Quantcast

http://picasion.com/

Κούτρας: «Αγώνας Δρόμου» για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας - Έτοιμη από το 2016 αν ενδιαφερόταν ο Πολάκης

Έμεινε «κουφάρι» λόγω… χρεοκοπίας Καλογρίτσα!
Στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη μίλησε ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Χρήστος Κούτρας. «Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει η επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας, που θα έπρεπε να λειτουργεί από τα μέσα του 2016, εάν το φρόντιζε εκείνη η κυβέρνηση! Δυστυχώς ο αναπληρωτής υπουργός, που ήταν υπεύθυνος για τα νοσοκομεία, ο κ. Πολάκης, ενδιαφερόταν για άλλα πράγματα και όχι για να δώσει λύση. Πρόκειται για ένα κτίριο, που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ. Ένα κόσμημα. Αν λειτουργήσει τον Φεβρουάριο και έρθετε να το δείτε, θα μείνετε έκπληκτοι! Εγκαταλείφθηκε ως το 2019. Και υπ΄όψιν εγώ δεν είμαι κυβερνητικός της ΝΔ, δεν ανήκω σ΄ αυτό το κόμμα. Εγώ λέω τα πράγματα όπως έχουν!» ανέφερε αγανακτισμένος ο κ. Κούτρας του οποίου το πολιτικό στίγμα είναι πράγματι γνωστό στην κοινωνία της Βέροιας και δεν ταυτίζεται με την παρούσα κυβέρνηση.

Γιατί όμως το νέο κτίριο του νοσοκομείου της Βέροιας έμεινε “κουφάρι” τόσα χρόνια; «Υπήρχαν θέματα, όπως για παράδειγμα το ότι χρεοκόπησε ο κ. Καλογρίτσας, που είχε αναλάβει το έργο» εξήγησε ο κ. Κούτρας. «Επίσης υπήρχαν νομικά κολλήματα, ενώ η ΔΕΗ… δεν μπορούσε, επί τέσσερα χρόνια, να δώσει ρεύμα υψηλής τάσης».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι “σκόπελοι” ξεπεράστηκαν, όταν ανέλαβε ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου, που έλυσε τα εκκρεμή προβλήματα μέσα σε έναν μήνα. «Γι` αυτό ξεκίνησαν οι εργασίες και ο εξοπλισμός τον περασμένο Φεβουάριο και ίσως καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε ένα μέρoς ακόμα και νωρίτερα, διότι και το νοσοκομείο της Βέροιας έχει φτάσει στα όριά του. Έχουν “επιστρατευτεί” χώροι άλλων κλινικών, προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς με κορωνοϊό. Η παθολογική κλινική της Βέροιας, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύει 77 ασθενείς με covid και 8 η ΜΕΘ. Προσωπικό έχουμε. Χώρο χρειαζόμαστε.»

16 σχόλια:

  1. δυο χρονια κυβερνατε να την τελειωντε εσεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Καβουριαζετε σιγα σιγα οι ΚΙΝΑΛιστες.....ευγε..αχ αυτη η κακια ..ξεπερνα και την ηθικη του ορκου...

      Διαγραφή
  3. Μπραβο!!!!!!!! ΕΠΑΘΛΟ....Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είσαι ΝΔ.Εχει καμία διαφορά το κιναλ από τη ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΧΡΗΣΤΟ .απο το 1986 εχει αυτη η ιστορια.20 χρονια ΠΑΣΟΚ ,20 ΝΔ, 4,5 ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΦΤΑΙΕΙ......ΑΝ ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ, ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΣΟ ΦΤΑΙΝΕ??/ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ,ΠΑΡΑΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ..ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΟΜΑΡΙ (ΓΟΥΜΑΡΙ),ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ?? ΕΛΕΟΣ.ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλιστα κ. Κούτρα! Ξαφνικά το τελευταίο διάστημα γίνατε λαλίστατος, έχουμε να σας ακούσουμε χρόνια, παρότι και Σύμβουλος! Γιατί;, Γιατί τόσους τεμενάδες στον Πλιόγκα; Τώρα θυμήθηκες τον Πολάκη; Γιατί τόσα χρόνια δεν έβγαλες κιχ για την επέκταση; Δεν γίνεστε πιστευτός. Αλλά ότι και να κρύβεται από πίσω κάποια στιγμή θα φανερωθεί. Και τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατρούς και νοσηλευτές έχουμε.
    Καλό... για αστείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους κάποιος τα λέει με τ' όνομά τους. Μπράβο γιατρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι αλλο καρβουνο στο "γλυψιμο" ...αξιοι της μοιρας.....τα αυτονοητα να χειροκροτουνται;;;;;; γιαυτο με τοσα χρονια με το στησιμο με βαζελινη δεν εγινε και ουτε θα γινει....οσο θα χαιδευουμε αυτια....οποιος εχει θεσεις τις λεει συνεχεια ειτε ειναι η ιδεολογικη του παραταξη ειτε οχι....αρκετα με τα σαλιαρισματα....μηπως μας κανουν καμια χαρι....Ειτε Διοικητικος ειτε Επιστημονας ορκο εδωσε...να τον τηρει ανα πασα στιγμη....αμοιβονται...εαν δεν τους αρεσει ιδου η Ροδος....

      Διαγραφή
    2. Την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας, αξίας 9 εκ. ευρώ, το οποίο κατασκευάζεται μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επισκέφθηκε, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις των 105ων ελευθερίων, το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ημαθίας, με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, όπου και τον υποδέχθηκε ο διοικητής του Δημήτρης Μαυρογιώργος. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου (σ.σ. ανακοίνωσε ότι εντός της βδομάδας υπογράφεται από το Σεισμανόγλειο ο διαγωνισμός προμήθειας 20 αξονικών τομογράφων, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου της Νάουσας) και Χρήστος Αντωνίου.

      Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους πέντε υπερσύγχρονους ορόφους της νέας πτέρυγας, όπου διαμορφώνονται μεγάλοι χώροι τεχνητού νεφρού, που θα εξυπηρετούν 20 αιμοκαθαρόμενους (1ος όροφος), χώροι νοσηλείας της παιδιατρικής κλινικής (2ος όροφος), χώροι νοσηλείας της παθολογικής και της χειρουργικής κλινικής (3ος όροφος) και μια μεγάλη μονάδα εντατικής θεραπείας (από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας Χρήστος Κούτρας), με 10 κλίνες, ενώ ο τελευταίος όροφος θα είναι χώρος υποστήριξης της πτέρυγας.

      Ακολούθησε επίσκεψη στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου, όπου με πρωτοβουλία της Π.Ε. Ημαθίας τοποθετήθηκαν τηλεοράσεις σε όλα τα δωμάτια και η επίσκεψη του περιφερειάρχη τελείωσε με δήλωση που παραχώρησε στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι οφείλει η κυβέρνηση να στελεχώσει με προσωπικό τη νέα πτέρυγα, ώστε να μη μείνει «κουφάρι», ενώ για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Νάουσας επεσήμανε ότι είναι ζήτημα έγκρισης της χρηματοδότησής του, από την κυβέρνηση και την 3η ΥΠΕ, στην οποία έχει στείλει 3 φορές επιστολή, χωρίς να λάβει καμιά απάντηση.

      Σε ερωτήσεις για την εξέλιξη του άξονα Σκύδρα- Νάουσα-Εγνατία, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι τις ερχόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο της μελέτης, καλώντας την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές να εργαστούν στην εξεύρεση της χρηματοδότησης του έργου. Ο κ. περιφερειάρχης μάλιστα δήλωσε ότι έθεσε το θέμα και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αναφορικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης του τελωνείου Ημαθίας, ο κ. Τζιτζικώστας, συμπλέοντας με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, για την αργοπορία που υπάρχει από τη μεριά της ομάδας των επιχειρηματιών που ανέλαβαν πρωτοβουλία μέσω του Επιμελητηρίου Ημαθίας (σ.σ. ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε λόγο για απραξία 4 μηνών από τότε που ψηφίστηκε η παραχώρηση του χώρου για την εγκατάσταση του τελωνείου), είπε ότι η Π.Ε. Ημαθίας και η ΠΚΜ έπραξαν ό,τι ήταν δυνατόν από την πλευρά τους.

      Διαγραφή
    3. Το επανω ειναι απο επισκεψη Τζιτζικωστα ....Αυτα για να δει η κοινωνια εν μεσω μνημονιων (2017), εαν και τι εγινε.....Τα γραπτα μενουν....

      Διαγραφή
  9. Αληθεια Γιατρε επι ποιας Κυβερνησης μονοθηκε η νεα πτερυγα;; Αυτο αναφερω που εχω ιδια γνωση;;Λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μηπως θυμασε την Επισκεψη του Περιφερειαρχη Αποστολου το 2017;;;; Ποιοι εχουν την ευθυνη να τρεξουν διαδικασιες, να πιεσουν;;;; Αρκετα, καλη προσπαθεια αλλα οπως ειπε καποιος σχολιαστης, γνωριζομαστε....καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάτι μυρίζει.... Κάτι βρωμάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι ολες αναφορες στο εργο και τα σχολια απο την πλευρα μου δεν αναφερονται στις προσωπικες αποψεις του Γιατρου, ο οποιος εχει δειξει την ιατρικη προσφορα, αλλα στο κακο ιδεοληπτικο πλαισιο που διακατεχει την εν γενει αυτοδιοικηση...μακρυα απο μενα οι αποψεις που εχει ο καθεις δικαιωμα να εκφραζει....Αυτα προς αρσιν τυχον παρερμηνειων - παρεξηγησεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ