Quantcast

http://picasion.com/

Ποια μέτρα; Για ποτάκι και διασκέδαση οι Βεροιώτες στην Κοζάνη

Οι χαμένες θέσεις εργασίας, το «ζεστό» χρήμα και ο κίνδυνος του αλκοόλ
Η νύχτα της Βέροιας, εδώ και πολλά χρόνια φημίζεται για την έντονη ζωή της, με δεκάδες καφετέριες, μπαράκια και κέντρα διασκέδασης. Πριν τον κορωνοϊό, αποτελούσε τον κορυφαίο προορισμό στην Κεντρική Μακεδονία για όσους ήθελαν να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δυστυχώς όμως, με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, τα μαγαζιά μας υποχρεούνται από το νόμο να κλείσουν στις 12 το βράδυ, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αναζητούν διάφορες άλλες επιλογές.

Όλα ανοιχτά στην Κοζάνη

Η γειτονική Κοζάνη, που δεν έχει μπει σε καραντίνα, αποτελεί πλέον μονόδρομο διασκέδασης. Εκεί, όλα τα μπαράκια και τα μπουζούκια είναι ανοιχτά, χωρίς κανέναν προορισμό. Και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Αρκετοί Βεροιώτες μπήκαν στο αυτοκίνητό τους, πέρασαν την Εγνατία και επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Τι χάνει η Βέροια και οι κίνδυνοι

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να χάνονται δεκάδες θέσεις εργασίας στην Ημαθία και το «ζεστό» χρήμα να «ταξιδεύει» σε όμορους νομούς. Συν τοις άλλοις, εγκομονούνται κίνδυνοι για την ασφαλή διέλευση των οδηγών, μιας και γυρίζουν πρωινές ώρες από την Εγνατία, ενδεχομένως, υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της Βέροιας

Οδεύουμε πλέον στην καρδιά του φθινοπώρου, με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν φέρει βαθύ σκοτάδι στη νυχτερινή ζωή. Ο πεζόδρομος της οδού Έλλης παραμένει κλειστός, ενώ όλα τα καφέ-μπαρ στην αγορά, στην Ελιάς και στις υπόλοιπες περιοχές, υποχρεούνται να κλείνουν στις 12 το βράδυ. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων πλέον βιώνουν το απόλυτο αδιέξοδο. Τα έξοδα τρέχουν, τα ενοίκια πρέπει να καταβληθούν, αλλά δυστυχώς το ταμείο παραμένει άδειο. Στην πλειοψηφία του κλάδου υπάρχει απόγνωση και αβεβαιότητα για το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα μέτρα θα συνεχιστούν στη Βέροια έως την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Τρεις μέρες χωρίς κρούσμα η Ημαθία

Σ' έναν νομό που απαριθμεί περίπου 144.000 κατοίκους, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Αυτό αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός και ενδεχομένως να αποτελέσει την απαρχή για τον περιορισμό των μέτρων. 

12 σχόλια:

  1. Θα πεθάνουμε όλοι (από την πείνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε ότι ο κόσμος δεν έχει τα προς το ζην,
    Κανένας δεν πληρώνει τίποτα.
    Όλοι δηλώνουν φτωχοί.
    Εδώ στο άρθρο,αλλα βλέπουμε.
    Τι ισχύει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Κοζάνη όμως τηρούν σχεδόν όλοι αποστάσεις και απαγόρευση τσιγάρου μέσα στα μαγαζιά. Στα μπουζούκια ήταν νορμάλ μέχρι που έβαλαν τα ποντιακά και τα μέτρα πήγαν περίπατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στα καζίνο πάμε που είναι ανοιχτά μετά τις 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πάρει θέση ο DEMETRIOS Hatzinikolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία γκόμενά κια οι κοζανιτισσες όχι σαν τις δικές μας τις ψωναρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι να χάνουν χρήματα οι βεροιωτες και να τα χαιρονται οι κοζανιτες. Γιατί σιωπά ο σύλλογος καταστήματαρχων Βέροιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή βεροιωτη αντί να μαλώνεις τους ανεγκέφαλος που αλλάζουν νομό για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους με κίνδυνο να κολλήσουν ή ενδεχομένως να διασπειρουν τον ιό, εσένα σε ενδιαφέρουν τα λεφτά που χάνονται από τα μαγαζιά της βεροιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μεγαλύτερη πηγή μετάδοσης του ιού είναι οι μεταφορές από Νομό σε Νομό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να δειχνατε τετοιο ενδιαφερον και για την ΑΟΖ και τα ΕΘΝΙΚΑ μας να σας πω μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ἡ γελοιότης τῶν μασκῶν, τῶν ἀπαγορεύσεων λειτουργίας μεταμεσονυκτίως καί τῶν λοιπῶν ἀθλίων, ἀντισυνταγματικῶν μέτρων τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως ἀποδεικνύεται καθημερινῶς. Ὅπως στό γνωστό παραμύθι τοῦ Χάνς Κρίστιαν Ἄντερσεν, λίγοι τολμοῦν νά ποῦν τό προφανές: ὁ ἀφωρισμένος Κούλης εἶναι γυμνός, ἔκθετος καί καταγέλαστος._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ