Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με έντονη κοινωνική δράση οι Πρόσκοποι

Το Προσκοπικό Δίκτυο του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν παρέμεινε ανενεργό, αλλά πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις. Πιο συγκεκριμένα: Την Τρίτη 27/10 πραγματοποιήθηκε η πρώτη για την νέα Προσκοπική χρονιά (2η για το 2020), δράση αιμοδοσίας. Το Προσκοπικό Δίκτυο, με απόφαση της ολομέλειας του, έχει καθιερώσει 2 αιμοδοσίες το χρόνο. Η πρώτη θα πραγματοποιείται την εβδομάδα του Οκτωβρίου που συμπίπτει με την επέτειο του «Όχι», και η δεύτερη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα της αιμοδοσίας, τόσο των μελών όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, βαθμοφόροι και μέλη του Προσκοπικού Δικτύου, επισκέφθηκαν το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος». Ο «Έρασμος» είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με πιστοποιημένη δομή από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Ως φορέας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παρέχοντας πάσης φύσεως αρωγής και συμπαράστασης σε άτομα στα οποία ασκείται οποιαδήποτε μορφή βίας και αντιμετωπίζουν προσωπικά, οικογενειακά και εν γένει κοινωνικά προβλήματα.

Το Σύστημά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την συγκέντρωση ρούχων με σκοπό να αποδοθούν σε φορείς και άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την κοινωνική λειτουργό της Οργάνωσης, γνωστοποιήθηκε ότι φιλοξενείται στη Δομή τους μία οικογένεια, και ότι υπάρχουν κάποιες ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν.

Έτσι, κανονίστηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπίας του Συστήματος, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, πηγαίνοντας μόνο 2 άτομα για την παράδοση, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν. Καλύφθηκαν με ρούχα ένδυσης όλα τα μέλη της οικογένειας.

Το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βεροίας τηρεί πιστά το νόμο των Προσκόπων «…να βοηθάω κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ