Quantcast

http://picasion.com/

Μαζική η προσέλευση για rapid test στο Μακροχώρι - Δείτε το φωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η διαδικασία διενέργειας δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών (rapidtests) για την ανίχνευση κορωνοϊού που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ και με την τεχνική υποστήριξη της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, της Τροχαίας Βέροιας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 26/11 στο χώρο στάθμευσης του ΕΑΚ Μακροχωρίου με τη μέθοδο drivethrough, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του ΚΟΜΥ τη διαδικασία επέβλεπε ο ιατρός και επόπτης Πρόδρομος Δημητριάδης, ενώ από την πλευρά του Δήμου Βέροιας επέβλεπε ο Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ρίζος.


Τα συνεργεία των ΚΟΜΥ λάμβαναν δείγματα από τους επιβάτες των αυτοκινήτων σε δύο σημεία, ενώ όσα δείγματα έβγαιναν θετικά, ακολουθούσε και μοριακός έλεγχος PCR για να επιβεβαιωθεί η θετικότητα στον covid19.


Συνολικά ελέγχθηκαν 298 δείγματα εκ των οποίων τα 22 βρέθηκαν θετικά, με το δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται στο 7,38%. Η μαζική προσέλευση των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα διοργάνωσης του δειγματοληπτικού ελέγχου, αναμένοντας να βοηθήσει σημαντικά στην ορθότερη εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου στο Δήμο Βέροιας και στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης σε τοπικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διενεργηθεί και δεύτερος έλεγχος την επόμενη εβδομάδα. 

Δείτε το βίντεο και φωτορεπορτάζ:
































 

4 σχόλια:

  1. Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί... ωρεέεεε.... λέει το τραγούδι !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει το καταλαβαμε ...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζική είναι τα 298 άτομα?
    Για το Καστελόριζο μιλάει το άρθρο?
    Η Βέροια με τα χωριά που είναι σε ακτίνα 5 χλμ απο το ΕΑΚ είναι 40000 κόσμος περίπου....
    no comments..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ