κτίσματος,
-
Γιώργο + Βίκυ να σας ζήσει! Συνεχίζονται τα χαρμόσυνα νέα στη δημοτική αρχή του δήμου Βέροιας,
-
Μετά τις δύο προκηρύξεις για 98 θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, - μεταξύ αυτών και 50 προσλήψεις στο Αρχηγείο
-
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Μελιόπουλος Ανησυχία επικράτησε την Τετάρτη 29 Απριλίου στα Ριζώματα, μετά την
-
Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Χριστιανισμό, γιορτάζουν πολλοί συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους, όμως,
-
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) γνωστοποιεί στους καταναλωτές και πελάτες της ότι, επειδή οι οφειλές





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.