Quantcast

http://picasion.com/

Εθελοντική αιμοδοσία στα ΚΑΠΗ: «Εμπρός, σας περιμένουμε!»

Tου Αντώνη Λιόλιου
«Αγαπητοί φίλοι, πέραν των ασθενών με κορωνοϊό, υπάρχουν και ασθενείς από τροχαία, χρόνια μεταγγιζόμενοι, χειρουργηθέντες κλπ, όλοι αυτοί (αλλά συχνά και οι ασθενείς με κορωνοϊό) χρειάζονται αίμα το οποίο δεν επαρκεί. Για τον λόγο αυτό, το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εθελοντικής αιμοδοσίας στο κέντρο της πόλης στα ΚΑΠΗ Βέροιας. (ΚΑΠΗ Βέροιας, Πεζόδρομος Αριστοτέλους 3, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μελέτειο) από τις 9 πμ έως τις 1 μμ. Για πληροφορίες καλέστε στο 23310 29600).

Στο σύντομο 4λεπτο βίντεο που επιμελήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, μπορούν ν' απαντηθούν πλήρως τα παρακάτω ερωτήματά σας:

- Μπορώ εγώ να δώσω αίμα;
- Αν ναι, πως πρέπει να προετοιμαστώ;
- Είναι ασφαλές να δώσω αίμα εν μέσω κορωνοϊού στον χώρο που γίνεται η αιμοληψία;
- Πως γίνεται η αιμοληψία; Πόσο διαρκεί;
- Θα εξεταστεί το αίμα μου για AIDS, ηπατίτιδες και άλλες νόσους;
- Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία μου εάν δώσω αίμα;
- Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;

1 σχόλιο:

  1. Μια πολύ σημαντική προσπάθεια από την ιατρό κ. Μαγουλά Ευαγγελία, Διευθύντρια Αιμοδοσίας του ΓΝ Βέροιας, και όλο το υπόλοιπο προσωπικο της Αιμοδοσίας και φυσικά τον κ. Ηλία Πλιόγκα, Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, που στεκεται παντα διπλα σε πρωτοβουλιες εθελοντισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ