Μετακομίζει το 2021 η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Θεαγένειου

Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Πυλαία οι εξετάσεις και χημειοθεραπείες

Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο στο συγκρότημα του Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών στην Πυλαία θα μεταφερθεί μέσα στο 2021 η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του ενάτου ορόφου του κτιρίου του Θεαγενείου. Στο Θεαγένειο πηγαίνουν για τις εξετάσεις τους και τις χημειοθεραπείες τους καθημερινά περίπου 180 με 200 καρκινοπαθείς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο θα μεταβαίνουν στις νέες εγκαταστάσεις που δημιουργούνται έπειτα από την σπουδαία δωρεά της Μαριάννας Λάτση, που έκανε στην μνήμη του Νίκου Κούρκουλου.

«Έτσι, αφενός θα αποσυμφορηθεί το “Θεαγένειο” και αφετέρου θα βελτιωθεί η ψυχολογία των ασθενών οι οποίοι δεν θα πηγαίνουν πλέον στο Νοσοκομείο αλλά στην καινούργια Μονάδα που θα λειτουργεί σε έναν φωτεινό χώρο εξαιρετικής ξενοδοχειακής υποδομής που θα δημιουργεί μια άλλη εικόνα σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή.

Η κ. Κουρτέλη σημείωσε ότι ήδη προ της πανδημίας υπήρχε υπερσυγκέντρωση των ασθενών στον 9ο όροφο του «Θεαγενείου» όπου λειτουργεί η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, η οποία, από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία, λειτουργεί πλέον σε δύο επίπεδα.

Παράλληλα ανέφερε ότι στο συγκρότημα του Ξενώνα, η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Θεαγένειο, θα μεταφερθεί και το σύστημα προτεραιότητας που δώρησε στο Νοσοκομείο ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Αλμα Ζωής» το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. «Με αυτό το σύστημα, ο ασθενής ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να γνωρίζει σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία που τον αφορά και θα μπορεί να απεγκλωβίζεται από την αναμονή και να μην χάνει και χρόνο» εξήγησε η διοικήτρια του Θεαγενείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ