Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δικηγορικός Σύλλογος: Όχι στην επιβολή ακραίων απαγορεύσεων για το Πολυτεχνείο

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ως Δικηγορικός Σύλλογος θεωρούμε υποχρέωσή μας να τοποθετηθούμε επί του θέματος που προέκυψε με την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων, η οποία πιστεύουμε ότι βρίσκεται εκτός των ορίων του Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Η δημόσια υγεία είναι σίγουρα μείζον έννομο κοινωνικό αγαθό και ασφαλώς χρήζει προστασίας με νομοθετικές διατάξεις που πρέπει να ψηφίζει η Βουλή. Είναι αδιανόητο όμως, η χώρα να κυβερνάται διαρκώς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με Αστυνομικές διατάξεις.

Θεωρούμε ότι στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα, η κοινωνία, η κάθε οικογένεια και κάθε ένας από εμάς με την πανδημία και τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα, όλοι ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ζήτημα που προκύπτει, χωρίς υπερβολές και χωρίς την επιβολή ακραίων μέτρων που μόνο διχόνοια ενσπείρουν στους πολίτες.

Γι’ αυτό στη προκειμένη περίπτωση χρειαζόταν όχι η επιβολή ακραίων απαγορεύσεων, αλλά αντιθέτως η αρωγή της Πολιτείας στην διεξαγωγή των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο με συμβολική συμμετοχή, με την απομόνωση όλων των ακραίων στοιχείων και με τη λήψη όλων των μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για την προστασία της υγείας και της ελευθερίας».

10 σχόλια:

  1. Ιατρικός σύλλογος, όχι στο συνωστισμό.
    Αποφασίστε τελικά τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας λύσει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα, και μετά ας ασχοληθεί με τα άλλα θέματα.
    Αν ρωτήσεις τους δικηγόρους το 80% δεν έχει σαφή εικόνα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, παρά μόνο γνωρίζει το ρητό ''Ψωμί-παιδεί-ελευθερία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμούμε το Πολυτεχνείο ,με σεβασμό σε θέματα υγείας και ζωής αλλά και υπερασπιζόμενοι θεσμούς που την κάνουν καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Too little, too late, πού λένε καί οἱ Ἀγγλοσάξονες. Τόσῳ καιρό τό Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο μέ πρόσχημα τήν δῆθεν πανδημία, ἔκλεισαν οἱ ἐκκλησίες λές καί εἴμαστε στην Ἀλβανία ἐπί Χότζα, κι ἐσεῖς χειροκροτᾶτε στά μπαλκόνια τήν ἴδια ὤρα μέ τήν ὑπέρκομψη Μαρέβα, κύριε._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γούστο να ήσουν και εσύ ,στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο. Αν ναι,θα αρχίσω να πηγαίνω και εγώ στην Εκκλησία.

      Διαγραφή
  5. Για τον μη εορτασμό της 25ης Μαρτίου τσιμουδιά,για την 28η Οκτωβρίου ομοίως,για την απαγόρευση εισόδου των πιστών στη θεία λειτουργία επίσης!Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική τις απαγορεύσεις σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και οι φωστήρες δικηγόροι της Ημαθίας διαμαρτύρονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εορτασμοί για τις Εθνικές Εορτές έγιναν κανονικά πλην των παρελάσεων. Ας τελειώνουμε το παραμύθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παρελάσεις προκαλούν συνωστισμό, όπως και οι πορείες, αυτό έπρεπε να αποτραπεί κι έτσι έγινε, πόσο πιο απλά Παύλο αγόρι μου. Οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν με δυόμιση άτομα. Κοινή λογική λέγεται, τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις;

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια τώρα φιλαράκο;Προσπαθείς να δώσεις να εξηγήσεις το αυτονόητο, που ακριβώς!Είναι σαν να μιλάς στον Χατζατζάρη(DH) και να προσπαθείς να τον πείσεις ότι ο κορωνο'ι'ός είναι θανατηφόρος.

      Διαγραφή
  7. Εγώ έφαγα πρόστιμο και ήμουν μόνη μου, εγώ και ο κούκος και αυτοί που συνωστίζονται δεν θα φάνε; Να πληρώσουν τα κομμούνια όλα τα πρόστιμα και να σκάσουν. Δυό μέτρα και δυό σταθμά; Τι είμαστε εμείς οι κατώτεροι; Για ψεύτικους νεκρούς-μοντέλα γαλλικού σαμπουάν να υπάρχει επιείκεια, για Πάσχα, εθνικές επετείους και για μη πολιτικοποιημένους πολίτες βαράνε στο ψαχνό. Ούστ υπερόπτες φασίστες! Σας σιχάθηκα και δεν πρόκειται ποτέ να δώσω δίκιο σε σταλινοφασίστες, το ξεφτιλίσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ