Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χατζάρας: «Ο Άρης θυμίζει… κροκόδειλο»

Για το ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό και την φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας του Άκη Μάντζιου στο πρωτάθλημα μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Γιώργος Χατζάρας. Ο έμπειρος Βεροιώτης προπονητής και πρώην τεχνικός των «κίτρινων» ανέλυσε τις σκέψεις του για το ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου στο «Βικελίδης» και το τι θα πρέπει να κάνει ο Άρης για να πάρει την νίκη. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Χατζάρας:

Για το ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό: «Τις μεγάλες ομάδες τις χαρακτηρίζουν τα μεγάλα παιχνίδια. Για να γίνεις μεγάλος παίκτης, προπονητής, για να γίνεις μεγάλη ομάδα θα πρέπει να παίρνεις τα μεγάλα παιχνίδια. Ένα τέτοιο έρχεται το Σάββάτο και είναι ευκαιρία για τον Άρη, γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει κόπωση, έχει τις απουσίες του και θα έρθει λαβωμένος. Ο Άρης από την άλλη είναι στα καλύτερα του και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στην συνέχεια ο Άρης. Περιμένεις τα μεγάλα παιχνίδια για να γίνεις μεγάλος, να δεις την εξέλιξη της ομάδας. Είναι ένα παιχνίδι που αν το πάρει ο Άρης κερδίζει πολλά, αν χάσει – που δεν το εύχομαι αυτό – θα αρχίσουν οι μεμψιμοιρίες. Αν στραβώσει το ματς, δεν θέλω να το σκέφτομαι…»

Για τις σχέσεις των δυο ομάδων: «Είναι καλό όταν είσαι επιχειρηματίας, να τα πηγαίνεις με άλλους επιχειρηματίες. Το ποδόσφαιρο όμως είναι κάτι άλλο, διαφορετικό. Είναι ένα παιχνίδι, ένας συνδυασμός του συναισθήματος και επιχειρηματικής πράξης, για αυτό είναι δύσκολο. Το ποδόσφαιρο είναι η κότα με τα χρυσά αυγά, δεν βλέπετε τι γίνεται; Με το στοίχημα για παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο και τα χρήματα που παίζονται. Αν εκλείψει το ποδόσφαιρο, θα αλλάξουν πολλά».

Για το γιατί είναι ευκαιρία για τον Άρη το Σάββατο και τις επιλογές Μάντζιου: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αυτό ισχύει στο ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι που ασχολούνται όμως με την ομάδα, γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας. Πάντως αυτό που δείχνει είναι ότι ο φετινός Άρης, που έχει βελτιωθεί που ήταν κάπως αφελής στην αρχή της χρονιάς και πέρσι. Φέτος έχει μια ισορροπία, κάνει λογικές επιθέσεις, δεν δέχεται εύκολα γκολ και όταν κάνω γκολ… αρπάζω το παιχνίδι, χωρίς να ρισκάρει. Ο Άρης μου θυμίζει… κροκόδειλο. Βλέπει το θήραμα, το αρπάζει και… φεύγει. Έχουν παρερμηνεύσει στο ποδόσφαιρο μερικά πράγματα. Λένε για παράδειγμα κάποιοι «είχαμε την κατοχή», τι σημαίνει έχω την κατοχή, τι την κάνω την κατοχή; Στο ποδόσφαιρο πάντα μετρούσε και πάντα θα μετράει η αμεσότητα. Τι μπορώ να κάνω όταν έχω την μπάλα στα πόδια μου, τότε λέγεσαι καλή ομάδα».

Για την γενική εικόνα του πρωταθλήματος και το αν ο Άρης μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού: «Βλέποντας το πρωτάθλημα, είναι ένα πρωτάθλημα περίεργο. Λείπει ο κόσμος και αυτό είναι σημαντικό. Όταν δεν έχει κόσμο σε μεγάλα γήπεδα όπως το Καραϊσκάκη, η Τούμπα, το Χαριλάου, το ΟΑΚΑ, αλλάζουν τα παιχνίδια. Πηγαίνεις στο Καραϊσκάκη δεν έχει 30.000 κόσμο, αν είμαι καλός θα το πάρω το ματς. Δεν μπορείς να πεις τίποτα και να κάνεις προβλέψεις. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τα Γιάννενα στην Τούμπα και δυσκολεύτηκε, άλλο να είναι γεμάτη η Τούμπα και άλλο να είναι μέσα μόνο οι… φροντιστές. Οι έδρες δίνουν δύναμη και πολύ μεγάλο ποσοστό στην ομάδα. Βγαίνει ο παίκτης για ζέσταμα και λέει τώρα παιχνίδι παίζουμε ή κάνουμε προπόνηση; Έχουν συνηθίσει να παίζουν έτσι χωρίς κόσμο και όταν έρθει η ώρα να επιστρέψει ο κόσμος, πάλι θα χρειαστεί χρόνος να προσαρμοστούν στα γεμάτα γήπεδα. Τώρα θα γίνει το αντίθετο!».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ