Quantcast

http://picasion.com/

61 κρούσματα σήμερα στην Ημαθία

Βαρύς και σήμερα ο απολογισμός νεκρών και διασωληνωμένων πανελλαδικά

Στα 2311 ανέρχονται τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Βαρύς είναι και σήμερα ο απολογισμός των νεκρών και διασωληνωμένων, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους άλλοι 108 συμπολίτες μας και 522 είναι οι συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της 21ης Νοεμβρίου 2020. Στην Ημαθία σήμερα καταγράφηκαν 61 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ημαθία από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται στα 1688.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα εντοπίστηκαν:

382 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής 
606 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 
58 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 
3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας 
8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας 
19 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 
6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 
18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών 
55 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας 
27 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου 
6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας 
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 
61 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας 
19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας 
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων 
29 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας 
45 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας 
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς 
9 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας 
36 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς 
39 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης 
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας 
117 κρούσματα  στην Π.Ε. Λάρισας 
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου 
70 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου 
40 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 
14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου 
93 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης 
140 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας 
60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου 
15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης 
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου 
3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου 
78 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών 
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου 
36 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων 
17 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας 
44 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας 
6 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας 
53 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 
15 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
Ακόμη, 26 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2311 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

522 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 149 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 108 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1527 θανάτους συνολικά στη χώρα. 608 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

9 σχόλια:

  1. 108 νεκροί σήμερα!στα νοσοκομεία ο κακός ο χαμός και δε περιμένω την τηλεόραση να μου το επιβεβαιώσει !!!Οσοι ακόμα επιμένετε ότι δεν υπάρχει πανδημία ,είναι γριπουλα,μας δουλεύουν και δημοσιεύετε ηλίθιες εικόνες προσπαθώντας ηλιθιωδώς και με βλακώδεις ειδήσεις να πείσετε για την παγκόσμια απάτη παρακαλω να το ζήσετε στους εαυτούς σας ώστε να μην μας ζαλιζετε και την πληρώνουν άνθρωποι που φεύγουν αδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κρεβάτια εντατικής στη Ελλάδα είναι πάνω από 1000
    Τωρα έχουν 500 ασθενείς εντατική.
    Κάποιος ευθύνεται για την έλλειψη στελέχωσης σε προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και για το γεγονός ότι δεν έχουμε 2.000 κρεβάτια εντατικής.
    Είναι πιο εύκολο όμως να κατηγορήσεις με τη βοήθεια των μέσων μαζικής εξαπάτησης τους πολίτες που δε φοράνε μάσκα.
    Λες και η διάδοση του κορονοιου εξαρτάται από το αν φοράει μάσκα κάποιος που περπατάει μόνος του στην Αριστοτέλους στο μακροχωρι και όχι από τις ελλείψεις του κράτους να διαχειριστεί μια κρίσιμη κατάσταση. Απλά είναι πιο εύκολο να φταίει ο βλακας πολίτης.
    Που να κάνεις προσλήψεις σε ειδικευμένο προσωπικό, γιατρούς και να εξοπλισείς εντατικές σε 7 μήνες.
    Άρα φταίει ο ασυνειδητος πολίτης.
    Η συνειδητοποιημενη εξουσία έπραξε ότι ήταν σωστό σε σωστό χρόνο με σωστό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα γνωρίζουμε ρε φίλε, οι ευθύνες των κομμάτων είναι διαχρονικές, ευθύνη έχουμε κι εμείς όμως. Τώρα τι κάνουμε; Στο δια ταύτα. Μόνο κριτική κάνεις. Μήπως έφαγες πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και είσαι θυμωμένος;

      Διαγραφή
    2. Διαστασιολογηση του προβλήματος κανω. Εσένα το άμυαλο σου φτάνει μέχρι το πρόστιμο.

      Διαγραφή
    3. 12:35 π.μ.
      εχεις εξοπλισμο δεν εχεις κλινες
      εχεις κλινες δεν εχεις πρωσοπικο.
      ομως πιο πρωσοπικο οταν πανω απο 300.000 ελληνες
      εχουν φυγει την περιοδο της 10ετης κρισης (δεν μιλαω για προ κρισης) και μεσα σε αυτους και γιατροι που πλεον μπορει να ειναι σερ προφεσορ ντοκτορ και να υπηρετουν απο θεση ισχυος διαφορες χωρες.
      ομως ακομα και αυτοι που μενουν εδω.
      σε ρωτω.
      ποιος γιατρος θα καθησει να παιρνει μισθο, που παιρνει ενας τραπεζικος υπαληλος η ενας μπαρμαν στα μπουζουκια?
      εσυ τι θα εκανες?
      θα ανοιγες ιατρειο (6 ραντεβου μινιμουμ με 40 ευρω το ελαχιστο 240/μερα) η θα πηγαινες στο νοσοκομειο (με μισθο μπαρμαν)?
      οταν υπαρχει εγκαταλειψη παντου σιδηροδρομικος σταθμος, επαρχιακο οδικο δικτυο για καρα, αβαφες πολυκατοικιες, πολεις χωρις πολεοδομια-χωροταξια, χωρα χωρις κτηματολογιο, εγκαταλειμενος καμπος, εγκαταλειμενα χωρια, δημοσιο χωρις αρμοδιοτητες, θες και αλλα? εσυ περιμενεις να μην καταρευσει το ΕΣΥ ενω καταρεει ακομα και σε χωρες που εχουν πατησει στην σεληνη.
      υποκρισια? λαικισμος? δεν ξερω.



      Διαγραφή
  3. Ενα το μεγάλο κρατούμενο. Η Διοικητική ανεπάρκεια ξεκινάει απο αδιαφορία, ανεπάρκεια, μέχρι την εγκληματική ολιγωρία. Πλήθος τα παραδείγματα. Με αυτο το κρατούμενο, ρωτάει ο πολίτης, "γιατί"; Λες και δεν ξέρει. Μα Πριν ελάχιστα χρόνια, ο κάθε κομματοτεμπέλης, μπήκε στο Δημόσιο. Σ λίγα χρόνια, πήρε βαθμό και τσούπ, εγινε και προϊστάμενος. Εγινε ο κύριος τάδε. Με τι προσόντα; Μα ήταν του κόμματος. Μάλιστα, αφού βολεύτηκαν ξεδιάντροπα με αυτον τον πανάθλιο τρόπο, άρχισαν να συνδικαλίζονται κιόλας. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις λοιπόν, για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Σε πλήθος Υπηρεσιών, αυτην την Διοίκηση εχουμε. Πάμε στο άλλο τωρα. Περίπου οι ίδιοι σήμερα και πριν και πολύ πρίν και αυριο, ειναι κατα της κάθε Κυβέρνησης γιατι άφησε τις υπηρεσίες χωρις προσωπικό. Σε καποιες περιπτώσεις , ειναι αλήθεια. Όμως, κάθε καλακαίρι, εχουμε φωτιες παντού. Πόσοι να προσληφθούν; Μα ακόμη εικοσι χιλιάδες. Εχουμε τωρα τον ιό. Δεν φτάνει το προσωπικό. Χρειάζονται εικοσι χιλιάδες ακόμη. Εχουμε χιόνια. Πόσοι χρειάζονται ακόμα για εκχιονισμούς; Μα εικοσι χιλιάδες. Σκοτώνονται στα τροχαία γιατι απουσιάζει η Αστυνομία απο τους δρόμους. Πόσοι ακόμα; Βάλε πέντε κιλά. Ειναι πέντε διακόσα, να το αφήσω; Και δεν το αφήνεις;
    Ποιος θα πληρώνει; Υπάρχουν λεφτά; Που πήγανε αραγε; Ξέρουμε πάλι που πήγανε. Κι αν αυριο προκύψει ο κανακάρης μας να βολευτεί με τους γνωστους τρόπους, οχι δεν θα πούμε. Μακάκας εισαι; Εσυ θα σώσεις την Ελλάδα; Όλοι κοιτάμε τον ποπό μας κι ολοι μαζί στον Αλιάκμονα. Στα βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απλοποιήσεις που κάνεις είναι επιπέδου παιδιού δημοτικού σχολείου.
      Το ότι η Βέροια έχει δύο περιπολικά σαββατοκύριακα για την πόλη και άλλα 12χωρια δε σημαίνει ότι αν γίνει στελέχωση της υπηρεσίας θα είναι περριτες προσλήψεις .
      Το ότι έχει σαββατοκύριακο ένα ασθενοφόρο η Βέροια και ένα ή ναουσσα δεν ανήκει στη άγνοια και ασχετοσυνη που σε διακατεχει αλλά στη ωμή πραγματικότητα προ κορωνοιου.
      Η έλλειψη γιατρών και κρεβάτιων εντατικης φροντίδας, υπήρχε προ πανδημίας και δεν εξαρτάται από τη αντίληψη που έχεις για το κόσμο εσύ. Αν κοιμάσαι όρθιος και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πήγενε στραβά και δεν ήταν όπως το συζητάτε με τους συντρόφους σου στο καφενείο, Τσε, φορεσε στραβά το μπερε και κάνε καμιά βόλτα στο άλσος να ηρεμήσεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν πήγε απλώς κάτι στραβά φίλε μου. Για το σύστημα υγείας που αφορά τους περισσότερους και οχι οσους τα εχουν, εχω πολύ περισσότερα απο εσένα να πω. Την γνώμη μου για την Διοίκηση , την κατέθεσα σε αλλο σχόλιο. Εχω τις χειρότερες εμπειρίες και εικόνα. Για την υπερβολή μιλάω ΠΟΥ ΠΆΝΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ. Αλλά ειναι για πολιτικές συμπάθειες, να τα χρεώνουμε όλα σε δαύτους. Ολοι τους τα κάνανε σαν τα μούτρα τους αλλά ο λογαριασμός ερχεται στους μη εχοντες και μη κατέχοντες. Οσο για τον μπερέ, σκούφο εχω. Πως μπαίνει στραβά ξέρεις;

      Διαγραφή
  4. Ο ΤΡΟΜΟΣ, Ο ΦΟΒΟΣ, Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ,ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΛΟΓΩ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΙ!ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ