Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολιτική αντιπαράθεση για την... «έξυπνη Βέροια»

Απάντηση στον επικεφαλής των «Συνδημοτών» περί ανικανότητας έδωσε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης. Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας κατηγόρησε τον κ. Παυλίδη, ότι με τις δηλώσεις του προσπαθεί να κρατηθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας
και ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Βέροιας, είναι για εκείνον καθημερινή δουλειά. Για τον λόγο αυτό συμμετέχει σε πολλά συνέδρια και δράσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του Δήμου, ώστε να περάσει στην επόμενη γενιά έξυπνων πόλεων, με όραμα και στρατηγική, χωρίς βιαστικές κινήσεις. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του:

«Είναι πραγματικά λυπηρό και προκαλεί θλίψη το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο κ. Παυλίδης προκειμένου να κρατηθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Επί της ουσίας. Η τεχνολογία αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η στρατηγική του Δήμου, στο κομμάτι της έξυπνης ανάπτυξης οφείλει να προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Αυτά που ίσχυαν το 2007 (ναι, δεκατρία χρόνια πριν) δεν ισχύουν σήμερα. Αυτό που ήταν ευφυές –και smart- το 2007 σήμερα είναι «χθεσινά νέα». Και επειδή πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια: 

1. Συμμετείχα στο 5ο ετήσιο συνέδριο "Sm@rt Cities-Digit@l Citizens" με θέμα "Η πανδημία ως ευκαιρία ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων της Ελλάδας". Και όχι μόνο συμμετείχα, αλλά λίγες μέρες πριν είχα τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά όσο και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικάλων κ. Παπαστεργίου. Στις οποίες συζητήσαμε αναλυτικά και διεξοδικά πολλά από τα θέματα που αργότερα συζητήθηκαν στο Συνέδριο.

2. Συμμετείχα επίσης στο Smart Cities Conference 2020 στις 17/9/2020 καθώς και στο «Mannheim 2020, 9th European Conference on sustainable Cities and towns», το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ευρώπη, στις 29/9/2020.

3. Επίσης στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο πρόγραμμα Civinnet, συμμετείχα και στο EIP SCC Smart Cities Marketplace, τις πρώτες μέρες που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιό μου, σε διήμερο διαδικτυακό συνέδριο.

Πέραν όμως όλων των συμμετοχών στα Συνέδρια, η δημιουργία μίας στρατηγικής έξυπνης πόλης για τη Βέροια, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, είναι για μένα καθημερινή δουλειά. Είναι συντονισμός υπηρεσιών, είναι παρακολούθηση προγραμμάτων, είναι εξειδίκευση και επιμόρφωση, είναι προσαρμογή και επανασχεδιασμός, αναζήτηση για το πιο προηγμένο, αυτό που θα φέρει το Δήμο μας ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Το ζητούμενο δεν είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά να τις συνδιαμορφώνουμε. Ο στόχος του Δήμου είναι να περάσει στην επόμενη μέρα, στην επόμενη γενιά έξυπνων πόλεων, με όραμα και στρατηγική, χωρίς βιαστικές κινήσεις.

Αλλά είναι προφανές ότι στα μάτια του αδαή, ο προγραμματισμός φαντάζει ανικανότητα. Οι καιροί ου μενετοί, κύριε Παυλίδη. Και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για προτάσεις και συζήτηση. 

Η προηγούμενη δήλωση του Παύλου Παυλίδη που προκάλεσε την αντίδραση του Καλλίστρατου Γρηγοριάδη:

«Για άλλη μια φορά ο Δήμος μας μένει εκτός των εξελίξεων. Το τριήμερο Τρίτη 20, Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 τρέχοντος, έγινε με τηλεδιάσκεψη το 5ο ετήσιο συνέδριο "Sm@rt Cities-Digit@l Citizens" με θέμα "Η πανδημία ως ευκαιρία ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων της Ελλάδας".

Στην συζήτηση συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι!!!! Μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του χώρου, καθώς επίσης και πλειάδα Δημάρχων από όλη τη χώρα. Αξίζει να αναφέρω ότι από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Νάουσας Καρανικόλας, ενώ απουσίαζε παντελώς ο Δήμος μας...

Αγαπητοί συμπολίτες, είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτή την καταστροφική πορεία απομονωτισμού του δικού μας Δήμου, επειδή το πολιτικό προσωπικό που έχει τις τύχες στα χέρια του, είναι ανίκανο να ανταποκριθεί στην απαιτήσεις των καιρών. Δεν πιστεύω ότι δεν θέλουν. Είναι απλά ανίκανοι!

Υπενθυμίζω ότι η πόλη μας μόλις λίγα χρόνια πριν, είχε επιλεγεί μεταξύ των εννέα "έξυπνων πόλεων" της χώρας και την εκπροσώπησε στο διεθνές forum στην Βαρσοβία (ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ζώης, η Δήμαρχος Χαρουλα Ουλσουτζόγλου κι εγώ), για να φτάσει σήμερα να μην μετέχει καν σε συζητήσεις που αφορούν το αύριο του τόπου.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν νιώθω άσχημα γιατί Δήμαρχος όμορου Δήμου συμμετέχει και μάλιστα με εισήγηση, σε μια τόσο σημαντική συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων. Με λυπεί και με θυμώνει το ότι η ανικανότητα του δικού μας Δημάρχου κ. Βοργιαζίδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου φέρελπι κ. Γρηγοριάδη, γίνεται η αιτία να μείνουμε έξω από τις εξελίξεις. Εμείς ήμασταν η επιλεγμένη έξυπνη πόλη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και βρισκόμαστε πλέον να κοιτάμε τις άλλες πόλεις. Εκεί κατάντησαν την Βέροια, τον Δήμο μας!

Μόνο θλίψη! Θα ήθελα όμως να θέσω προ των ευθυνών και την φερόμενη "αξιωματική αντιπολίτευση" μπροστά στην προφανή ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Έχουν τόση δύναμη τα οφίκια των αξιωμάτων, έχουν τόση ισχύ οι οικονομικές απολαβές, που θα μείνετε και τώρα άβουλοι παρατηρητές των εξελίξεων; Δεν νιώθετε βαριά την ευθύνη της συγκάλυψης; Δεν ντρέπεστε να κοιτάτε στα μάτια αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν; Μόνο θλίψη»!

32 σχόλια:

  1. Έχουμε την πιο εκυπνη πόλη της Μακεδονίας. Για αυτό και η ανεργία στους νέους αγγίζει το 50%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΊ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΣΑΣΤΕ ΚΑΘΊΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΈΖΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΈΨΤΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΌΧΙ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΛΛΆ ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοργιατζίδης 38% Παυλίδης 18%
    Ο λαός της Βέροιας μίλησε...
    Τα ξαναλέμε σε τρία χρονισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o pavlidis Tha einai o neos dimarxos. Na mou to thimitheite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΊΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O demetrios chatzinikolaou ti leei gia autin tin kontra?
    Mitsara dikase.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο ο Παυλίδης κάνει αντιπολίτευση στο δημο. Η Μπατσαρα πήγε με Βοργιατζίδη ο Μάρκουλης εξαφανισμένος, ο Παπαγιαννης τα παράτησε το ΚΚΕ στον κόσμο του. Για τον λόγο αυτό στις επόμενες εκλογές θα είναι ενισχυμένος. Για το αν τα καταφέρει να εκλεγει αυτό δεν τον ξέρω. Αλλά είναι σε καλό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δημος στην με ηλεκτρονικο τροπο εξυπηρέτηση του πολιτη είναι πισω μια δεκαετια.
    Μακαρι να παρει Καλη στρατα εστω και τωρα.
    Ο παυλιδης να βγαλει αστικα και κτελ απο το κεντρο της πολης και μετα να ασχοληθει με τα e- του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μονο Μαρκουλης μας σωζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΡΚΟΥΛΗ ...ΕΛΕΗΣΟΝ!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ 2007 ΑΛΛΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΟΛΠΑ" ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ, ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ - ΠΡΑΣΙΝΟ, ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΣΤΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ "ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ" ( ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ) ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ.
      ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ Η ΒΕΡΟΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ... ΟΔΗΓΟ!

      Διαγραφή
  10. Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΑΠΌ ΜΊΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΉΡΕ 12% ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΈΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΊ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΤΟΥ ΜΑΞΊΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΠΤΕΡΟ ΤΟΥ. Η ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΈΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Prepei na enosoun tis dynameis tous o markoulis Kai o pavlidis. Mazi pane sto 32% poli konta stin anatropi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλλιστρατε καλή επιτυχία στο έργο σου. Νέοι άνθρωποι με διάθεση προσφοράς στα κοινά. Ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος να μου το έλεγε πριν δεκα χρόνια πως ο νεοδημοκράτης γρηγοριαδης θα είναι αντιδήμαρχος του βοργιατζίδη και ο πρώην αντιδήμαρχος της Χαρούλας θα είναι η αντιπολίτευση του βοργιατζιδη.
    Τα ύστερα του κόσμου.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παύλο θέλεις νέο αίμα στον συνδυασμό σου. Με τους παλιούς δεν ξεπερνάς το 20%. Πάλι τρίτος θα βγεις. Κάποιος που σε ψηφισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μe Markouli dimarxo Tha eixame ginei to monako ton valkanion. Eseis thelate na ginoume sourmena. Kala na pathete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕ ΜΑΡΚΟΎΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΆ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΎΚΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕ ΜΑΡΚΟΎΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΓΈΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Μαρκούλη δήμαρχο θα κάναμε τα μπάνια μας στην Ανοίξεως

      Διαγραφή
  18. Ποιος ειναι αυτός ο Μάρκουλης ρε παιδιά;
    Ο Τζακ Νόρις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΒΟΡΓΙΑΖΊΔΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τον Βοργιαζίδη μόνο ένας μπορεί να το νικήσει.... Η Χαρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ=ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 2023-2027

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΟΙ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗ.... ΣΤΟΝ ΑΔΡΑΝΗ ΔΗΜΟ...

      Διαγραφή
  22. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για μια ακωμα φωρα τα σιριζοτρολ έπιασαν τα πλικτρολωγια. Θέλουν να διμιουργισουν κλημα.σας πιραμε χαμπαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μάγκες οι καρέκλες σας τρίζουν. ο επόμενος κάτοικος του halll town is Demetrios Chatzinikolaou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η αναπτυξιακή του Δήμου γιατί έκλεισε;;; Ας μας απαντήσει ο Παυλίδης που ήταν και πρόεδρος της τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε,
    δεν ενδιαφερουν τα προσωπα και οι συνδιασμοι!
    αποτελεσμα θελουμε στα απλα θεματα που εχουν να λυσουν ή να τακτοποιησουν οι δημοι. αφηστε τα ονειρα στα χρονια που ζουμε. αυτα δεν εγιναν τοτε που το χρημα ετρεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με Μαρκούλη δήμαρχο θα πληρωνομασταν σε ευρώ και θα ξοδευαμε με πεντοχίλιαρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όταν ο Mark Zuckerberg δημιούργησε το facebook… βρήκε αίτημα φιλίας απ’ τον Μαρκούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ