Quantcast

http://picasion.com/

Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό - Με ραντεβού σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα

Το σχέδιο για την δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών για την νόσο covid-19, όταν έρθουν τα πολυπόθητα εμβόλια στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ζωντανή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού, οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα, έπειτα από ραντεβού που θα κλείνονται 
είτε ψηφιακά είτε με sms και τηλεφωνικά και σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει δοθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρείες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα και όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν τα εμβόλια την ίδια χρονική περίοδο, με την ίδια αναλογία δόσεων για τον πληθυσμό και την ίδια τιμή.

Τα εμβολιαστικά κέντρα

Σε όλη τη χώρα με βάση το σχέδιο θα υπάρχουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Αυτά θα μπορέσουν να εμβολιάσουν 2.117.440 πολίτες το μήνα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και έπειτα όλοι ο γενικός πληθυσμός. Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα, πλην της Κυριακής, και, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».

Ραντεβού ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή με sms

Σύμφωνα με το σχέδιο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό ηλεκτρονικά, είτε με sms ή τηλεφωνικά. Ερώτημα πάντως παραμένει πόσοι πολίτες θα δεχθούν τελικά να εμβολιαστούν καθώς ακόμη υπάρχει προβληματισμός στον πληθυσμό. Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκανε έκκληση στους πολίτες να δεχθούν να εμβολιαστούν καθώς είναι το μοναδικό μας όπλο για να καταπολεμηθεί η επιδημία στη χώρα μας.

9 σχόλια:

  1. Ο τζάμπας ζει!! Τρέξτε να κάνετε το εμβόλιο το τζάμπα είναι και το καλύτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά ὑπογράψουν ὅσοι ἐμβολιαστοῦν ὅτι σέ περίπτωσι παρενεργειῶν ἀπό τά ἐμβόλια τοῦ Κούλη καί τοῦ Κικίλια παραιτοῦνται πάσης ἰατροφαρμακευτικῆς περιθάλψεως. Γιά νά σᾶς 'δῶ, ψεκασμένοι καραντινάκηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ρε καθυστερημένε γιατί δεν υπογράφεις ότι παραιτείσαι από οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εάν διαγνωσθείς θετικός στον κορωνο'ι'ό;Ψεκασμένε καρνάβαλε!!

      Διαγραφή
    2. Έχεις κάψει τελείως...

      Διαγραφή
    3. Πρόλαβαν κυβέρνηση κ εταιρίες να καλύψουν τα νότα τους...
      Η κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κ οι εταιρίες στο να μην έχουν ευθύνη σε τυχών παρενέργειες..!
      Κατά τα άλλα θα μπορούσαν να κάνουν μαζικό εμβολιασμό με βομβαρδισμό!
      Να ρίξει βλήματα διασποράς με πυροβόλα 155 χλσ από την Καστανιά κ όσοι ζήσουν να έχουν ανοσία..!
      Να ευχαριστήσουμε την καραντίνα γιατί χάριν αυτής βγήκαν όλα τα δημοκρατικά αισθήματα των κυβερνώντων αλλά κ των συμπολιτών μας..!
      Απλά να έχουν στο μυαλό τους (λέμε τώρα...) οι δεύτεροι ότι σε ανάλογη περίπτωση που θα θέλει η κυβέρνηση να περάσει κάτι θα νιώσουν στο πετσί τους την δημοκρατία!!!
      ΥΓ. κανένα ανώνυμο τρολ από αυτούς που κράζουν τον Δημήτρη έχει τίποτα gach ... που να του δώσουν την ώθηση βγάλει τα στοιχεία του στα σχόλια του .....?

      Διαγραφή
    4. Πετάξου ρε μπούφο στους συγγενείς των νεκρών και όσων υποφέρουν στις ΜΕΘ και πες τους την μ@λ@κία που μόλις έγραψες.!Α,μην ξεχάσεις να πας χεράκι χεράκι με τον καθυστερημένο που ανέφερες!!Άντε γιατί φέτος ήρθατε πολύ πριν τα Χριστούγεννα όλα τα καρναβάλια...

      Διαγραφή
  3. Θα ήταν ωραία συνάντηση Κικίλια και Demetrios. Ανύπαρκτος εναντίον ψεκασμενου. Σε Πανελλήνια μετάδοση. Τουλάχιστον να περνάει ευχάριστα η καραντίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΩΡΕ ΟΥΡΕΣ ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ