Στα εγκαίνια του χώρου υποδοχής κακοποιημένων παιδιών τα αδέλφια Τσαχουρίδη

«Σάρκα και οστά» πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί ένας φιλόξενος χώρος υποδοχής για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου στις 18:30 το απόγευμα, παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης. Η συγκεκριμένη αίθουσα, η οποία παραχωρήθηκε μετά από έγκριση της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, είναι εμβαδού περίπου 100 τμ και έχει ανακαινιστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα από το σωματείο «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ», ώστε να είναι φιλική προς τα παιδιά. Έτσι στη διάρκεια της εξέτασης τα παιδιά θα βρίσκονται σε έναν χώρο ευχάριστο, που θα διευκολύνει την εξέλιξη και ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών.
«Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια. Η καινούργια αυτή αίθουσα θα δώσει φως και χρώμα στις σκοτεινές ώρες αυτών των παιδιών» τόνισε σε δήλωσή του ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.
Το φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σωματείο «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» έχει στο επίκεντρό του τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και, κυρίως, τα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Εμπνευστές της πρωτοβουλίας ήταν οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Ράνια Κωστάκη και Αναστάσιος Ντούγκας. Τα μέλη του σωματείου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκίνησαν, με ιδιαίτερο ζήλο, τη δράση του σωματείου από τη Θεσσαλονίκη. Ήθελαν, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθεί ένας χώρος φιλικός και ευχάριστος για τα ανήλικα θύματα, όπου θα μπορούν να εξετάζονται από τους αρμόδιους εισαγγελείς και πταισματοδίκες.
«Είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε από τελείως διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, αλλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για τα παιδιά και ο καθένας μας με τον τρόπο του συνέβαλε στη δημιουργία αυτού του έργου», επισημαίνει ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας δικηγόρος και ένας εκ των ιδρυτών του Σωματείου «Φύλακας Άγγελος». Ο κ. Ντούγκας επίσης δήλωσε ότι «το σωματείο γεννήθηκε από την ανάγκη της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία της παραπάνω αίθουσας. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται τέτοιου είδους αίθουσα και ευελπιστούμε η πρωτοβουλία αυτή, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, να επεκταθεί και στις υπόλοιπες Εισαγγελίες Ανηλίκων της χώρας». Τέλος, ευχαρίστησε για την ολοκλήρωση του έργου το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, καθώς και τις εταιρίες beetroot design group, Πολυζωίδης S.A εκτυπώσεις και cozykids.

1 σχόλιο:

  1. Καλη η πρωτοβουλια. Αλλα καποιος υπευθυνος παρουσια της συζυγου του ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ ΜΑΣΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ